Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2071 / Kvällsfunderingar om tillståndet i omvärlden. Mao, mycket litet om foto i bloggen!

 

Lighthouse in the night

Och en varning till er som förväntar er nå't om foto i en fotoblogg på en fotosida, det kommer inte här i alla fall, så läs nå't annat då i stället!  Det som kommer e bara litet köksbordsfunderingar efter att jag tittat på nyheterna via webben!  :)  (Några äldre bilder lägger jag in i bloggen i alla fall)

Ok, så va det köttskandal igen hemmavid, och några raderingar i svarta lådan av Ryan Air och en del annat smått och gott. Billigt e inte alltid så säkert! Ursäkta, kunde inte låta bli!;)

Jag tänker även på piloterna som avslöjar det här konstigheterna hos Ryan Air, dom borde kanske få vila upp sig litet för att dom avslöjar företagshemligheter så där! Som han som avslöjade NSA-avlyssningarna via Facebook, Google, Microsoft nog får göra!  Fängelse bör alla få som avslöjar onödiga saker! ;)

Läste också att det e ständiga problem inom den svenska sjukvården med personalbrist, man larmar att det är mycket övertid som kan bli osäkert för patienterna. Samma där, ett avslöjande som kanske bör beivras?

 

mirror image

Man kanske även kan sätta vissa skribenter i tidningarna i finkan så det blir litet lugn och ro!? Även den som avslöjade den senaste köttskandalen bör kanske få vila upp sig litet! De här tror jag e ett enkelt sätt att få litet lugn och ro i samhället! Tror att vissa andra länder löser sina problem så här! Den som avslöjar saker, som e litet onödigt att avslöja, får gå direkt i fängelse utan att passera Gå!

Vad gäller de lokala nyheterna, i Gnesta tex, så bygger man bostäder som bostadsministern önskade för att avlasta Storstockholmsregionen. Man kan bo i Gnesta och jobba i Stockholm. Regionaltåg Gnesta- Sth C 45 minuter! Så långt allt väl! Problemet kommer då en annan avdelning än bostadsministerns, Trafikverket, håller på att dra in vissa Pendeltågsturer och Regionaltågsturer.

 

Blodbussen

Och så skall föräldrar begära ut årsredovisningen för skolan som barnen ev skall gå i, så fattar jag det i alla fall. Man måste hålla litet koll på saker så man inte blir lurad! De e väl samma med köttet, man måste själv hålla koll var det kommer ifrån! Och innan man flyger med Ryan Air, så bör man kolla att dom tankat upp flygbränsle så det räcker ända fram till semestermålet även om det blir dåligt väder!

Å utrikes då?
I Egypten hände det inget. Nu menar jag att visst händer det hemska saker, men det blir som förut, militären har kvar makten, dom e en stat i staten som nog de flesta redan vet, och militären håller just nu på att konsolidera makten, och det gillar USA och Israel och Saudiarabien såklart. Det blir mer stabilt i regionen såhär, även om det är mycket våld just nu. Och i Syrien får det gå vidare ett tag till, medans USA och EU funderar litet till....

Å i Sverige så klagar man på att apoteken säljer akupressurarmband, eller vad det heter.  En klagare till som kanske behöver vila upp sig! ;)

Det här va nog de kvällsfunderingar jag hade just nu, och nu har jag två filmer i källaren som nog e torra som måste in i negativark!

Ha en bra kväll!
/Bengan

 

Fotomässan

 

 Postat 2013-08-20 20:38 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2070 / Mission Impossible, fast kanske ändå inte!

 


Visade den här bilden för några bloggar sedan och jag brukar kalla den här kombinationen för "Mission Impossible" just för den nog e aningen litet bökig att fota med! Ett objektiv med ljusstyrka 1,2 sitter på en kamera utan avståndsmätare bla.

Men efter en stund kom jag att tänka på Erich Salomon, som fotade med sin Ermanox med ljusstyrka 1,8 och i ett större negativformat utan avståndsmätare och ingen exponeringsmätare heller för den delen och hade inte tillgång till dagens snabba filmer heller!

Då känns det aningen tunt att säga att de här "moderna" grejerna e omöjliga att fota med, utan det handlar mera om att man bestämmer sig att fota med grejerna! Och har man kunskap och erfarenhet så funkar nog den här Leican från 1932 med en Canonoptik från 1950-talet ganska bra! Det mesta beror på vad man jämför med! ;)

/Bengan

 

Ps. Och en varning så här på förmiddagen, fortsätt inte via den här länken, då fastnar ni bara i olika Ernostar-objektiv och annat sehr intressant!  http://taunusreiter.de/Cameras/Biotar_en.html 

Och går ni in på Camera Hauptseite för där finns även andra intressanta länkar, så hittar ni nog inte ut före kvällen! Men jag har varnat!!!

*** Nu en annan varning!
Jag har läst igen en del sidor av de ovan nämnda, och hittar i de ämnen jag behärskar en del fel, eller man kan kalla det otydligt skrivet! Bla på den här sidan!  http://taunusreiter.de/Cameras/Zeiss_Fakes.html 
Så jag hoppas det är bättre ställt på andra sidor! :)
Vem som helst kan ju skriva på internet, tänk på det, även om man bara tror sig veta saker!  ;)

 

 Postat 2013-08-20 11:08 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 2069 / Rivning i stadsdelen Klara och tiden går liksom...

 

 

 

Många kommer nog ihåg att det fanns en stadsdel i Stockholm som hette Klara, en äldre beteckning på stadsdelen som nu kallas Stockholm City. Delar av stadsdelen började rivas på 1950-talet och rivningen fortsatte in på 1990-talet.

 

Hittade nyss en bild från Vattugatan och huset där Aftonbladet tidigare höll till. Bilden är tagen 1990.

/Bengan

 

 

 

 Postat 2013-08-20 07:51 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2068 / Kamerors värde sjunker snabbt, väldigt snabbt numera...

 

 

Efter att ha tittat ett antal år i kameraannonser och nu de sista åren på Fotosidans köp och sälj, så verkar värdet på de flesta kameror sjunka väldigt snabbt, och det går snabbare och snabbare, trots att man ofta säger att man skall "investera" i en ny kamera! ;)
(Investering för mig är att man köper nå't som man tror kommer att stiga i värde!)   :)

 

Men hur som helst, tänker på den Contax G2 jag har och fotar med, huset kostade väl en 16.000 som nytt och nu ligger ett begagnat hus på mellan 2-3000. En fullt fungerande kamera med superoptik! (Contax G1 ligger för ett begagnathus på c:a 1000- 1500:-)

 

Modernare kameror som Fuji X100 kostar väl en 5-5.500 begagnade just nu, och nytt så kostade kameran väl en 12.000 tror jag det va! Inte mycket till investering här inte! ;)

Nu finns det säkert udda kameror som ökar i värde under åren, men då måste man vara kunnig i ämnet, och försöka lägga några kameror på lager!

Och Digitala M Leicor...
Har sett M8 för c:a 13.000 och M9 för en 25-30.000. En viss värdeminskning kan man nog lätt påstå!
Och jag undrar om bildkvaliten har blivit så dålig på en digital M Leica som har några år på nacken, så man måste sälja den?

Å andra sidan, om man tänker behålla kameran, så har det här värdeminskningen ingen störra betydelse! Man slår ut inköpskostnaden över ett tjugotal år bara! :) Å andra sidan, att köpa en begagnad Leica M9 behöver inte bli så dyrt heller numera! :)

Hur som helst, måndagsfunderingar om kameran som "investeringsobjekt!"  ;)

/Bengan

 

Ps. Och med facit i hand! Bilden nedan alltså!  ;)

 

 

 

 Postat 2013-08-19 11:08 | Permalink | Kommentarer (18) | Kommentera

Straight 2067 / Tyngdlös med en digitalkamera! Vi har nog koll på dig Olle!!!

 

En av Tårtan-eleverna, Ellens Bageri alltså, kommer ofta till fikat med bra grejer och visar upp, typ Nikon SP, M Leica och nu senast en mycket fin Nikon F4! Och så långt är allt väl! Men nu har jag fått mig tillsänt litet oroväckande bilder! Den här unge mannen, som verkar så analog-representativ på Tårtan, har setts smussla med en digitalkamera i tyngdlöst tillstånd!!

Vi, jag talar nog för fler, vi undrar vad det är för fel att använda en analog kamera även här Olle?

Och här nedan är bildbeviset!! C:a 24 sekunder in i filmen, kolla Olle (mannen i glasögon till höger vid skrivbordet) å när det börjar bli litet tyngdlöst (nu från en annan vinkel) kolla vad har tar fram, en digitalkamera!!!
Å se'n hoppar dom i nå't sån't där leknät som man har på IKEA!
Hur seriöst e det här!? ;)

http://www.youtube.com/watch?v=O3A9uhU4Cx0

/BenganPostat 2013-08-18 23:47 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 8 Nästa 

Tidigare blogginlägg