Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2033 / Omvänd inkallning, och vad funderar du på?

 

Inkallning!

Den stressade nutidmänniskan, eller storstadsmänniskan kanske man skall säga, söker ofta stunder av ensamhet, medvetet eller omedvetet för att få en stunds vila från larmet. Det kan man göra på olika sätt, resa bort till olika retreat-aktiviteter eller hitta egna platser eller stunder av lugn eller tystnad.

Jag har ofta en liten stund för mig själv, nästan varje morgon i alla fall, när jag går ut med Roffe på den första pinken. Vi tar ofta bilen till ett ställe som ligger mitt bland åkrar och gärden men även nära till skogen, ett område som ofta är helt folktomt, men där man har bra överblick! Bra överblick är bra då Roffe ser långt! Där kan jag gå i egna tankar tillsmmans med Roffe.  Roffe går "lös", eller han har en långlina släpande som jag kan ta tag i om det skulle behövas. Om jag nu når linan förståss! Roffe går och nosar och tittar och lyssnar, och funderar, han säger att han funderar i alla fall!

Se'n kallar Roffe in mig vid behov. När han tycker det går för sakta eller då han vill fråga mig om jag har nå't godis i fickan eller då han tyckar vi varit ute tillräckligt länge och vill åka hem! 

 

När jag kommer till Roffe efter att han har kallat in mig kan han fråga, "vad funderar du på, du verkar ju vara helt frånvarande?"  "En massa saker" brukar jag svara, "bla att det e trevligt att få gå med dig så här på morgonen!" "Detsamma" säger Roffe, "men nu kan vi väl gå tillbaka till bilen och åka hem va?"
"De låter som ett bra förslag" säger jag.

/Bengan

 

Inlagt 2013-10-02 09:16 | Läst 2402 ggr. | Permalink
Underbart! Å första bilden tycker jag är en hel berättelse i sig.
Hej,
Fint med tankeverksamhet.
Roffe är värd en klapp
Plåta lugnt
Bob
Fina bilder.
Man kan höra gruset knastra under fötterna...
/H
Ja, men den hunden är så klyftig.
Den första bilden illustrera det med linan och så är det också ett fint landskap bild med solstrimman som ett plus.
m.v.h. Erik / DK(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg