Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2800 / iPhone e nu kompis med M Leica!

I går gjorde jag, min fru och några vänner en stadsvandring! Vi brukar göra så någon gång per år! Å sta'n i det här fallet e Stockholm! Jag hittar fortfarande ganska bra i Stockholm, även på smågatorna, och det tycker våra vänner e spännande! Att göra Stockholm via smågator alltså! Och det blir mycket prat under tiden! Och det tar nästan en heldag, i går från 11.00 till 20.00!

.

Och i går va starten på Kafé Valand på Surbrunnsgatan! Men vi kände nog att Kafé Valand inte finns kvar så länge till! Så passa på ni som vill se Valand innan det är försent!

.

Sedan gick vi över till Stadsbiblioteket och kollade litet. Stadsbiblioteket här på Sveavägen va mitt Fritids på se'nt 1940-tal och tidigt 1950-tal! 

.

Stora salen i biblioteket är imponerande!

.

Vid en av ingångarna vaktade en hund! Nåja, hunden tycket det va spännande att det kom ut människor hela tiden ur den här svängdörren! :)

Sedan gick vi upp till Observatoriet och gick runt det några varv och tittade även in på fiket som ligger däruppe, sedan gick vi ned till City för en öl, se'n vidare till Gamla Riksdagshuset på Riddarholmen.

.

Efter att vi tittat på Gamla Riksdagshuset så beundrade vi utsikten över Riddarfjärden!

.

Vi passade även på att titta in på Galleri Kontrast där Nordens fotoskola hade vernissage! Mycket intressant fotografi!  Temat är Gränsland. (Visas 2 -24 maj)

Och sedan gick vi upp på Söder, via Slussen/Saltsjöbanan, sedan trappan upp till Mosebacke, och vidare promenad ned mot Nytorget, för att avsluta dagen på en restaurang!

.



Jag tog bilder under vandringen både med iPhone 4 S och M Leica! Men det är bara iPhone-bilder i bloggen,  Summicron-bilderna kommer senare! Men visst räcker det ganska långt med iPhone-bilder i en blogg? Förstora gärna upp bilderna, så ser ni om dom e tillräckligt skarpa!

Och det va en trevlig stadsvandringsdag, och med ett praktiskt kamerakomplement som sagt! Jag tycker i alla fall det e praktiskt, iPhone och M Leica! Nu känns det som om dom e bra kompisar också!

/Bengan

Ps.  På onsdag nu i veckan är det Tårtan! Från 15.00 c:a! Väl mött där!

Inlagt 2015-05-03 19:34 | Läst 2404 ggr. | Permalink
Trevligt litet reportage att ta del av för en gammal stockholmare! Även jag har spenderat mycket tid på Stadsbiblis på Sveavägen. Men vi hade också en oerhört trevlig biblioteksfilial på Gärdet.
Fin reportage och vackra illustrativa bilder. Din Leica kan omöjligen ha något emot kvaliteten. De kommer att komma överens i framtiden. Jag själv har den erfarenhet.
http://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/inget-mer-mobbning.htm
Hälsningar från Erik/DK
Ett imponerande Stadsbiblioteket ni har i sthlm. Gillar översiktsbilden du tagit, Bengan.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg