Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2216 / Så vare med det! "Objektivfel. Starta om kam." Och att skruva isär en Canon G10!

 

Roulette 5.


Elektroniska grejer går sönder förr eller senare! Och när dom går sönder så går dom ofta att reparera! Och en digitalkamera som man köpt för en 4500:- för några år sedan, kan man nu få begagnad för c:a 1000:- eller mindre! Så då faller nog tanken med att lämna kameran till en reparationsverkstad! :)

Men det e klart, är man litet händig, och är intresserad, så kan man såklart reparera kameran själv! http://www.youtube.com/watch?v=J7JEx2u5_sI

Ok, så vare med det!  Å det e nya tider nu liksom!

/Bengan

Ps. Den här kameran, kanske också måste in till verkstad nå'n gång, i alla fall för rengöring, men det e en helt annan sak! För den här kameran kommer från en annan tid! :)

 

 

 

Inlagt 2014-02-18 11:22 | Läst 2458 ggr. | Permalink
Gammal mekanik håller ofta längre.

Jag köpte min M2 1972 (begagnad redan då och väl använd av slitaget att döma - bl.a. verkar den ha fått sig en rejäl smäll för det finns en stor buckla på den och annat synligt slitage), använde den flitigt. 1980 började långa tider (>1/30) funka dåligt, men fungerade ändå på kortare tider till 2006, då slutaren var slut (!). Lämnade in kameran för justering, kostade 2000:- . "Nu kan du köra i 40 år till", sa man på LP-foto. Visst, men då är jag över 100 år, så kameran överlever nog mig. Då är kameran ca 100 år och om det finns någon som kan serva slutaren om 40 år så kan den ju bli hur gammal som helst.

/Tomas
Allt som går att skruva isär, går även att skruva ihop. Värre är det när det handlar om värmenitade plastdelar.
Det var ett kul klipp! Själv är jag dock inte satt under akord när jag skruvar isär en kamera. Jag brukar tillämpa mer avmätta rörelser... ;-)
Spännande att se videon, och kommentarerna till den var intressanta. Det är tydligen vanligt att det blir sådana fel på G10. Jag skulle inte våga mig på att reparera en sådan pryl själv.
Skön bild, Bengan.(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg