Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2048 / Gatufototips för smarta gatufotografer!

 

 

Många ser nog gatufoto som en bildjakt ute på gatorna med kameran i handen eller kanske i hölstret färdig att dra! Man smyger omkring i sta'n med kamerarevolvern liksom! Tror tom att jag har sett en kameraväska som ser ut som ett hölster faktiskt! Gatufotografens Clint Eastwood! ;)

 

Så jag håller helt med Affe, varför jämt jaga bilder på sta'n när det finns ett fik att sitta på! :) Och man behöver inte bara fota ut genom fönstret, utan det händer saker inne på fiket också! Och sitter man stilla ett tag på fiket och fikar i lugn och ro, innan man börjar att fota, så blir man som flugan på väggen! Ingen bryr sig om litet konstiga aktiviteter eller rörelser efter en stund! :)

 

Caféljus...

Och som som Affe skriver i sin blogg, men med litet andra ord bara, en bra jägare väntar in sitt byte på ett bra ställe! Och ett bra ställe, de e ju helt klart ett fik! Gatufotografernas eget lilla fotogömsle! :)

 

 

Cafeteria

Men det gäller att jobba smart, inte bara hårt och ljudligt! Och att sitta på ett kafé e viktigt för den mentala fotohälsan också! Och livet på ett kafé speglar nog numera mycket av det övriga samhället! Många fik är numera arbetsplatser.

 

Fotgängare

Och så kan man också fota ut genom fönstret ut på "gatan"! Här står kameran på "fikabordet" riktad ut mot Saltsjöbanans plattform! De e kul att sitta så här och titta på människor och vänta in bilder eller fundera på hur man skall fota, tex kort eller lång exponeringstid! Tog en lång exponeringstid och försökte härma Otto Steinert's bild "Fußgänger" Hoppas bara att ni sett bilden "Fußgänger" så ni fattar vad jag menar! Om inte, här e en länk till bilden:
http://mondonoir.tumblr.com/post/19662103151/otto-steinert-ein-fussgnger-bvd-st-michel


 

Kaffebaren


Men, litet extra smidighet är alltid viktig, så en stor DSLR med tele ger klart minuspoäng på ett litet fik! 

/Bengan

 

Ps. Den här bilden här nedan, på skorna :) e faktiskt tagen inne på Affes fik vid Hornstull! Ursäkta Affe, att jag klampar in på dina domäner, men du va faktiskt med när jag tog bilden och du sa inget! ;)

Ps 2. De kanske e en idé för en ny bildpool här på FS, "Vi som tar Kaféfoton!" ;) :)

 

Hyperfokal

 

 


 

Inlagt 2013-08-01 07:21 | Läst 2550 ggr. | Permalink
Eller en Fussgängergrupp =)
Svar från Benganbus 2013-08-01 09:43
Bra förslag! Ännu en intressant pool på Fotosidan! :)
/B
Och jag som räknar gatufoto som en motionsidrott!
Svar från Benganbus 2013-08-01 09:41
I all seriös motion eller idrottsträning, så måste man ge kroppen tillfälle till återhämtning!
Det är då uppbyggnaden sker, både i muskler och i hjärna!
Det fick jag lära mig när jag gick på Bosön! :)
Så det här tar jag med mig in i den gatufotografiska idrotten!
Mao, en väl anpassad gångrörelse mellan olika fik! :)
B)
Foto och fika i kombination är mycket trevligt och givande på många plan. Dock kittlar det i sarkasm-nerven med provocerande skvallertidningsrubriker. Men det är ju ditt sätt att hålla läsarna på helspänn och göra dem beroende. :-)
Bengan 2013-08-01 12:48
En smart läsare går på det här bara en gång, se'n har jag tappat den läsaren!
Om det är en smart läsare! ;) :)
B)
Man vill gärna dela in fotografiet i olika fack med täta skott, och så rusar folk efter samma mål, men Dina bilder i kaffemiljö är bra och mycket intressanta och tillhör också gatumiljön. Första bilden hade jag dock själv inte tagit på grund estetiska skäl :-)
Jo en av de största träffprocenten får man nog vid fikafotografering, åtminstone är det så för mig. :)
-affe
Det där med fotogömsle gav mig en idé. Om man skaffar ett sånt där klassiskt orange televerkstält och ställer på rätt plats så har man, med hjälp av några små diskreta hål i tältduken, gjort sig ett gatufotogömsle. Kom ihåg var ni läste det första gången...
Bengan 2013-08-01 18:34
Skall nog försöka radera vissa olämpliga inlägg... ;) ;)(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg