Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2793 / Så va det full rulle igen! Så se upp för att bli pensionär! Jobba vidare e mitt råd!

Måndag, och uppe med tuppen! Nåja, det e min fru som säger hej till mig vid 06.15, å se'n har jag svårt att somna om för det e ljust ute! Å de e väl bra på nå't sätt, bla för planeringen för årets Gnesta-Plank som går in i ett litet högre tempo den här veckan. I dag e det tidningar som skall kontaktas. Det tråkig är att det ofta e nya personer på flera tidningar varje gång. Man får ingen riktig långvarig kontakt, men det brukar ändå ordna sig.

Det e c:a fem tidningar som skall kontaktas. Det brukar bli så att jag har en första kontakt nu, och återkommer litet närmare i juni. Och annonsplats på infartsskyltar e beställd hos firman som sätter upp skyltarna. Och så har tyvärr någon konstnär redan varit på planket, så kommunen måste kontaktas. Klottersanering! Men information om årets Gnesta-Plank finns nu årets Turisguide för Gnesta Kommun! Kul och roligt. Turistguiden går ut till alla hushåll i kommunen. Och så har jag några nya och intressanta fotografer Pg till Gnesta-Planket. Mailväxling pågår!Jag har under åren fått litet rutin på det här, men jag har för säkerhets skull en avbockningslapp, och det dyker upp nya saker varje år. För några år sedan byttes ägare till både Färghuset och Godsmagasinet! Bara så där plötsligt. Då anar ni vad jag tänkte när jag fick den informationen av en granne va?Se de e väl ett fyrtiotal saker som måste kollas och prickas av! Och så skall jag mäta litet på loppiskajen för å se hur många som får plats. Och även mäta på utställningssidan! Jag tror det e sjätte året i rad som Gnesta-Planket är, men jag e inte 100 % säker, måste nog kolla! ;)

Å så har jag fotat en konstnär i sitt arbete i veckan, skall sända över bilder senare, och så skall jag göra litet egna kopior hos Crimson, bilder som jag nyss har gjort färdiga i PS. De va väl lite vad som e Pg idag!
/Bengan

Ps. Höll på att glömma, måste ju ut med Roffe snart såklart också, och passar då på att handla, och se'n städa litet, plocka litet i trädgården, tanka bilen och fixa middag till 17-tiden! Så en varning ni ungdomar, se upp för pensionärslivet! Det e absolut ingen vila för den som tror det! Mitt råd e om ni vill ha ordnade fikaraster tex, jobba på! ;) Men nu skall jag försöka hinna ta en påtår för Roffe verkar faktiskt sova fortfarande... :)Postat 2015-04-27 09:23 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2792 / Sista rundan, å det e ett dj-a liv! Å nästan kris med M Leican!

Roffe och jag tog nyss den sista rundan för knappt en timme sedan! Tystnaden e stor vad gäller människor så här dags, men det e ett dj-a liv i träden nu när det skymmer! Roffe hör nog det här, men håller koll på annat! När vi gick på en gångväg som passerar genom ett skogsområde så stannade han titt som tätt och lyssnade, spanade in i den mörknande skogen och morrgurgla sakta långt nere i halsen! Jag undrar vad han ser och hör? Han står alltid med ena framtassen upplyftad när han spanar! Har frågat honom varför tassen e i luften, han hör bättre då, säger han! (Vill inte fråga vidare, då kan han tro att jag e dum)

Men trots att det kan bli en längre promenad, vet inte om han kan styra det medvetet, och gör det medvetet, så e det skönt med en promenad i trevligt sällskap så här innan sänggående! (Å Roffe sover redan)

I morgon e det måndag, och då kommer båda morgontidningarna som vanligt! :)

Tack för idag!
Slut för idag!
/Bengan

Ps. Det höll på att krisa litet idag, hittade först ingen ny film till M Leican! Men efter en koll i några kameror, så ordnade det sig! De e bra att ha ett litet filmförråd! :)Postat 2015-04-26 22:23 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2791 / Människan lever icke allenast av fotoprylar...eller?

BK Sparta 1963

196o-tal


Men visst e fotograferande en kul hobby! Jag vet inte om yrkesfotografyrket e så kul längre, men att fotografera som hobby gillar i alla fall jag! Amatörfotografi! (En amatör kan vara en person som med särskild känsla och utan tanke på egen vinning utövade en viss verksamhet)

Och det andra då? Vad jag gör annars?
Jag läser en del! Tycker jag själv i alla fall, men kanske inte så mycket romaner! Jag är mer intresserad av politik och vetenskap! (Min fru tycker ibland att jag e litet tråkig) Så e det!
Och vart vill jag komma med den här blogginledningen då? ;)
Jo jag såg en film på Tv i går! Låter väääldigt spännande va?

Men det här va något mer än spännande! Filmen heter "Green Zone", och handlar om Irak.
https://www.youtube.com/watch?v=4IGbh58gIXQ

I början av filmen så talade man om den ökande spänningen mellan olika grupper i Irak efter att USA "vunnit!" Och om man inte snabbt hittade en lösning, så väntade något ännu mycket värre! Nu vet vi att man hittade ingen lösning, och nu väntar IS.   

Vad annat e jag intresserad av än filmer då? Läsning som sagt! Och min fru tycker jag e tråkig! Fast inte tråkig jämt såklart! :)

Idag skall jag inte fota med min iPhone, för jag måste mjuka upp linserna i min "nya" Summicron 1:2/50 mm med litet ljusgenomgångar! Linser i objektiv måste man också motionera, inte bara kameran!

Ha en fin söndag! Å framtiden e vår! ;)
/Bengan

Hammarby IF Boxning 2012

2012Postat 2015-04-26 10:03 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2790 / There is no better 50mm lens on Earth, or anywhere.

Nu e det inte jag som säger det här om den här optiken, utan Ken Rockwell! Orsaken till att jag läser det här på Kens sida är att jag har fått en Summicron 1:2/50 mm att fungera utmärkt på min M Leica! Och ville läsa litet mer om optiken! http://www.kenrockwell.com/leica/50mm-f2-m.htm

Jag hade tidigare köpt ett svart objektivhuvud på en LP-Foto auktion! Det är 1979-1994 års version! (Min är från 1992)  Och ännu tidigare än så hade jag fått en svart objektivbakdel till ett Summicron 50 mm av Rajje på Sergelfoto! De e dom grejerna som syns här på bilden ovan, men då va dom inte ihopmonterade, bara ihopsatta, så jag kunde ta en bild! :) Objektivhuvudet har stått i ett  skåp och bakdelen har legat i en låda!

Nu har jag fått hjälp av Werner på LP Foto med en ihopmontering av delarna! Med några skruvar från Tyskland inblandade också! Så nu har jag ett mycket väl fungerande Summicron 1:2/50 mm! Testfotade i går! Och det viktiga va bländare 2 på litet olika avstånd! 
Skärpan på bländare 2 ligger där jag ställer den! :)

/BenganPostat 2015-04-25 18:02 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 2792 / Säkra kort liksom, Leica e ett av dom! Alltid!

Leica e ofta ett säkert kort! Både vad gäller kamera och i andra sammanhang! Man kan nästan ha en Leica som ett visitkort! ;) Och att fota med e den inte heller så dumt! Och jag har dessutom märkt att mina bloggar som innehåller tex rubrik med ordet Leica ofta läses mer än bloggar som innehåller tex ordet iPhone! Trots att vissa av oss påstår, med ett slags mantra, att det e bilderna som ändå e det viktiga! ;)

Visst e det här intressant det här! ;)

Hinner inte fördjupa mig mer i det här intressanta ämnet, å så får ni hålla till godo med en gammal bild i bloggen, bilden e tagen i går eller i förrgår, för jag skall ut och hämta två morgontidningar ur brevlådan och sätta på kaffe!
Ha en fin lördag!
/Bengan

Ps. Man jag tycker ändå att det blir "bra" bilder med en iPhone! Hyffsad skärpa på bilden här ovan! Tycker i alla fall jag!  Förstora bilden så ser ni bättre! (Å det e en delförstoring)  Och iphonen har hittat skärpan rätt, på mig alltså, å inte på sig själv! Respekt för den här lilla "kameran" även om det inte e en Leica! ;) :)Postat 2015-04-25 07:46 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg