Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2050 / Vi går mot bättre tider, som Affe sa i sin blogg! :)

 

Jag vill också hjälpa till att påminna om att den här kletiga värmen inte är för evigt! ;)  "Skönt att höra" säger Roffe från sin korg. Å vad gäller Roffe, så kan han ju inte ta av sig pälsen som vi ofta kan göra, så för honom e det extra varmt när det e varmt! Så här kommer litet svalkande bilder i sommarvärmen! Försök att hålla ut, för snart e värmen slut! :)

 

Om vi skall prata litet närmare om den här Gårdshunden, så e han litet för långhårig för att passa in i rasbilden helt och fullt. Så jag tror att Roffe har en del rudimentära istidsgener i sig, från tex sibirienvargar! För kyla bekymrar honom inte det minsta! När vi e ute i dryga 20 minusgrader så verkar det bara vara kul! Han verkar inte störas det minsta av kylan! Men som sagt, nu i värmen, och om det är över 25 grader, då vill han helst ligga inomhus i soffan eller på golvet.

 

De här e hans grej! Mycket snö att kuta i och nå'n som kastar Gisen! Den heter så säger Roffe!

 

Å här är livet helt pefekt! Roffe har uppfatt nå't under snön! Så nu startar operation grävning!

 

 

Men just nu, e det litet så här, aningen avslaget.

Men som sagt, inget är för evigt! Så därför e det nog ändå bäst att gripa dagen som den är!

Så ha en fin fredag, trots värmen! :)

/Bengan

 Postat 2013-08-02 07:42 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2049 / Min åsikt om fettdieter, som exempelvis LCHF, som ett sätt att banta.

 

Stormen kommer..


Vi söker hela tiden genvägar, så kan man sammanfatta det mesta i dagens I-värld. Vi har tid, men vill inte ta oss den tiden som behövs av olika anledningar, därför försöker vi hitta snabba lösningar, eller genvägar, för att hinna med en massa andra saker samtidigt. Och saker vi vant oss vid, det är svåra att ändra på! Ni vet det där med husmanskost, mammas köttbullar osv, osv.

För att inte gå in i dabatten om de olika genvägar som finns för att banta, eller att äta rätt, så tänkte jag i stället berätta en historia om några smarta små varelser som levde i Afrika för några miljoner år sedan. Man kan väl säga, att dom påminde i utseendet om oss, men va mindre, och sannolikt smartare! Det verkar så i alla fall!? :)

Alltså, det va en gång en grupp hominider som bodde bredvid en sjö i det som numera kallas Sahara. Det va en fin plats att bo på, mat fanns nästan överallt, men det fanns en del faror också, stora djur tex, men dom gick oftast att undvika. Maten bestod av det som bla fanns i sjökanten, maskar, musslor och ibland en del småfisk och fågelägg såklart och ibland en och annan fågel strök med.

Sedan fanns det goda rötter att gräva upp, mycket frukter, nötter och en hel del annat plockbart, eller som man kunde gå en bit för att hämta. Och gå och hämta mat, det gjorde man ofta i grupper, då blev inte de stora djuren så nyfikna, utan oftast skrämda. Och så här gjorde man under några miljoner år och kroppen anpassade sig till den här födan och vandringslivsstilen, för en matanpassning tar längre tid än vi vill tro, och inga av våra sk välfärdssjukdomar fanns heller på den tiden.

Nu kanske nå'n undrar, åt man inte kött då? Eller fett?
Nja, de här små hominiderna va som sagt smarta, visste att det va farligt att mucka gräl med ett stor djur, speciellt då det inte fanns nå'n utvecklad sjukvård, så man jobbade smart i stället för hårt. Man tog den föda som va lätt att fånga! Smart va? :)
Men man hade såklart prövat kött = kadaver, men då fick man nog bara ont i magen!

Och fett då?
Så stora mängder fett som vi äter idag fanns det inte möjlighet att tillverka på den tiden!

Kan väl nämna socker också! Det enda större sockerlikande ämne som fanns, va nog honung, som man nog åt mycket sällan. För även då va bina litet stingsliga!

Så vad säger det här om den kost man bör äta? En hel del tycker jag!
Se'n är det som vanligt upp till var och en att välja sin egen väg!
Och som sagt, det finns alltid en hake med genvägar!
Haken brukar komma förr eller senare!

/Bengan, the Zombie!


Ps. Artikel i DN i dag om LCHF.
Och en annan intressant grej i sammanhanget, det är att jästa frukter har det funnits så länge frukter funnits!  Men inte destillat/koncentrat av de här jästa frukterna!
Så även om det e gott med en nubbe så är det lika onaturligt som Juice! ;)

 

The Call of the Wild

 Postat 2013-08-01 13:31 | Permalink | Kommentarer (16) | Kommentera

Straight 2048 / Gatufototips för smarta gatufotografer!

 

 

Många ser nog gatufoto som en bildjakt ute på gatorna med kameran i handen eller kanske i hölstret färdig att dra! Man smyger omkring i sta'n med kamerarevolvern liksom! Tror tom att jag har sett en kameraväska som ser ut som ett hölster faktiskt! Gatufotografens Clint Eastwood! ;)

 

Så jag håller helt med Affe, varför jämt jaga bilder på sta'n när det finns ett fik att sitta på! :) Och man behöver inte bara fota ut genom fönstret, utan det händer saker inne på fiket också! Och sitter man stilla ett tag på fiket och fikar i lugn och ro, innan man börjar att fota, så blir man som flugan på väggen! Ingen bryr sig om litet konstiga aktiviteter eller rörelser efter en stund! :)

 

Caféljus...

Och som som Affe skriver i sin blogg, men med litet andra ord bara, en bra jägare väntar in sitt byte på ett bra ställe! Och ett bra ställe, de e ju helt klart ett fik! Gatufotografernas eget lilla fotogömsle! :)

 

 

Cafeteria

Men det gäller att jobba smart, inte bara hårt och ljudligt! Och att sitta på ett kafé e viktigt för den mentala fotohälsan också! Och livet på ett kafé speglar nog numera mycket av det övriga samhället! Många fik är numera arbetsplatser.

 

Fotgängare

Och så kan man också fota ut genom fönstret ut på "gatan"! Här står kameran på "fikabordet" riktad ut mot Saltsjöbanans plattform! De e kul att sitta så här och titta på människor och vänta in bilder eller fundera på hur man skall fota, tex kort eller lång exponeringstid! Tog en lång exponeringstid och försökte härma Otto Steinert's bild "Fußgänger" Hoppas bara att ni sett bilden "Fußgänger" så ni fattar vad jag menar! Om inte, här e en länk till bilden:
http://mondonoir.tumblr.com/post/19662103151/otto-steinert-ein-fussgnger-bvd-st-michel


 

Kaffebaren


Men, litet extra smidighet är alltid viktig, så en stor DSLR med tele ger klart minuspoäng på ett litet fik! 

/Bengan

 

Ps. Den här bilden här nedan, på skorna :) e faktiskt tagen inne på Affes fik vid Hornstull! Ursäkta Affe, att jag klampar in på dina domäner, men du va faktiskt med när jag tog bilden och du sa inget! ;)

Ps 2. De kanske e en idé för en ny bildpool här på FS, "Vi som tar Kaféfoton!" ;) :)

 

Hyperfokal

 

 


 Postat 2013-08-01 07:21 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
Föregående 1 ... 7 8 

Tidigare blogginlägg