Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2028 / "Du sköna nya värld" (Brave New World, Aldous Huxley)

 

Rain Man..

"Microsoft och skype har aktivt samarbetat med NSA Nya dokument som tidningen The Guardian tagit del av, visar att Microsoft och Skype aktivt har hjälpt underättelseorganet NSA att övervaka dess användare." 

"Skype hade dock redan före uppköpet givit NSA vissa möjligheter att övervaka dess användare, helt emot de löften om fullständig anonymitet som skype givit sina användare."

Hela artikeln.
http://www.svt.se/nyheter/uppgifter-om-omfattande-overvakning

Tycker det här känns tråkigt, mycket tråkigt och mycket oroande, och väldigt konstigt att inte våra svenska politiker reagerar hårdare på det här...
Men de kanske beror på att inte så många medborgare heller reagerar på det här...?

Å den som vill, den kan väl stämma microsoft.........

/Bengan

 

 

Fotomässan

 

 Postat 2013-07-13 11:37 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 2027 / Sommartid e en underlig tid, men ofta bra, hemma i alla fall! Och så Gnesta-Planket!

 

En bra bild håller hela året! ;)


Jag läser två morgontidningar varje dag, nästan två i all fall, för SN kommer inte på söndagar, och så lyssnar jag ofta på radio och tittar ibland på Rapport via dator och nyhetsflödet e mycket tunt överallt på sommaren. Man kan väl ha synpunkter på det här, eller ha en undring i alla fall, händer det mindre saker på sommaren, eller vad är det? Tex i Syrien, eller i Afrika, Asien eller i Latinamerika eller...?

Jag förstår att människor = journalister, också vill ha semester, men verkligheten tar ju inte semester, så hur skall man lösa det här! Läsarbilder från Syrien? ;)

Och så är det mycket repriser på Tv! Men det berör mig inte, så det behöver jag inte skriva om eller fundera på, och det e bra, det spar tid!

Litet konstigt e det i alla fall det här med tunna tidningar och tunna nyhetssändningar på sommaren! Men de kanske e så, att det vi inte ser, eller hör talas om, det finns inte! Å de e väl skönt nu på sommaren! :)

Lyssnar på radio när jag skriver det här och nyss så fick P1 problem med utsändningen! :) Tur att det inte va ett viktigt meddelande till allmänheten!

 

Och vad gäller foto, så är det mycket runt om Gnesta-Planket just nu, så jag hinner inte fota så mycket själv. Men det kan vara bra att vila sig från fotandet! Och även bloggskrivandet! För det e ju semestertid! :)

I samband med Gnesta-Planket så har jag fått en del info och fått se en del av de bilder av några fotografer som kommer på Gnesta-Planket, och det här e spännande bilder! Bla bilder från fotografer som ställt ut tidigare på Gnesta-Planket! Och då finns det ju hopp även för mig, kan dom komma med så här spännande och framför allt nya bilder, så borde väl jag också kunna göra det!


Annars så skall jag strax börja göra grönsaksbiffar. I dag blir det potatis/morötter som grund.
Man vispar ihop några ägg med kryddor och olivolja blandar i de rivna potatisarna och morötterna samt litet mjöl och steker sedan små plättar i en stekpanna. Serveras med hemgjord lingonsylt! Och en öl!

Men håll ut! Snart e det höst igen och semestrarna e då slut och då kommer nyheterna tillbaka!
Så se framtiden an med tillförsikt!   :)

/Bengan

 

 

 

 Postat 2013-07-12 15:47 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2026 / Inte så mycket att rapportera i dag, för bilderna är ännu inte framkallade, men jag lever! :)

 

 

Att inte ligga i tiden, kanske man kan kalla det att fota analogt och lägga de exponerade bilderna i kylskåpet! Nåja, vi har haft mycket att göra i veckan, så jag har inte hunnit att framkalla! ;)
Vi rekade nämligen en promenadsträcka för vänner/släkt i centrala Stockholm. De e kul att visa det litet av det udda Stockholm. Så vi börjar nog vid Konditori Valand, för att sedan gå över till Stadsbiblioteket och gå upp några trappor till hyllan som går runt i stora rotundan, sån't bibliotek skulle man ha hemma! Se'n upp till observatoriet för en koll.

Efter några smågator för att undgå nedre delen av Drottninggatan, jätteturistfällan ;) så kommer vi till glasståndet på kajen nedanför Sheraton! Ekologisk glass!

Se'n över till Riddarholmen för att där titta på slottet och riksdagshuset! :)

Och se'n gick vi på några andra hemliga vägar som de flesta sk. stockholmare inte känner till heller! :)

Här kommer i alla fall några Stockholmsbilder, fast tagna med X100!

Allt för idag!

/Bengan

 Postat 2013-07-11 17:00 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2025 / Cykeltips för en utbrytning! (För Girot och Touren) Och Sverige i tiden!

 
Vi luftade cyklarna för första gången i år och jag passade då på att träna litet av tekniken för en utbrytning, eller hur man går loss från klungan i ett cykellopp! Så ni som vill ha litet proffstips, läs gärna vidare! Som sagt, vi plockade fram våra Metisser för en tur i det vackra sörmländska landskapet och tog oss till Åkers styckebruk! Nåja, vi tog bilen till Slottvång, och där lastade vi av cyklarna för att cykla till Åker.

 

Det blev nå'n mil innan vi kom till Åker och det första och enda stoppet blev på torget. Förra gången vi cyklade hit så fanns det ett Konditori här, så uppfattade vi det i alla fall, nu är det inte riktigt så, så det blev inga bullar till kaffet.  Och lugnt va det, de kanske e semestrar, men jag känner ändå vibbar från andra orter i Sverige...

 


Det här e nog Sverige i tiden på nå't sätt. Lugnt och skönt om man nu tycker så.

 

Väldigt lugnt.. 

 Å järnvägen va borta för länge sedan..
De e litet underligt det här, med en fungerande järnväg så ligger Åker bara c:a en femtio minuters resväg från Stockholm.  Jag menar, då skulle de gå bra att bo här och jobba i Stockholm, där tyvärr de flesta jobben ändå finns! Men man kanske bara skall ha kvar några städer i Sverige i framtiden, typ Stockholm, Göteborg och Malmö, för det är ju där emellan alla tågbolag vill köra sina tåg och det verkar Trafikverket också tycka!
Ok, de va om framtiden!

På hemvägen så testade jag min gamla beprövade utbrytningsteknik. Jag ligger en bit bakom så den som leder då tror att jag e litet trött. Men ligger ändå så nära att den som leder hör och märker att jag hänger med, och klungledaren ökar då såklart farten en aningen för att hänga av mig i någon backe. Och även om klungledaren försöker vinka fram mig för att ta en förning nå'n gång, så vinkar jag avvärjande och flåsar och hostar så det hörs att jag inte orkar!  :)

 

Här är en sådan backe! Nu tror klungledaren att jag e slut!  Men då kommer jag!!

 

Och vid passagen så ställer jag mig upp och drar på tunga växlar, sån't imponerar, och fortsätter att dra på de här tunga växlarna i några hundra meter, nåja, i alla fall en tjugofem till femtio meter!
De e så här det går till i de stora cykelloppen ni ser på Tv!

 

Kolla, klart avhängd! Nu e det bara att hålla avståndet så ingen kommer in på rulle...
Men det va onödigt just nu, att hålla avståndet alltså, för det här va ju bara ett exempel! :)

 

 

Se'n kollade vi på milabygget i Skottvång, dom tänder kolmilan i slutet av veckan.

Och så upp med cyklarna på bilen för hemfärd till dusch och middag!

/Bengan

Ps. Förstår självklart att ni som e litet cykelkunniga vill se min utbrytningsracer! Ingen bambucykel det här inte, riktiga cykelgrejer, Italienska grejer alltså! Columbus och Campagnolo! Måttbeställd en gång i världen av Gosta i Vårgårda! Numera ombyggd till nå't mitt emellan en racer och mountainbike! Kolla hjulen, Campa högfläns! Eget hjulbygge!

 

 

 

 Postat 2013-07-09 22:51 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 2024 / Inbjudna fotografer på Gnesta-Planket lördagen den 27:e juli 2013

 

 
Malin Jochumsen
Bernt Carlzon
Gunta Podina
Ronny Vervaart
Mirja Koffman 
Nils-Erik Larsson
Magnus Fröderberg
Jan Bernhardtz
Jimmy Dovholt
Per-Erik Åström
Jessica Storbjörk
Mattia Marchi
Hans Jonsson
Göran Tonström
Ronald Robertsson
John Arthur Ekebert
Erik Olof Danielsson
Cathrine Winberg
Krister Kleréus
Mats Adsten
Micke Borg

Och, Gnesta-Planket är alltså lördagen den 27:e juli, mellan 11 och 15. Det kommer även att vara en kameraloppis på framsidan av godsmagasinet, som förra året, för de som vill sälja av några M Leicor eller liknande! :)

 

 

 

Jag har fått en del förhandstips på vad några av fotograferna kommer att visa i år, och det ser mycket spännande och intressant ut. 

/Bengan

 

Ps. Och för er som vi missat att bjuda in, ursäkta, det finns även ett öppet plank! 

 

 

 

 

 

 Postat 2013-07-09 10:06 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
Föregående 1 ... 4 5 6 ... 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg