Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2272 / Simplicity is beauty!

 

Den nya teknikens kameror är mycket bildmässiga med hjälp av sin fantastiska teknik, och jag använder själv en sådan kamera såklart! Men då och då vänder jag tillbaka till en litet enklare och annorlunda fototeknik för att ta några bilder, eller några rullar! Vet inte om vända tillbaka e en bra formulering heller? 

 

 

Och varför vända tillbaka, eller rättare sagt, att använda en äldre teknik och en äldre kamera?  Bra fråga liksom! Som jag inte har nå't riktigt bra svar på! Om det nu handlar om att vända tillbaka som sagt? Det kan vara något annat som det handlar om!

Det kanske har med tiden att göra, informationsutbudet ökar ständigt och mängden ting ökar för varje dag, och mängden bilder ökar lavinartat och eftertänksamhetens zoner verkar få allt mindre utrymme, då kan det analoga fotograferandet bli små stunder som kräver en viss eftertänksamhet! För man måste nog vara litet eftertänksam om man fotograferar analogt!

Det är omväxling att fotografera analogt i alla fall, och så kan det innebära en liten utmaning i en helautomatiserad bildvärld! Och "Fewer images can also be beauty!"

Ha en bra dag ni också!
/Bengan

 

Inlagt 2014-04-08 11:19 | Läst 1900 ggr. | Permalink
Man kan faktiskt ha kvar kakan och äta den ändå! :) Det finns en relativt billig digitalkamera med utbytbara objektiv som förutom att den har en relativt modern sensor omfamnar kameran den gamla enklare och annorlunda fototekniken: http://www.schonherrsfoto.se/beg-digitalt.html
/Mikael Good
Ps: Frågar du mig så är 10.500 kronor + minst 3 månaders begagnatgaranti inget annat än ett kap!
Svar från Benganbus 2014-04-08 14:26
Jag har tittat på en Leica M8, och jämfört med min Fuji X100. Tyvärr så uppfattar jag M8:an som en äldre kamera/teknik i jämförelse med min Fuji!
Visserligen känns M8:an bättre ;) å jag kan använda mina Leica-objektiv, men det räcker inte!
Det räcker inte för mig alltså! ;)
/B
Chasid 2014-04-08 15:13
På tal om omvändelse så gjorde jag en omvänd upplevelse. Jag var beredd att slanta upp för en X100 när en M8:a dök upp till rätt pris och omvände mig! :)
/Mikael Good
Omvändelse pratar man om i helt andra sammanhang. Det går förstås här också. Hela mänskligheten borde nog vända om i många frågor. Man kan ju börja i det lilla och använda gamla kameror och ta ett steg till på omvändelsens väg när det gäller annat senare...
Svar från Benganbus 2014-04-08 14:32
"De e mycke nu", som nå'n sa i ett Tv-program som de flesta redan glömt! :)
"Eller vådan av att åka moped genom Louvren!"
Hur som helst, det blir eftertänksamhet och se'n foto!
Inte tvärt om! ;)
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg