Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2219 / Funderingar om och på Leica M8!

 

Leica M8 va ju Leicas första digitala kamera, och många använder den fortfarande. Kameran är nog inte riktigt upp to date med dagens mått mätt, och det är nog därför priset har sjunkit drastiskt på kameran trots att det e en Leica!

Vad jag vet, så kommer bruset ganska tidigt vid litet högre ISO, batteriet tar fort slut, och sedan att det inte är en fullformatssensor såklart, men det här skulle man kunna leva med, eller anpassa sig till, just för att kameran e litet speciell och att det e en Leica! ;)

Men, en kanske något allvarligare sak, det är att service på kameran verkar ta tid!
Att sända kameran till Tyskland, och då vara utan kameran en längre tid, kanske upp till tre månader! Och det här med långa servicetider har jag tyvärr hört från flera Leicaägare! (Och litet annat osäkert)
För nå'n gång behöver man nog service även på en Leica! ;)

Så en fråga till digitala M Leicaägare här på Fotosidan, eller någon annan med kännedom, tar det lång tid på verkstaden i Tyskland? Och priser på några servicearbeten ni har haft?

/Bengan

 

Inlagt 2014-02-20 07:11 | Läst 3308 ggr. | Permalink
Har haft min Monochrom inne på objektivjustering och rengöring och man får räkna med några veckor. Dock startar de sin nya fabrik och verkstad vid månadsskiftet om jag förstått saken rätt och kanske blir det kortare väntetider då.
/magnus
Jag har använt mina M8:or privat och i jobbet med mycket gott resultat. På det hela taget är jag mycket nöjd med kamerorna. Även om färgerna blir lite fel ibland så tycker jag att färgbilderna påminner en hel del om ljusbildsfilm. Leica M8 är en riktig strulputte och därför rekommenderar jag dig att köpa en Leica M8.2 eller en Leica M8 som har uppgraderats till M8.2. Om du ska göra rent sensorn så bör du vara väldigt lätt på handen, det är väldigt lätt att ha sönder det tunna skyddsglaset på sensorn. Bruset är lågt upp till 640 ASA och på 1250 påminner det om Neopan1600. Med rätt andningsteknik är det enkelt att sätta bilderna i lite skummare miljöer som du ser i det bifogade exemplet: http://www.flickr.com/photos/chasid68/sets/72157636840509785/
/Mikael Good
Chasid 2014-02-20 10:51
Ps: Mina M8:or är uppgraderade med M8.2 slutaren.
/Mikael Good
Vilken fin kamerarem ;) Precis som Mikael skriver, så är det nog M8.2 man ska köpa. De har en bättre, och tystare slutare än sin föregångare. Och sökarramarna stämmer bättre på långt avstånd än i M8.
Svar från Benganbus 2014-02-20 16:06
Ok, de e så det e, man kan köpa sig före i "sjukhuskön"...
De e nya tider numera..
/B
Det där med servicetiden är väl det minsta problemet om man har så många kameraalternativ som du ;) M8 i originalutförande har en fördel 1/8000. När man uppgraderar försvinner den snabbaste tiden men i gengäld får man en något tystare slutare. Kul för dem som gillar 1.4-porträtt i dagsljus!
Det där med servicetiden är väl det minsta problemet om man har så många kameraalternativ som du ;) M8 i originalutförande har en fördel 1/8000. När man uppgraderar försvinner den snabbaste tiden men i gengäld får man en något tystare slutare. Kul för dem som gillar 1.4-porträtt i dagsljus!
kan inget om det där. vill bara kommentera bilden -kul perspektiv! med handen i bild ser leican riktigt liten ut. söt nästan!
2014-02-24 15:32   kimmo varjonen
Min leica m8.2 fick "coffee stain" problem vid bak fönstret. Jag har full warranty, kameran är köpt ny mindre än två år sedan. Leica har inte mera reservdelar för det, alltså det kan inte repareras. Leica Finland erbjöd mig Leica M-E för 3500 euro istället, förmånligt? Problemen själv är inte så stor, säljning avkameran är kansle svårare och om fönstret går helt svart är kameran useless.(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg