Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2187 / De blir inte riktigt som man tänkt sig! Men så blir det väl aldrig! I livet menar jag! ;)

 

 


Jag hade två rullar att framkalla i går, men det hela blev försenat då det va nå'n som inte behagade att diska i går kväll, så de fick bli morgonframkallning i stället! Och så kommer jag på att de här två rullarna jag hade planer på att sambada, dom e nog olika exponerade, så att få bada tillsammans, det går tyvärr inte då!

 

Men nu e den ena rulle klar! Testrullen för Jupiter-3 på gängleican! Eller heter det Gäng Leican, med versaler på Leica? Eller skriver man Gäng-Leican? Nåja, vad gäller rullen, så blev det bra, nu återstår bara skölj och torken på klädstrecket i tvättstugan! Så om fyra timmar e den torr!


Och nu sitter Roffe och kollar på mig! Han behöver inte säga nå't, jag fattar!
Vi hörs!
/Bengan

 Postat 2014-01-24 09:47 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2186 / Nördblogg! Eller onödigt vetande! Och en Guld-Leica! ;)

 

Hur som helst, i dag har det varit mycket så jag har inte hunnit att blogga förrän nu, och med det här innehållet som här kommer, så kanske det hade varit bättre å inte blogga alls i dag kanske nå'n tycker! :)

Nåja, för er som absolut måste veta, så vill jag få två rullar film exponerade innan jag framkallar! Framkallningsdosan rymmer två rullar!

 

Så jag satte ett Jupiter-3 objektiv på Leican med en adapter! Objektivet e gjort för Kiev! För det fanns några oexponerade rutor i den här Leican också!

Så nu skall jag ta några bilder när jag går ut med Roffe för sista pinken litet senare!

Vad gäller annat vetande, så verkar det funka ganska bra med den teoretiska fysiken! Ta tex Higgspartikeln! Men, Higgspartikeln väcker såklart andra frågor, tex finns Higgspartikeln bara i vårt universum om det nu finns andra universa? Å de e kanske nästa uppgift för Cern i Schweiz! Å klarar dom den frågan, då e ett Nobelpris till 100% säkert! Nå'n som håller emot?  :)

/Bengan

 

Ps. Pinken e klar å rullen e slut! Nu e det bara ett problem kvar, jag måste diska innan jag kan bereda plats för framkallning i köket!

 

 Postat 2014-01-23 17:02 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2185 / Att fota med en Leica M2! Och se reaktionerna! :)

  

 

De här e inte den kamera jag hade på 1960-talet. Bara en nästan likadan!

Å så skall jag tömma en kamera! Alltså, de e nå'n som sätter in film i några av mina kameror, och ställer se'n in dom i skåpet igen! Jag hittade ett tiotal ej exponerade bilder i min Leica M2 i går. 

Kommer även ihåg att det ofta blir litet reaktioner när man fotar med en så'n här relativt tidig M Leica! Först de som inte riktigt vet vad det är, "Oj, vilken fin gammal kamera!" Se'n dom som vet vad det är, "Hur mäter du exponeringen?" Och, "M2:an e litet bökig att ladda va?"
Vad gör man inte för att bli intressant! ;)

Kommer ihåg när jag bara hade en Leica M2 med ett Canon 1,8/35 mm objektiv! Tidigt 1960-tal, inte sa nå'n nå't då! I alla fall inte om den va svår att ladda! Och då många fotade utan exponeringsmätare, så va de inget märkvärdigt med det heller!

 

Å jag tror inte att en exponeringsmätare hade hjälpt så mycket här heller! Vad skulle man mätt mot?

Så det va inget märkvärdigt att fota med en Leica M2 på 1960-talet! Bla så blev det för min del en massa bilder! Och jag har nog fortfarande en icke nedsläckt tanke, att med en så'n här "enkamerasutrustning" så blir det ofta fler bilder tagna, och så ställs man inför en del fotoproblem som man måste hitta kreativa lösningar på! Å de kan vara både intressant och kul!

Men de e klart, det här att kunna ta många bilder, och slippa ställas inför problem, de har man ju löst numera! ;)

Ha en bra dag!
/Bengan

 Postat 2014-01-22 08:21 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2184 / Påminnelse, Tårtan i morgon! Å så e det nog bra att vila sig från internet ibland!

 

 

Jag vet att information, å alla våra bilder, men kanske även kommihåget, ofta e en dagslända numera, därför en påminnelse, de e Tårtan i morgon!

Och så tror jag att det ibland e bra att titta på bilder på andra ställen än på internet!
De finns ju fortfarande nå't som heter fotoböcker och fototidningar! Hoppas ni inte glömt det?
Och i dom här böckerna och tidningarna, där ligger annonser å andra grejer inte å flimrar runt bilderna hela tiden! Allt bara ligger stilla liksom!
Väldigt omodernt, men ganska skönt faktiskt! :)

Men frånsett böcker och tidningar och sån't stillaliggande, 
väl mött i morgon på Tårtan, Gata Horns 32, vid c:a 15-tiden,
trots att det ofta blir litet rörligt på Tårtan! ;)

/Bengan

 Postat 2014-01-21 20:04 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2183 / De gäller att vara hård på Fotosidan! ;)

 

 

 

Eller rättare sagt, att försöka se Fotosidan för vad den är! När man kommer in på Fotosidan första gången så upplever man nog en stor och spännande fotosida med massor av intressanta bildpooler, bilder, funktioner, grupper, och många proffsiga fotografer, även annonser osv, osv, och tänker, de här skall bli kul, här kan jag träffa likasinnande, och man kanske även tänker, här kan jag utvecklas inom fotografin!

Jag brukar jämföra Fotosidan med en större stad, här finns det mesta vad gäller olika smakriktningar! Man kanske även upplever en del "konstigheter" senare, så det gäller att välja! Men i början så startar nog bara en trevande upptäcktsresa i ett hörn av den här "stora bild och fotostaden!"

Efter ett tag brukar man hitta intressanta saker som man gillar, och hittar även pooler och kanske några likasinnande, och e man nöjd med den här samvaron, så e det väl alldeles utmärkt!

Men man kan även lägga ut bilder för kritik tex, eller försöka komma med i fina "bildsalonger"! Och det kan nog både bli bra och mindre bra kanske!

Men jag tror det e viktigt att inte göra för stor affär av det här med bildkritik eller att man inte kommer med i den "fina Salongen"! De som "kritiserar" eller väljer ut bilder till Salongen, är ju själva verket också ofta amatörfotografer! De e viktigt att tänka på!

Å vad gäller bildkritik på internet, så om man skall spetsa till det en aning, så är internet en plattform där alla kan få göra sin röst hörd, på många sätt! Ni vet va? ;) Och då även i foto såklart, ofta helt utan någon större "bildkritikerutbildning!" ;) Man kanske bara visar upp en stor kameraväska som "kritikerlegitimation!" ;)
Nu blev det väldigt tillspetsat här på slutet! ;)
Men jag tror det e bra att ha i bakhuvudet i alla fall! 

Så ni som tycker det känns litet kämpig ibland på Fotosidan, va litet hård! ;) Eller ta till er kritiken litet lagom liksom! Å kommer man inte med på "fina Salongen", Ok, alla kan inte ha min fina bildsmak, kan man nog få tänka!  Kolla även vem som kritiserar dina bilder i pooler, de e bra att veta vad magistern själv gjort för bilder, men tänk på att bildsmaken e mycket olika, mycket, mycket olika!

Ett bra tips, så tycker jag i alla fall, för att utvecklas på Fotosidan, de e nog att hitta en mindre grupp som man börjar hålla igång en dialog med, intressegrupp kanske, och som man även kan träffa på fritiden, det brukar vara utvecklande! Å de e ofta bättre att få tips och råd mellan fyra ögon, vänner emellan, än på internet från nå'n man aldrig sett!
Men det här e ju såklart upp till var och en att välja!

Men att starta på Fotosidan som nyfiken amatörfotograf, de inte alls så dumt tycker jag, bara man inser va det hela handlar om! Men som sagt, man måste ibland vara litet hård på Fotosidan! ;) Eller kritisk mot kritik! :)

/Bengan

Ps. Se'n vet jag inte om en titeln som Bildkritik e så bra? Bildtips kanske skulle kännas bättre?

 Postat 2014-01-21 11:10 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa 

Tidigare blogginlägg