Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2185 / Att fota med en Leica M2! Och se reaktionerna! :)

  

 

De här e inte den kamera jag hade på 1960-talet. Bara en nästan likadan!

Å så skall jag tömma en kamera! Alltså, de e nå'n som sätter in film i några av mina kameror, och ställer se'n in dom i skåpet igen! Jag hittade ett tiotal ej exponerade bilder i min Leica M2 i går. 

Kommer även ihåg att det ofta blir litet reaktioner när man fotar med en så'n här relativt tidig M Leica! Först de som inte riktigt vet vad det är, "Oj, vilken fin gammal kamera!" Se'n dom som vet vad det är, "Hur mäter du exponeringen?" Och, "M2:an e litet bökig att ladda va?"
Vad gör man inte för att bli intressant! ;)

Kommer ihåg när jag bara hade en Leica M2 med ett Canon 1,8/35 mm objektiv! Tidigt 1960-tal, inte sa nå'n nå't då! I alla fall inte om den va svår att ladda! Och då många fotade utan exponeringsmätare, så va de inget märkvärdigt med det heller!

 

Å jag tror inte att en exponeringsmätare hade hjälpt så mycket här heller! Vad skulle man mätt mot?

Så det va inget märkvärdigt att fota med en Leica M2 på 1960-talet! Bla så blev det för min del en massa bilder! Och jag har nog fortfarande en icke nedsläckt tanke, att med en så'n här "enkamerasutrustning" så blir det ofta fler bilder tagna, och så ställs man inför en del fotoproblem som man måste hitta kreativa lösningar på! Å de kan vara både intressant och kul!

Men de e klart, det här att kunna ta många bilder, och slippa ställas inför problem, de har man ju löst numera! ;)

Ha en bra dag!
/Bengan

 

Inlagt 2014-01-22 08:21 | Läst 3400 ggr. | Permalink
Jag vet inte hur många som sagt "Oj, vilken fin gammal kamera!" när jag haft min Fuji X100 med mig.
Svar från Benganbus 2014-01-22 08:57
De känner jag igen också! Å jag måste vända på Fujin för att visa displayen!
Men de blir inte riktigt "glasklart" för en del trots det!
Så skall en digitalkamera se ut! Som en "riktig" kamera! :)
/B
Jag var ute och vädrade A7:an i helgen och då fick jag frågan vart man får tag på film nuförtiden? Det är bevis för att Sony har tänkt rätt när de designade kameran! :) Kul att du också bloggade om M2 idag! Lite längre upp i dagens blogglista går det att läsa om en annan M2:a. Hur som helst är det en riktigt bra kamera som kommer att hålla i många år till.
/Mikael Good
Svar från Benganbus 2014-01-22 12:52
De man kan tycka om de här M Kamerorna, de e att dom e litet tråkiga, med dagens mått mätt alltså!
Dom går ju mycket sällan sönder, och gör dom det, så går dom ju å laga!
Så de e bara å bita ihop å gilla leget! ;)
/B
Viktigast är ändå den inre kameran.
Teknikromantiken och teknikoptimismen är legio inom många områden idag. På ett vis blir den ett hinder och på ett annat vis... ett hinder.
Har man inget att fota blir det inte bättre om man har mer teknik att tillgå. Skulle tekniken vara minimal så spelar det ändå ingen roll förutom att den kanske inte blir "i vägen".
Det tror jag är problemet med alla självspelande pianon som finns idag. Men utan det automatiska kanske det inte skulle bli något alls.
Alltid något.
För övrigt tillhör jag Leica M2-anhängarna även om jag mest använder M6. Kanske den bästa M-Leican?
/H
Exponeringsmätare? Den hade jag och min fotokompis bara till att avgöra vem som gissade exponerigsvärden för Tri-X bäst. Fotade gjorde vi utan... Inte utan att man blir lite nostalgisk. Själv kom jag aldrig upp till Leica-nivå. Hade länge och väl en Pentax med bländarförval, innan jag via en Konica kom upp till Nikon F. Visst har du rätt. Begränsad tillgång på film (och ekonomi för den delen) gjorde att man fick tänka till innan man tryckte av.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg