Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2944 / Att få "spana" färdigt! Eller Turings stopproblem!

Å det här e en lång blogg, vill bara varna för det!

Normalt så går jag med Roffe i "bebyggda trakter",  i sta'n eller på gångvägar i och utanför själva orten, och där har såklart många andra hundar gått också, så då e Roffe fullt upptagen med att nosa och kolla läget! Säkert mycket intressant för Roffe!

.

Men i går kväll gick jag och Roffe ut på en åker där bonden nyss hade kört för att ta in säd! Och där hade det inte gått så många hundar,  så Roffe gick nu med huvudet uppe, utan att nosa i backen, och tittade ut över fälten i stället! Men stannade till ibland då han hörde nå't i gräset! Å på bilden här ovan, sa Roffe att det står en människa å tittar på oss! Hen står vid den röda ladan!

.

Så nu gick han inte med nosen i marken som ibland gör honom helt ovetande om saker och ting runt omkring, utan nu stod han bara och tittade i fjärran! Frozen dog liksom! Eller Dog Nirvana...? ;) 

.

Roffe drog upp mig på en åkerholme där det fanns en berghäll, han ser bättre där sa han! Och där stod han sedan och spanade vidare! Spanande en mycket lång stund! Jag gav honom all den tid han behövde för att spana klart och fundera färdigt! Och mörkret föll!

Jag kan tänka på det här själv när jag e i sta'n, eller på andra partyliknande platser, där det händer saker hela tiden! Som på ett nöjesfält! Visst e det intressant och spännande när allt händer, och man är ständigt upptagen, men man uppfattar nog inte så väldigt mycket, även om man tror det!
Som Roffe när han nosar med nosen i backen! 

Sammanfattning då?
Men jag tror det e bra att kunna ta sig stunder av stillhet ibland! Som Roffe gjorde i går! Man måste få "spana klart" då och då!

Det e som Turings Halting Problem! Du måste ge dig tid att tänka färdigt,
då först vet du svaret! ;)

Vad vill jag säga med det här då?
Ja säg det! ;)

God kväll i alla fall!

/BenganPostat 2015-09-03 20:07 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2973 / ...a most interesting lens for the Leica!

.

Jag har suttit med lupp på ett antal negativ, och sedan suttit och tittat på förstoringar i Photoshop, och jag vill påstå, att Jupiter-3, sn: 5602279, i LTM-fattning är mycket bra! Så bra att jag inte ser någon skillnad mot den Sonnar 1,5:a som jag jämför med!

Nu brukar Jupiter-3 vara bra, men här kan jag se att den här Jupiter-3 är mycket, mycket bra!

Inte så mycket mer att orda om just nu!
Ha det!
/Bengan

Ps. Är åter efter första pinkrundan med Roffe!
Vill också berätta vad för kamera jag använt för produktfotot av M Leican och Jupiter-3!  Nu tycker nog somliga att det inte e nå'n riktig kamera, men jag tycker den funkar bra, bla till sån't här! Visserligen har den inte utbytbar optik, och jag har inte riktigt koll på vad för exponering den använder, eller vilket ISO, men jag tycker den klarar "produktfotojobbet" bra! Tillräckligt bra i en blogg i alla fall! Å ni vet nog vad det är för "kamera!" ;) Postat 2015-09-03 08:20 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2942 / Jag en smygfotograf! ;) Storm i ett vattenglas alltså! :)

.

In passing 1964

Typiskt höftskott!

Jag erkänner, visst har jag smygfotat, i alla fall när jag kollar igenom mina bilder! Men konstigt vore det väl annars, jag har ju fotat sedan 1956, fotat på allvar sedan 1959, så några smygare har det själklart blivit under åren! Å det e nog Leicas fel! ;)

.

Polisstation i Bologna

Helt klart ett höftskott! :)


Det här att fota från höften, som Leica visar i en broschyr, en broschyr som sannolikt är utgiven på många språk, och spridd över världen, i alla fall i fotovärlden, en broschyr som numera nog ligger i många "Leicahem", det smygfototipset tror jag inte uppfattades speciellt konstigt då! Eller va någon nyhet på den tiden!

Kollade runt på nätet i går och hittar en fotograf som heter Eric Kim som visar hur man smygfotar! Vad jag förstår så e Eric Kim litet av en idol för vissa gatufotografer, och Kim visade hur man gör! "Shoot from the hip", alltså!
https://www.youtube.com/watch?v=4316I1wbInc

Vi har intressant läsning närmare också, här på Fotosidan! Brödåkra Street Photograpy! ;) http://www.fotosidan.se/blogs/carlzon/shoot-from-the-hip-ingen-succe.htm

Och jag vet att några mycket bra gatufotografer här på Fotosidan som nog "smygfotar" en del! Eller dom kanske har skärmen ställd så på kameran att dom tittar ned på kameran när dom fotar, kameran har dom  i famnen liksom, ungefär som man höll en tvåögs spegelreflex förr i världen! 

.

Väntsalen

Obs! Inget höftskott!

Och med dagens teknik, där man kan fota både framåt och bakåt med kameran, och ofta kan man ställa skärmen i en vinkel och kameran i en annan vinkel, det har jag sett på kafébord i sta'n! Och att det sedan inte hörs något från kameran när man fotar, ger nog ännu bättre möjligheter till smygfotande, eller vad man kallar fototekniken!

Så jag tycker, för att göra det enklare i fotografin, man får se på bildresultatet i stället!
Blev det en bra bild eller inte? Hur bilden togs behöver inte vara så intressant! 

Om det inte är ett lagbrott alltså!
Utan det viktiga är nog, blev det en bra bild!

.

Sparkcykel

Här e det nog ett höftskott...

 Och jag kan ju personligen tycka, att benämningen "smygfota", känns litet konstigt? ;)
Det får det hela att låta litet fult, varför inte bara kalla det för höftskott i stället,
om man nu måste berätta hur man höll kameran vid fotoögonblicket!

(Smygfota för mig, de kan vara tex att fota ovetande tjejer i ett omklädningsrum, eller nå't liknade)

Inte mycket till storm i ett vattenglas nu heller! ;) Men ute e det nästan storm och mycket vatten!
Det har Roffe redan upptäckt, och låtsas fortsätta att sova!

/Bengan the hipster, eller hur man säger?

Ps. Det blev en lång blogg idag, å det e regnets fel! De e alltid någon annans fel! ;)Postat 2015-09-02 09:12 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 2941 / Det bästa e nog att bara visa några bilder! ;)

.

Och inte hur, eller var och med vad för kamera bilderna e tagna med! Eller hur jag höll kameran! ;)

.

Här e  några bilder jag tagit under året, några bilder har ni redan sett, jag kallar bilderna för snapshoots, eller minnesbilder, bilder som även funkar bra som bloggbilder! :)

.Och tekniken går framåt, så det gäller att vara med på det man vill vara med på! 

Bengan

Ps. En bild, eller det kanske blir två, kommer jag att göra förstoring på hos Crimson, 30 x 40 cm! Spännande!  :)  Postat 2015-09-01 08:42 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 7 8 

Tidigare blogginlägg