Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2270 / Måndag och en lång göra-lista! Och några funderingar på de här "spaningarna" vi ofta gör!

 

 

På spaning ut mot Måkläppen!

Och när man varit borta några dagar från "jobbet", så har vissa saker inte bara försvunnit, utan det e bara att ta tag i dom nu i stället! Nu kanske nå'n undrar, "vadå jobbet, du e ju pensionär?" Exakt, men en del saker måste ändå göras, å dom har i alla fall inte minskat under den här långledigheten som kallas pensionärliv! Nu e ju många av de här sakerna helt klart självpåtagna, och mer fria aktiviteter än då jag jobbade, så det e ofta positivt med mycket att göra!

 

Och jag hittade en tidigare tagen bild från Helgumannen med bättre fotoväder! Och den här luckan med handtag, de e en källa, som inte syns från vägen ovanför.

 

Ni ser skillnaden på fotoväder va? Den här bilden tog jag i förra veckan!

Å då vad gäller Gotlandsresan som vi gjorde, så väcker våra "spaningar" fortfarande litet undran hos vänner och släkt, ni vet, "Va det inte kallt?" "Fanns det nå't öppet så här års?" Å vad gör ni förnå'nting?"

 

Min spanarkompis och jag, min fru alltså, har gjort så här under hela vår relation, vandrat mycket, "spanat" mycket, och ofta på litet udda platser och på för eller eftersäsong!
Under ett antal år så va vi i Skanör och Falsterbo på våren och hösten! Även om man inte badar på våren, så går det att göra långa vandringar vid havet!

(Kan väl berätta om en annan underlighet! Vi gick på skidtur på midsommaraftonen på Hardangervidda för ett antal år sedan! För att se'n på eftermiddagen åka ned till Geilo för en matbit! Sill och potatis och allt annat som hör till! De va ganska lugnt den här tiden både på Hardangervidda och i Geilo!)

 


Vi vandringarna nere på Näset så brukade vi ibland spåna om att starta upp en aktivitet som heter, "Föryngringsdagar vid havet!"  För nere på Näset kan man lätt gå i fyra till fem timmar på stranden utan att upprepa sig! Och att vandra vid havet och höra vågorna...
Det känns föryngrande i alla fall!

Och under de här vandringarna, så hinner vi även stämma av saker! För att vara tillsammans på ett litet lugnare ställe och hinna stämma av saker, det e ofta bra i en relation!

Och så hittar vi bärnsten nere på Näset! Eller rättare sagt, min fru hittar bärnsten!

Och i Skanör/Falsterbo, så e det nära till Malmö och Köpenhamn! Typ museér och liknande! 

Ok, de va inte så mycket om foto i dag, men jag har i alla fall kameran med mig vid vandringarna!

Och om en stund skall Roffe och jag ut och "vandra!" :)
Ha det!

/Bengan

 

 

 

Inlagt 2014-04-07 08:16 | Läst 1810 ggr. | Permalink
Off-season är bra för det mesta.
Svar från Benganbus 2014-04-07 20:16
Mycket bra!
För det här med off-season går bra hemmavid också, bara man ser sig omkring litet!
B)
N Thomas Meldert 2014-04-07 20:25
Fast på Drottningholm är det tyvärr turistsäsong jämt.
En bra ide´ att se sig omkring när det är lite mindre trångt, billigare är det oftast också. Gotland är fint utom mitt i vintern;)

/Stephan
Svar från Benganbus 2014-04-07 20:18
Vad gäller vintern på Gotland, med snö alltså,
så håller jag nog helt med dig utan att ha varit där då!
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg