Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2220 / Nå'n gång skall det väl bli en bok av den självpåtagna dokumentationen!

 

Jag fixade en bildkalender i julas så en bok borde jag väl också klara av! De e bara att välja bilder! Exakt! Välja bilder! Det låter väl enkelt?

Vad jag kommer ihåg från i julas, så va de det som va problemet, att välja ut bilder! För jag har sannolikt ett annat förhållande till mina bilder än vad betraktaren har! Det här gäller nog alla bildmakare, man fotar det man gillar, och bilden blir då ofta personlig mer eller mindre! Och vissa bilder ger mig själv nästan hörselförnimmelser och doftförnimmerlser när jag ser bilden igen, och hur skall jag kunna förmedla det?

Så det e nog bara att inse, det här kommer att bli svårt!
Inte det tekniska alltså, utan att välja ut bilder alltså!

 

Här e en bild av de c:a fyrtio bilder som jag tog på Gröna Lund under några timmar 1964, för femtio år sedan alltså! Och några av de bilderna skall jag nog ha med i boken! (Negativen e ofta litet tunna från den här fotograferingen, för det va ett svårt ljus)

Och som sagt, jag ser inte bara en bild här, för jag va ju med....

/Bengan

 Postat 2014-02-20 20:29 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2219 / Funderingar om och på Leica M8!

 

Leica M8 va ju Leicas första digitala kamera, och många använder den fortfarande. Kameran är nog inte riktigt upp to date med dagens mått mätt, och det är nog därför priset har sjunkit drastiskt på kameran trots att det e en Leica!

Vad jag vet, så kommer bruset ganska tidigt vid litet högre ISO, batteriet tar fort slut, och sedan att det inte är en fullformatssensor såklart, men det här skulle man kunna leva med, eller anpassa sig till, just för att kameran e litet speciell och att det e en Leica! ;)

Men, en kanske något allvarligare sak, det är att service på kameran verkar ta tid!
Att sända kameran till Tyskland, och då vara utan kameran en längre tid, kanske upp till tre månader! Och det här med långa servicetider har jag tyvärr hört från flera Leicaägare! (Och litet annat osäkert)
För nå'n gång behöver man nog service även på en Leica! ;)

Så en fråga till digitala M Leicaägare här på Fotosidan, eller någon annan med kännedom, tar det lång tid på verkstaden i Tyskland? Och priser på några servicearbeten ni har haft?

/Bengan

 Postat 2014-02-20 07:11 | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Straight 2218 / Pisa-undersökningen! Fotografi och internetlärare! Några slutsatser!

 

Young girl with a beer


Läser om Pisa-undersökningen och den svenska skolan, och nå't som först slår mig e den aningan ljumma attityden inför lärande som finns hos många svenska eleverna jämfört med andra länders elever. Och även att man i Sverige många gånger verka lita på internet som lärare i ställer för en "riktig" lärare....

Kreativitet, och kunskap, det e inget som uppstår i ett vakum, utan det behöver en bra fysisk handledning, och det förutsätter också en egen inre kunskapsbank, man vill lära sig alltså, och sedan hela tiden, ett eget arbete! Visst låter det en aning osvenskt!  ;)

Och jag menar också att det här gäller nog i det mesta man vill bli bra i,
även i fotografi tex, och inte bara litar på internet och distansutbildning!
Eller att ha internet som en referensvärld!  
Verkligheten e en helt annan! 
Även om internet e kul många gånger!  ;) :)

Inte så mycket mera idag!
/Bengan

 Postat 2014-02-19 07:59 | Permalink | Kommentarer (16) | Kommentera

Straight 2217 / Ögonblicket före! :)

 

 

Spelaren

Bilden här ovan tog jag på Grönan 1964! Man hade en spelhall bla för Roulette där.  Idag när jag kollade igenom en negativpärm så hittade jag bilden före den här bilden! :)

 

Här e bilden före! Nu er'e bråttom att satsa! De e litet lugnare på bilden ovan se'n! :)

Å glöm nu inte Ellens i morgon!

/Bengan

 

 

 

 Postat 2014-02-18 19:17 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2216 / Så vare med det! "Objektivfel. Starta om kam." Och att skruva isär en Canon G10!

 

Roulette 5.


Elektroniska grejer går sönder förr eller senare! Och när dom går sönder så går dom ofta att reparera! Och en digitalkamera som man köpt för en 4500:- för några år sedan, kan man nu få begagnad för c:a 1000:- eller mindre! Så då faller nog tanken med att lämna kameran till en reparationsverkstad! :)

Men det e klart, är man litet händig, och är intresserad, så kan man såklart reparera kameran själv! http://www.youtube.com/watch?v=J7JEx2u5_sI

Ok, så vare med det!  Å det e nya tider nu liksom!

/Bengan

Ps. Den här kameran, kanske också måste in till verkstad nå'n gång, i alla fall för rengöring, men det e en helt annan sak! För den här kameran kommer från en annan tid! :)

 

 

 Postat 2014-02-18 11:22 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg