Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2799 / Den osynlige fotografen! Gatufoto alltså! Och musik till Valborg!

Att fotografera bland människor kan vara både lätt och svårt! Tex vid gatufoto! Många gånger ligger dock problemet hos fotografen, man är inte riktigt bekväm med att stå med en kamera mitt bland en grupp människor och sedan försöka fotografera! Men det här är såklart olika! :)

Den "kamera" jag provar just nu, med den "kameran" e man nästan helt osynligt! Man får som en osynlighetesmantel över sig! Eller ingen bryr sig, för att tala klartext! Och det e väl perfekt vid gatufoto?

En liten parentes i sammanhanget, det e att man kanske blir litet för osynlig på Fotosidan också! ;) För det här e ju ingen riktig kamera! För fotografering e ju litet av en prylsport! I alla fall bland oss amatörer!  " Oj vilken fin kamera du har! Oj, oj, oj, e det en Leica också!"  ;)

Ok, nog skämtat, jag e ju där bland prylarna jag också, men tycker att den här iPhonen som jag fått ärva, e mycket spännande, både genom att bildkvaliteén räcker långt, och att den funkar så bra i bloggen!  Men även att man blir ganska osynlig på sta'n! Eller att ingen bryr sig! Det här kan såklart skapa andra problem,  att ingen bryr sig alltså! Existensiella problem för ett etablerad Leicafotograf! ;)

Ok, slut på orerandet, här kommer bilder! iPhonebilder! :)

.

Här är ett svårt fotoläge! Motljus, speglingar i en regnvåt  gångbana, men jag tycker iPhone klarar det bra! Man ser delar av molnen, men även antydningar av struktur på kvinnans svarta ryggsäck!

.

Den här bilden har jag visat tidigare, men även här tycker jag iPhonen klara sig bra! (Här är det dock litet rörelseoskärpa inblandad, då det e fotograferat på fri hand med lång slutartid)

.

iPhonen fungera även bra hemmavid! Fast här är man inte osynlig! "Jag ser nog att du fotograferar mig!"

De va de om detta!

/Bengan

Ps. Fira Valborg ja, vi satt framför datorn och titta på Alan Parkers Commitments! De va så länge sedan vi såg filmen, så det blev som en ny film! Rekommenderas för er som inte sett den! Musiken, miljön och så människorna i Dublin!!!
https://www.youtube.com/watch?v=3paf2TLrgsg 

.

Inlagt 2015-05-01 10:34 | Läst 2977 ggr. | Permalink
Gillar översta bilden, den är snygg, Bengan. Jag visste inte att du hade färgfilm i din iPhone ;)
Svar från Benganbus 2015-05-01 13:17
Hittar nya funktioner i "kameran" då och då! ;)
/B
Alltså Bengan: Den här diskussionen har fått mig att i någon mån omvärdera mobiltelefonkameran. Inte så att jag "jämställer" den med mina "riktiga" kameror, men att jag faktiskt använder den oftare, och även om jag känner mig obekväm med den inte är riktigt lika obekväm längre. Och bildkvaliteten är ju odiskutabelt bra. Och som jag sagt förut; det här med Diana och Holga etc som ju fått sådan status hos vissa - med mobilkameran tar man bättre bilder, faktiskt. Så jag fortsätter att ta fram telefonen ibland, och inte bara för att ringa med/sms:a eller kolla Facebook...

Filmen är direkt odiskutabelt bra. Har kompisar som spelar i ett soulband - som du sett i min blogg lite tidigare.

God Valborg och första maj//GöranR
Svar från Benganbus 2015-05-01 13:25
Tror det här ligger på ett djupare plan, om man nu skall orera om det också! ;)
Status är viktigt i samhället! Samhället bygger en stor del på det!
Med tex ett "bra" yrke, och hur man lever och vilka prylar man har!
Fotografering ligger nog inte utanför det här på något sätt!
Men jag tror, jag tror alltså, att den som vågar gå litet utanför det här,
den har möjligheter att upptäcka egna saker! Vad egna saker nu är,
det är ju olika för varje människa, men kan ändå vara intressant!
/Bengan

Ps. Men för säkerhet skull, när man fotar med en iPhone, och kanske e på utflykt i ett kaninhål,
så kan man ha M Leican liggande i ryggan! Eller i stunder av stor osäkerhet, hängande runt halsen! :)
Hej Bengt.
Man behöver inte bli osynlig här på bloggen om inlägg man skriver har ett innehåll som är roligt eller intressant för andra. Det är dina kan man se.
Som jag har skrivit flera gånger och på min egen blogg - man kan ha olika uppfattningar och skriva om vad man själv tycker och då är det frivilligt för andra att läsa det. Att prata fotoutrustning är knappast överraskande eller förbjuden på en Foto Sida eller Blogg?
När det gäller bildkvalitet, filstorlekar, RAW etc. - för bara att visas på webben, har det ingen större betydelse. Här går iPhone och P/S kameror utmärkt.
Med foto hälsning från Erik / DK



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg