Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2424 / En mörk öl, en Stout, från Hedemora! Skämtar'u!??

 

Håller på att plocka fram bilder till Konstrundan i Gnesta! Konstrundan som e nu på lördag och söndag, och tog en rast i arbetet för att handla litet mat, gå ut med Roffe och köpa några öl! Inkommen på Systemet ser jag föreståndaren, civilklädd, plocka till sig några öl, och blir såklart nyfiken på vad han plockar åt sig! Jorå, han har hittar en öl från Hedemora, som heter Thurbo Stout! Thurbo Stout! :) :)

Ok, tänkte jag, Dalarna, Hedemora, (fniss) raggarbilar och ljus öl!
Men icke, helt fel, det här va en mörk öl som sagt en riktig stout...
Visst blir man litet undrande! ;)

Min gode vän Systembolagsförståndaren säger att ölen e bra! Mörk, tung, en riktig stout! Kollar på etiketten för säkerhets skull, allt verkar stämma, och det e 8,7 % så ölen bör kunna lagras!! Så jag köpte två provöl inför helgen!

 

Men väl hemkommen va jag tvungen att ta en liten zipp! Jag va nyfiken! Mycket nyfiken! Se'n skulle jag fortsätta att jobba, så tänkte jag i alla fall! Men så blev det inte riktigt! Jag va tvungen att hälla upp en deciliter till i glaset! För det här e fina grejer! Mörka, fina, tunga, goda grejer! Ett riktigt tungt smuttöl! Bör vara väld kyld! Tycker jag i alla fall!

Ok Hedemora, jag ber så mycket om ursäkt för mitt fnissande tidigare, för det här va tunga, riktigt tunga grejer!!

http://www.oppigards.com/produkter/thurbo-stout/

Fotsätter litet senare i kväll med bildarbetet! :)

/Bengan

 Postat 2014-09-04 17:12 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 2423 / Verkligheten inför valet! Och hur välja rätt när man väljer?

 

Spuntino

Och en fragmentering av medieutbudet, eller kalla det kanske fragmentering av verkligheten gör det inte lättare att välja! Och att medieutbudet likriktats kan delvis bero på att press och media inte längre är så mycket vänster och höger, utan i stället dominerar kommersialismen, många gånger av ekonomiskt tvingande skäl, även hos sk publik servicemedia!

För den statliga sk. public service-kanalen härmar ju numera de kommerisella radio- och TV-kanalerna för att fånga många tittare. Därför kan en partiledare intervjuas på ett mer publikdragande sätt numera, som drar tittare, än att försöka ta tag i sakfrågorna! Och man kan även använda kända Tv-ansikten för att locka tittare till valprogram, även om de kända ansiktena inte varit kända i något politiskt eller valsammanhang tidigare!

För en vänsterinriktad kanske detta kan uppfattas som en likriktning och kommersialisering?
Medan en politiskt iakttagare på högerkanten kanske noterar detta som en ökad mångfald i valdebatten?

Och om man inte hinner hänga med i valdebatten eller i politiken i stort, så finns det program som kan hjälpa till för att kunna rösta rätt! Såg det på Svt-hemsida.  Tryck in dina uppgifter, vi talar om vilket parti du skall välja! De kallar jag public service! Eller du sköna nya värld!

 

 

concrete

Å vad e det för fel med ett tvivoli då, kanske nå'n undrar! Ibland kan det nog bli för mycket av det goda, med tivoli överallt alltså, så man hinner inte se saker som man kanske borde ha sett och börjat fundera över!

/Bengan

 

 

 Postat 2014-09-03 08:29 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 2422 / Vattentornet i Gnesta, ett av världens sju underverk!?

 

 

Läser DN som vanligt nu på morgonen och kommer till sista sidan i Kulturdelen, som heter Namn och Nytt, och hittar en rubrik: "Frustunabygdens underverk".

Den första tanken är såklart att det finns nog flera Frustunabygder! Men efter att ha läst mera, så inser jag att det är just Frustunabygden i Gnesta som det gäller! Det är Bengt Nyström i Hamneda som skriver om bla världens sju underverk, och efter att ha räknat upp Pyramiderna, Babylons hängande trädgårdar, Kolossen på Rhodos, Mausoleet i Harlikanassos och fyrtornet i Alexandria, så kommer han inte på fler, men tillägger efter en stund Gekås i Ullared och efter en stunds betänketid även Vattentornet i Gnesta, som han anser vara en kombination av stor byggnadskonst och skönhet, och vattentornet kan ju beskådas även från långt håll i Frustunabygden!

Och Bengt Nyström avslutar artikeln med "att både det gamla vattentornet och även stationstrappan i Gnesta har höga skönhetsvärden som byggnadsverk och det är nästan skamligt att de inte lockar fler besökare än till exempel Kinesiska muren och Eiffeltornet i Paris."

Bara så ni vet! ;)

Och ha en fortsatt bra dag!

/Bengan

 Postat 2014-09-01 06:52 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7 

Tidigare blogginlägg