Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2973 / ...a most interesting lens for the Leica!

.

Jag har suttit med lupp på ett antal negativ, och sedan suttit och tittat på förstoringar i Photoshop, och jag vill påstå, att Jupiter-3, sn: 5602279, i LTM-fattning är mycket bra! Så bra att jag inte ser någon skillnad mot den Sonnar 1,5:a som jag jämför med!

Nu brukar Jupiter-3 vara bra, men här kan jag se att den här Jupiter-3 är mycket, mycket bra!

Inte så mycket mer att orda om just nu!
Ha det!
/Bengan

Ps. Är åter efter första pinkrundan med Roffe!
Vill också berätta vad för kamera jag använt för produktfotot av M Leican och Jupiter-3!  Nu tycker nog somliga att det inte e nå'n riktig kamera, men jag tycker den funkar bra, bla till sån't här! Visserligen har den inte utbytbar optik, och jag har inte riktigt koll på vad för exponering den använder, eller vilket ISO, men jag tycker den klarar "produktfotojobbet" bra! Tillräckligt bra i en blogg i alla fall! Å ni vet nog vad det är för "kamera!" ;) 

Inlagt 2015-09-03 08:20 | Läst 1967 ggr. | Permalink
Hej
Å det är en vacker kombination.
Ha de
Bob
Svar från Benganbus 2015-09-03 10:20
Tack för det!
Ha det bra du med Bob!
/Bengan
Åhå alla dessa val
Svar från Benganbus 2015-09-03 15:37
Man måste hålla på att välja hela tiden!
E de inte bästa objektivet, så e det elbolag, skola eller pensionsfonder!
Suck! ;)
/B
Bra produktfoto är mer än en bra kamera. Dina produktbilder är väl belysta. Och jag är nyfiken på underlaget, vad är det?
Svar från Benganbus 2015-09-03 19:43
Underlaget e en slags vaxduk. (Det är en gammaldags väv som e invaxad)
/B
Alla dessa val ja. Bara för att slippa välja valde jag Leitzobjektiv till min M9, hade säkert gått lika bra med Zeiss. Men Leitzobjektiven är oslagbart små (i alla fall de med måttlig ljusstyrka). Så är t.ex. Elmarit 28/2.8 deras minsta: väger 180 g(!), värd ungefär halva sin vikt i guld om man räknar på ett guldvärde på 200 kr/g, jag tror guldpriset har gått ner.

Hursomhelst är det ett fantastiskt objektiv - mitt bästa. Jag har ett antal, både Leitz och Canon. Visst, det är inte perfekt, har t.ex. en väldigt konstig bakgrundsoskärpa ibland - tror man ser dubbelt.. Trodde först det var något fel, men tydligen är det så.

Nu när jag är pensionär blir nog valen lite mer begränsade eftersom ekonomin blir lite begränsad. Anledningen till att jag köper Leica och Leitz är att jag vill se vad som är bäst. Jag skulle tro att Nikon 800 är den bästa kameran och Leitz gör bland de bästa objektiven. Så ett Leitzobjektiv på en D800 skulle vara kul att se.

Men till slut är det ju så att den här jakten på "det bästa" i materialväg kan ta över fotografin. Teknisk kvalitet är väl bra, men det finns andra parameterar.

Har som du upptäckt att det går utmärkt att ta foton med mobilkamera ibland. Skillnaden man kan se på nätet är minimal, jag har redan lurat personer här på FS att tro att en bild med Samsung KZoom var tagen med Leica.

/T
Svar från Benganbus 2015-09-03 19:47
Jag tror det e viktigt att skaffa prylarna när man jobbar som du säger,
med tanke på att man ofta får litet mindre i lön som pensionär! ;)
Vad gäller små 28:or, jag skall vid tillfälle visa min Orion 6/28 mm! :)
/B(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg