Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2800 / iPhone e nu kompis med M Leica!

I går gjorde jag, min fru och några vänner en stadsvandring! Vi brukar göra så någon gång per år! Å sta'n i det här fallet e Stockholm! Jag hittar fortfarande ganska bra i Stockholm, även på smågatorna, och det tycker våra vänner e spännande! Att göra Stockholm via smågator alltså! Och det blir mycket prat under tiden! Och det tar nästan en heldag, i går från 11.00 till 20.00!

.

Och i går va starten på Kafé Valand på Surbrunnsgatan! Men vi kände nog att Kafé Valand inte finns kvar så länge till! Så passa på ni som vill se Valand innan det är försent!

.

Sedan gick vi över till Stadsbiblioteket och kollade litet. Stadsbiblioteket här på Sveavägen va mitt Fritids på se'nt 1940-tal och tidigt 1950-tal! 

.

Stora salen i biblioteket är imponerande!

.

Vid en av ingångarna vaktade en hund! Nåja, hunden tycket det va spännande att det kom ut människor hela tiden ur den här svängdörren! :)

Sedan gick vi upp till Observatoriet och gick runt det några varv och tittade även in på fiket som ligger däruppe, sedan gick vi ned till City för en öl, se'n vidare till Gamla Riksdagshuset på Riddarholmen.

.

Efter att vi tittat på Gamla Riksdagshuset så beundrade vi utsikten över Riddarfjärden!

.

Vi passade även på att titta in på Galleri Kontrast där Nordens fotoskola hade vernissage! Mycket intressant fotografi!  Temat är Gränsland. (Visas 2 -24 maj)

Och sedan gick vi upp på Söder, via Slussen/Saltsjöbanan, sedan trappan upp till Mosebacke, och vidare promenad ned mot Nytorget, för att avsluta dagen på en restaurang!

.Jag tog bilder under vandringen både med iPhone 4 S och M Leica! Men det är bara iPhone-bilder i bloggen,  Summicron-bilderna kommer senare! Men visst räcker det ganska långt med iPhone-bilder i en blogg? Förstora gärna upp bilderna, så ser ni om dom e tillräckligt skarpa!

Och det va en trevlig stadsvandringsdag, och med ett praktiskt kamerakomplement som sagt! Jag tycker i alla fall det e praktiskt, iPhone och M Leica! Nu känns det som om dom e bra kompisar också!

/Bengan

Ps.  På onsdag nu i veckan är det Tårtan! Från 15.00 c:a! Väl mött där!Postat 2015-05-03 19:34 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2799 / Den osynlige fotografen! Gatufoto alltså! Och musik till Valborg!

Att fotografera bland människor kan vara både lätt och svårt! Tex vid gatufoto! Många gånger ligger dock problemet hos fotografen, man är inte riktigt bekväm med att stå med en kamera mitt bland en grupp människor och sedan försöka fotografera! Men det här är såklart olika! :)

Den "kamera" jag provar just nu, med den "kameran" e man nästan helt osynligt! Man får som en osynlighetesmantel över sig! Eller ingen bryr sig, för att tala klartext! Och det e väl perfekt vid gatufoto?

En liten parentes i sammanhanget, det e att man kanske blir litet för osynlig på Fotosidan också! ;) För det här e ju ingen riktig kamera! För fotografering e ju litet av en prylsport! I alla fall bland oss amatörer!  " Oj vilken fin kamera du har! Oj, oj, oj, e det en Leica också!"  ;)

Ok, nog skämtat, jag e ju där bland prylarna jag också, men tycker att den här iPhonen som jag fått ärva, e mycket spännande, både genom att bildkvaliteén räcker långt, och att den funkar så bra i bloggen!  Men även att man blir ganska osynlig på sta'n! Eller att ingen bryr sig! Det här kan såklart skapa andra problem,  att ingen bryr sig alltså! Existensiella problem för ett etablerad Leicafotograf! ;)

Ok, slut på orerandet, här kommer bilder! iPhonebilder! :)

.

Här är ett svårt fotoläge! Motljus, speglingar i en regnvåt  gångbana, men jag tycker iPhone klarar det bra! Man ser delar av molnen, men även antydningar av struktur på kvinnans svarta ryggsäck!

.

Den här bilden har jag visat tidigare, men även här tycker jag iPhonen klara sig bra! (Här är det dock litet rörelseoskärpa inblandad, då det e fotograferat på fri hand med lång slutartid)

.

iPhonen fungera även bra hemmavid! Fast här är man inte osynlig! "Jag ser nog att du fotograferar mig!"

De va de om detta!

/Bengan

Ps. Fira Valborg ja, vi satt framför datorn och titta på Alan Parkers Commitments! De va så länge sedan vi såg filmen, så det blev som en ny film! Rekommenderas för er som inte sett den! Musiken, miljön och så människorna i Dublin!!!
https://www.youtube.com/watch?v=3paf2TLrgsg 

.Postat 2015-05-01 10:34 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 8 9 

Tidigare blogginlägg