Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2036 / svårt att blogga via en iPhone!

Då mottagningen vad gäller internet  lämnar en del att önska här i Grövelsjön så va jag tvungen att prova via IPhone! 😄 Hur som helst, pilligt va det.  Och glöm nu inte Ellens i morgon.

/ Bengan Postat 2013-10-08 19:16 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2035 / Glöm nu inte Ellens på onsdag! Å Zeiss i fjällen såklart!

 

Är i slutet av några dagar i radioskugga då bara en analog DN funkar. Men det går utmärkt! Vi har bra väder, och bla en vedkamin, men även tjuvaktiga rävar som stryker omkring utanför huset! Berättar om det i en senare blogg med bilder! Men kan väl avslöja att den stora hjälten i arbetet med att spåra det som tjuven snodde, det va Roffe! För det skulle varit litet snopet om inte Roffe grejat det hela!

 

 

Kamerautrustningen är Zeiss i litet olika former, mer info om det kommer också! Men har även en bloggkamera med, Fuji X100. Tyvärr så är det som ni förstår av den första raden här i bloggen radioskugga i Grövelsjön, så det här sitter jag och skriver på parkeringen i Idre .

Och som sagt, Ellens fotografiska på Tårtan nu på onsdag!

 

Väl mött!
/Bengan

 Postat 2013-10-07 15:50 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2034 / Ibland så räcker inte ljusstyrkan till riktigt på den vanliga kameran, då får man byta kamera! :)

 


Då den här fina Adox-filmen har en ganska låg känslighet, så räcker bländare 3,5 inte riktigt till i vissa fall, då tar man bländare 1,5 i stället, och då blir det litet lättare!

 


Och hoppas ni har lika fint väder som vi har här i Gnesta
/Bengan

 Postat 2013-10-02 15:37 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2033 / Omvänd inkallning, och vad funderar du på?

 

Inkallning!

Den stressade nutidmänniskan, eller storstadsmänniskan kanske man skall säga, söker ofta stunder av ensamhet, medvetet eller omedvetet för att få en stunds vila från larmet. Det kan man göra på olika sätt, resa bort till olika retreat-aktiviteter eller hitta egna platser eller stunder av lugn eller tystnad.

Jag har ofta en liten stund för mig själv, nästan varje morgon i alla fall, när jag går ut med Roffe på den första pinken. Vi tar ofta bilen till ett ställe som ligger mitt bland åkrar och gärden men även nära till skogen, ett område som ofta är helt folktomt, men där man har bra överblick! Bra överblick är bra då Roffe ser långt! Där kan jag gå i egna tankar tillsmmans med Roffe.  Roffe går "lös", eller han har en långlina släpande som jag kan ta tag i om det skulle behövas. Om jag nu når linan förståss! Roffe går och nosar och tittar och lyssnar, och funderar, han säger att han funderar i alla fall!

Se'n kallar Roffe in mig vid behov. När han tycker det går för sakta eller då han vill fråga mig om jag har nå't godis i fickan eller då han tyckar vi varit ute tillräckligt länge och vill åka hem! 

 

När jag kommer till Roffe efter att han har kallat in mig kan han fråga, "vad funderar du på, du verkar ju vara helt frånvarande?"  "En massa saker" brukar jag svara, "bla att det e trevligt att få gå med dig så här på morgonen!" "Detsamma" säger Roffe, "men nu kan vi väl gå tillbaka till bilen och åka hem va?"
"De låter som ett bra förslag" säger jag.

/Bengan

 Postat 2013-10-02 09:16 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2032 / Hittar en del gamla bilder i flera kartonger, och oftast tagna via en M Leica med 35 mm....


 

Konsertfoto.  35 mm på M Leica. Tyckte inte man behövde nå't tele här.

Å ibland blir det litet pinsamt att kolla i kameraskåpet och fråga sig själv, "varför har du flera kameror?"  För en gång i världen så hade jag bara en kamera! Stackars dej, skulle man kanske säga i dag!  Jag hade en M Leica med ett 35 mm objektiv, och jag tänkte inte så mycket på det, eller kalla det begränsning i dag! Att jag hade bara en kamera och ett objektiv alltså!
Då fattade jag inte problemet, utan jag fotade bara på! Lyckligt ovetande liksom!

 

Utsikt från Blåhammaren 1980, tyckte det funkade bra med 35 mm optik i fjällen.

Det här är väl ungefär som våra stackars föräldrar hade det, bara en kamera med ett fast objektiv! Och se'n fyllde dom album, skokartonger och diamagsin till de efterlevandes fasa!

 

Måste väl ta med en sportbild också! Här e vi på väg utför Åreskutan med teliskidor. Och jag hade nästan alltid M Leican hängande innanför jackan, för det gäller att vara beredd när man fotar sport!

Ok, nu är det digitalt! Med digitala filer och luftalbum eller vad det heter, och bevarandeproblemen kommer nog. Bilderna försvinner när de efterlevande inte kan eller hittar lösenordet, eller då datorn pajar eller då ingen vet i vilket luftalbum bilderna låg, eller så tömmer dom förrådet på vinden, där det ligger ett gömt lager med CD-skivor och man kör allt till sopen, men man kanske ändå hittar några CD-skivor som mössen gnagt på! Och kanske lika bra det, för det finns tillräckligt med bilder ändå, så tycker man kanske då! ;)

Å ofta hör man från fotograferande småbarnsföräldrar, "Jag fotar för barnens skull, dom här bilderna skall dom få när dom blir stora!"
Jag undrar om det här funkar, jag menar, vill barnen verkligen ha alla de här bilderna?  ;)
De e klart att dom säger ja om man frågar dom om dom vill ha bilderna, för dom e ju artiga! ;)

 

Cykel i Danmark 1982. Tror det va på Lolland. Även här M Leica med 35 mm.
Kan väl ta historien i korthet. Vi hade stuvat ner cyklarna i cykelväskor, klev på i Stockholm C och av på Klippans station, monterade ihop cyklarna och cyklade till Helsingborg för färjan över till Helsingör. Vi hade vänner i Tåsinge på Fyn, dom hade ett galsbruk, och vi skulle hälsa på dom, och vad var trevligare än att cykla dit! Vi tog sedan öarna hemåt, bla över Lolland. Så det blev en fin liten runda i Danmark. Vi hade spritkök och grejer med oss och köpte frukt och grönt på gårdarna vi passerade. Fast vin och öl köpte vi i butik! :)
Och M Leican med 35 mm va med!

 

 

Å det va trevligt att cykla i Danmark! 

 

 

Å kartor satt på alla husväggar! Nästan i alla fall!

Har i alla fall en förskräcklig massa bilder liggande i kartonger...
Och att jag klarade mig med bara en kamera med ett objektiv, det va väl konstigt!?
Vad har hänt! 

/Bengan

 Postat 2013-10-01 12:36 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
Föregående 1 ... 7 8 

Tidigare blogginlägg