Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2274 / Har kopierat av en annan fotografs bild nyss! Det borde vara Ok va?

 

 


Har suttit och gått igenom en del bilder då vädret har känns litet för fuktigt för att vara ute i en längre tid! Och hittar en bild som jag inte har tagit! Vet inte vem som har tagit bilden heller! Det finns visserligen någon form av signatur på bilden, men jag har inte kunnat tyda den, och det står inget på baksidan av bilden heller! 

Min misstanke är att bilden e tagen på mycket tidigt 1940-tal! Jag behövde en digital bild på bilden så jag kan göra en ny och bättre kopia! Då borde det gå bra att fota av så här va?  ;)

/Bengan

Ps. Det är min mamma på kortet, om nå'n nu undrar! :) 

 Postat 2014-04-09 15:31 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 2273 / Fåfängligheters fåfänglighet, säger Predikaren, Windows XP går i graven, vad göra!!??

 

 


Kollat på nätet vad som gäller inför katastrofen! ;) Här är några tips jag hittat! 

Björn Törnroth / Nettitonttu
http://www.nettitonttu.fi/?p=XP_death

Påvels blogg
http://pavel.frimix.se/2014/02/15/windows-xp/

En av författarna, Påvel,  beskriver XP-användare så här! 

"De är inte intresserade av datorer. De vill göra sina saker. Deras maskiner är fullt fungerande och i de flesta fall välhållna.Dessa användare är konservativa. Om de en gång har skaffat ett program är det det som gäller, även om det inte är särskilt bra och att de till och med känner till andra program som är bättre. Deras datorer är ibland små reservat av föråldrade program, programversioner och arbetssätt som gjort moderna tidens designslynglar vansinniga. Trots detta producerar dessa användare, mer och bättre än någon designslyngel. Deras arbetssätt är välrepeterat och de vet vad de vill göra."

Ok, känner igen det här!  Inga nyheter e bra nyheter!
De e jag som fixar nyheterna via XP! ;) :)

Men, va f-n skall man göra framöver! Någon som har nå't enkelt tips?

Jag vill kunna köra PS 7.0, läsa hotmail, skriva i Word, kolla på Tv ibland och skanna bilder,
de e väl i stort det jag behöver....!?

Jag lutar nog åt det enkla, det enkla för mig alltså, de blir väl att börja kolla på en ny dator framöver..

Den dator jag har nu, den e från 2003, värsting då, men inte nu! ;)

Några funderingar? 
Någon?

/Bengan

Ps. Och under åren så har jag nog märkt att vissa "moderna! program, inte riktigt spelar ihop med XP. Men det e nog en medveten företagskonspiration mot oss XP-ägare! ;)

 

 

 

 Postat 2014-04-09 08:26 | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Straight 2272 / Simplicity is beauty!

 

Den nya teknikens kameror är mycket bildmässiga med hjälp av sin fantastiska teknik, och jag använder själv en sådan kamera såklart! Men då och då vänder jag tillbaka till en litet enklare och annorlunda fototeknik för att ta några bilder, eller några rullar! Vet inte om vända tillbaka e en bra formulering heller? 

 

 

Och varför vända tillbaka, eller rättare sagt, att använda en äldre teknik och en äldre kamera?  Bra fråga liksom! Som jag inte har nå't riktigt bra svar på! Om det nu handlar om att vända tillbaka som sagt? Det kan vara något annat som det handlar om!

Det kanske har med tiden att göra, informationsutbudet ökar ständigt och mängden ting ökar för varje dag, och mängden bilder ökar lavinartat och eftertänksamhetens zoner verkar få allt mindre utrymme, då kan det analoga fotograferandet bli små stunder som kräver en viss eftertänksamhet! För man måste nog vara litet eftertänksam om man fotograferar analogt!

Det är omväxling att fotografera analogt i alla fall, och så kan det innebära en liten utmaning i en helautomatiserad bildvärld! Och "Fewer images can also be beauty!"

Ha en bra dag ni också!
/Bengan

 Postat 2014-04-08 11:19 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2271 / Man kan inte bara gå förbi folk....

 

Va ute en runda med Roffe tidigare och va se'n på banken och se'n på en reklamfirma och sist på Konsum för att handla till middagen! När jag parkade vid Konsum såg jag några jag känner igen som satt i väntkuren uppe på perrongen, och gick såklart upp för att säga hej och höra hur läget va! Jag tog en bild också!

/Bengan

 

 

 Postat 2014-04-07 13:59 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2270 / Måndag och en lång göra-lista! Och några funderingar på de här "spaningarna" vi ofta gör!

 

 

På spaning ut mot Måkläppen!

Och när man varit borta några dagar från "jobbet", så har vissa saker inte bara försvunnit, utan det e bara att ta tag i dom nu i stället! Nu kanske nå'n undrar, "vadå jobbet, du e ju pensionär?" Exakt, men en del saker måste ändå göras, å dom har i alla fall inte minskat under den här långledigheten som kallas pensionärliv! Nu e ju många av de här sakerna helt klart självpåtagna, och mer fria aktiviteter än då jag jobbade, så det e ofta positivt med mycket att göra!

 

Och jag hittade en tidigare tagen bild från Helgumannen med bättre fotoväder! Och den här luckan med handtag, de e en källa, som inte syns från vägen ovanför.

 

Ni ser skillnaden på fotoväder va? Den här bilden tog jag i förra veckan!

Å då vad gäller Gotlandsresan som vi gjorde, så väcker våra "spaningar" fortfarande litet undran hos vänner och släkt, ni vet, "Va det inte kallt?" "Fanns det nå't öppet så här års?" Å vad gör ni förnå'nting?"

 

Min spanarkompis och jag, min fru alltså, har gjort så här under hela vår relation, vandrat mycket, "spanat" mycket, och ofta på litet udda platser och på för eller eftersäsong!
Under ett antal år så va vi i Skanör och Falsterbo på våren och hösten! Även om man inte badar på våren, så går det att göra långa vandringar vid havet!

(Kan väl berätta om en annan underlighet! Vi gick på skidtur på midsommaraftonen på Hardangervidda för ett antal år sedan! För att se'n på eftermiddagen åka ned till Geilo för en matbit! Sill och potatis och allt annat som hör till! De va ganska lugnt den här tiden både på Hardangervidda och i Geilo!)

 


Vi vandringarna nere på Näset så brukade vi ibland spåna om att starta upp en aktivitet som heter, "Föryngringsdagar vid havet!"  För nere på Näset kan man lätt gå i fyra till fem timmar på stranden utan att upprepa sig! Och att vandra vid havet och höra vågorna...
Det känns föryngrande i alla fall!

Och under de här vandringarna, så hinner vi även stämma av saker! För att vara tillsammans på ett litet lugnare ställe och hinna stämma av saker, det e ofta bra i en relation!

Och så hittar vi bärnsten nere på Näset! Eller rättare sagt, min fru hittar bärnsten!

Och i Skanör/Falsterbo, så e det nära till Malmö och Köpenhamn! Typ museér och liknande! 

Ok, de va inte så mycket om foto i dag, men jag har i alla fall kameran med mig vid vandringarna!

Och om en stund skall Roffe och jag ut och "vandra!" :)
Ha det!

/Bengan

 

 

 Postat 2014-04-07 08:16 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg