Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2424 / En mörk öl, en Stout, från Hedemora! Skämtar'u!??

 

Håller på att plocka fram bilder till Konstrundan i Gnesta! Konstrundan som e nu på lördag och söndag, och tog en rast i arbetet för att handla litet mat, gå ut med Roffe och köpa några öl! Inkommen på Systemet ser jag föreståndaren, civilklädd, plocka till sig några öl, och blir såklart nyfiken på vad han plockar åt sig! Jorå, han har hittar en öl från Hedemora, som heter Thurbo Stout! Thurbo Stout! :) :)

Ok, tänkte jag, Dalarna, Hedemora, (fniss) raggarbilar och ljus öl!
Men icke, helt fel, det här va en mörk öl som sagt en riktig stout...
Visst blir man litet undrande! ;)

Min gode vän Systembolagsförståndaren säger att ölen e bra! Mörk, tung, en riktig stout! Kollar på etiketten för säkerhets skull, allt verkar stämma, och det e 8,7 % så ölen bör kunna lagras!! Så jag köpte två provöl inför helgen!

 

Men väl hemkommen va jag tvungen att ta en liten zipp! Jag va nyfiken! Mycket nyfiken! Se'n skulle jag fortsätta att jobba, så tänkte jag i alla fall! Men så blev det inte riktigt! Jag va tvungen att hälla upp en deciliter till i glaset! För det här e fina grejer! Mörka, fina, tunga, goda grejer! Ett riktigt tungt smuttöl! Bör vara väld kyld! Tycker jag i alla fall!

Ok Hedemora, jag ber så mycket om ursäkt för mitt fnissande tidigare, för det här va tunga, riktigt tunga grejer!!

http://www.oppigards.com/produkter/thurbo-stout/

Fotsätter litet senare i kväll med bildarbetet! :)

/Bengan

 

Inlagt 2014-09-04 17:12 | Läst 2178 ggr. | Permalink
Tack för tipset, den måste testas! LO
Oppigårds är kanon - rakt igenom! I början var det väl ingen höjdare, men de har kommit igång rejält med åren. Tror inte de haft en stout innan, så kul att se att det expanderar. Men nu var det något år sedan jag kollade i hyllorna så =)
Oj, är det först nu du upptäcker Oppigård? De gör inte bara en bra Stout. De har ett antal olika ales, som alla är goda. Favoriten är Amarillo.
För säkerhets skull har de skrivit på etiketten att det är ett gott öl (hmm ... en god öl?)! Så man inte ska tro att det är dålig smörja :-) De säger också att det är "början på en tradition". Kan man börja en tradition? Intressant tanke!
8,7 % gillas det lär vara lite tryck i !
:)
Om den även har trevlig smak är den farlig den ölstorten.
Har hört gott om Oppigårds produkter.
mvh/Dieter
Hej,
Den måste jag testa. Länken anger att den passar mörk choklad och skall serveras vid 15-18 grader. Jag tycker bäst om öl nära rumstemp. Sedan skall man stödja orter i Bergslagen.
Klapp till Roffe
Bob
Oppigårds är riktigt riktigt duktiga på att brygga. Jag har aldrig smakat deras Stout för den finns inte på bolaget i min stad. Deras Amarillo har jag dock tittar djupt i vid ett antal tillfällen. Jag har själv försökt brygga deras Amarillo, men har en bra bit kvar innan jag är där ännu:) Viktigt att öl har rätt temperatur när den dricks, vilket beror på ölen och tillfället, plus syftet. Hmm, du behöver införskaffa ett riktigt ölglas, det höjer kvalitén ytterligare på produkten:)(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg