Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2423 / Verkligheten inför valet! Och hur välja rätt när man väljer?

 

Spuntino

Och en fragmentering av medieutbudet, eller kalla det kanske fragmentering av verkligheten gör det inte lättare att välja! Och att medieutbudet likriktats kan delvis bero på att press och media inte längre är så mycket vänster och höger, utan i stället dominerar kommersialismen, många gånger av ekonomiskt tvingande skäl, även hos sk publik servicemedia!

För den statliga sk. public service-kanalen härmar ju numera de kommerisella radio- och TV-kanalerna för att fånga många tittare. Därför kan en partiledare intervjuas på ett mer publikdragande sätt numera, som drar tittare, än att försöka ta tag i sakfrågorna! Och man kan även använda kända Tv-ansikten för att locka tittare till valprogram, även om de kända ansiktena inte varit kända i något politiskt eller valsammanhang tidigare!

För en vänsterinriktad kanske detta kan uppfattas som en likriktning och kommersialisering?
Medan en politiskt iakttagare på högerkanten kanske noterar detta som en ökad mångfald i valdebatten?

Och om man inte hinner hänga med i valdebatten eller i politiken i stort, så finns det program som kan hjälpa till för att kunna rösta rätt! Såg det på Svt-hemsida.  Tryck in dina uppgifter, vi talar om vilket parti du skall välja! De kallar jag public service! Eller du sköna nya värld!

 

 

concrete

Å vad e det för fel med ett tvivoli då, kanske nå'n undrar! Ibland kan det nog bli för mycket av det goda, med tivoli överallt alltså, så man hinner inte se saker som man kanske borde ha sett och börjat fundera över!

/Bengan

 

 

 

Inlagt 2014-09-03 08:29 | Läst 2021 ggr. | Permalink
Och sedan kommer röstning på nätet. Man ser ju hur det puffas för saken genom opinionsundersökningar (beställda åsiktsyttringar). Har någon hört talas om något som har lagts ut på nätet, som inte tillräckligt kunniga personer har kunnat leta fram? Man vill alltså tillhandahålla den tekniska basen för att röja valhemligheten, och för ett mera lätthanterligt och svåravslöjat valfusk.
Du sköna nya värld, som sagt var.
Det verkar finnas åtminstone tre skäl som talar mot röstning på nätet:

1. Man kan inte garantera valhemligheten.

2. Någon kan rösta åt dig - med tvång eller så kan man komma över eventuell kod för att rösta i ditt ställe.

3. Man kan frestas att sälja sin röst till någon som är beredd att betala. Även om du "säljer" din röst med nuvarande system så vet ingen vad du röstar på när du står i valbåset. Gäller även punkt 2 - du är ensam i valbåset.

Kan finnas fler skäl, det går säkert som Peter antyder att manipulera resultaten över nätet.
syntax 2014-09-03 10:52
Alldeles riktigt Tomas. Sedan är ju grundlagen mycket tydlig. Röstning skall ske i fria och hemliga val. Valhemligheten skall skyddas till 100% som sker nu. Det är viktigt att påpeka att det är 100% som gäller, inte något annat. Därmed är röstning över nätet olaglig.
Jo medialikriktningen mot underhållning före fakta är nog lite olycklig ibland.
Ett demokratiskt problem tycker jag att det är att det idag inte finns någon rikstäckande dagstidning där man kan bryta olika åsikter, de ligger ju alla åt samma håll. Kvällstidningarna har ju tagit över rollen från "Hänt i veckan" så där finns inte mycket att hämta.
-affe
alf109 2014-09-03 11:52
mediainriktningen skall det vara. :)
Bengt, det är ju inte medierna som är problemet i det här. De rapporterar och har alltid rapporterat utifrån sina ideologiska utgångspunkter. Och det vet folk.
Det som är fragmenterande, är oklara eller inga besked. Det, skapar förvirring eller i varje fall svårigheter för väljarna. Det lovas massor, just nu. En del löfter faller på eget grepp och orimlighet. Andra löften faller på att man helt enkelt inte ens har sina "samarbetspartners" med sig.

Och Tivoli, det är när en av tre, säger sig vara överens och de andra två säger sig inte vara det. Det är Tivoli, med Sverige och vår Ekonomi!! Och än mer Tivoli, blir det när "bruden" flörtar med två, som redan är "gifta"... När det finns Två Singlar, som både är Gröna och Röda av avund.... :)

Nej, det gäller att rösta på den som Håller det den lovar, och som Levererar.... Allt annat är ett fragmenterat Tivoli som man inte kan beskylla media för. :) Håller Sverige på att gå sönder?? :(
Men om man ska rösta på ett parti som håller vad den lovat och levererar så kan man inte rösta på något parti.
Jag har röstat på alla partier (utom SD och Ny Demokrati och jag hoppas att jag slipper förklara varför), och kan ganska lugnt säga att alla lovar runt och håller tunt.

Sven(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg