Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2025 / Cykeltips för en utbrytning! (För Girot och Touren) Och Sverige i tiden!

 
Vi luftade cyklarna för första gången i år och jag passade då på att träna litet av tekniken för en utbrytning, eller hur man går loss från klungan i ett cykellopp! Så ni som vill ha litet proffstips, läs gärna vidare! Som sagt, vi plockade fram våra Metisser för en tur i det vackra sörmländska landskapet och tog oss till Åkers styckebruk! Nåja, vi tog bilen till Slottvång, och där lastade vi av cyklarna för att cykla till Åker.

 

Det blev nå'n mil innan vi kom till Åker och det första och enda stoppet blev på torget. Förra gången vi cyklade hit så fanns det ett Konditori här, så uppfattade vi det i alla fall, nu är det inte riktigt så, så det blev inga bullar till kaffet.  Och lugnt va det, de kanske e semestrar, men jag känner ändå vibbar från andra orter i Sverige...

 


Det här e nog Sverige i tiden på nå't sätt. Lugnt och skönt om man nu tycker så.

 

Väldigt lugnt.. 

 



Å järnvägen va borta för länge sedan..
De e litet underligt det här, med en fungerande järnväg så ligger Åker bara c:a en femtio minuters resväg från Stockholm.  Jag menar, då skulle de gå bra att bo här och jobba i Stockholm, där tyvärr de flesta jobben ändå finns! Men man kanske bara skall ha kvar några städer i Sverige i framtiden, typ Stockholm, Göteborg och Malmö, för det är ju där emellan alla tågbolag vill köra sina tåg och det verkar Trafikverket också tycka!
Ok, de va om framtiden!

På hemvägen så testade jag min gamla beprövade utbrytningsteknik. Jag ligger en bit bakom så den som leder då tror att jag e litet trött. Men ligger ändå så nära att den som leder hör och märker att jag hänger med, och klungledaren ökar då såklart farten en aningen för att hänga av mig i någon backe. Och även om klungledaren försöker vinka fram mig för att ta en förning nå'n gång, så vinkar jag avvärjande och flåsar och hostar så det hörs att jag inte orkar!  :)

 

Här är en sådan backe! Nu tror klungledaren att jag e slut!  Men då kommer jag!!

 

Och vid passagen så ställer jag mig upp och drar på tunga växlar, sån't imponerar, och fortsätter att dra på de här tunga växlarna i några hundra meter, nåja, i alla fall en tjugofem till femtio meter!
De e så här det går till i de stora cykelloppen ni ser på Tv!

 

Kolla, klart avhängd! Nu e det bara att hålla avståndet så ingen kommer in på rulle...
Men det va onödigt just nu, att hålla avståndet alltså, för det här va ju bara ett exempel! :)

 

 

Se'n kollade vi på milabygget i Skottvång, dom tänder kolmilan i slutet av veckan.

Och så upp med cyklarna på bilen för hemfärd till dusch och middag!

/Bengan

Ps. Förstår självklart att ni som e litet cykelkunniga vill se min utbrytningsracer! Ingen bambucykel det här inte, riktiga cykelgrejer, Italienska grejer alltså! Columbus och Campagnolo! Måttbeställd en gång i världen av Gosta i Vårgårda! Numera ombyggd till nå't mitt emellan en racer och mountainbike! Kolla hjulen, Campa högfläns! Eget hjulbygge!

 

 

 

 

Inlagt 2013-07-09 22:51 | Läst 2665 ggr. | Permalink
Hej Bengt - ja du är en jävla karl - på en cykel också.
Jag är säker på att din fru just hittat sitt eget tempo och komma lättare hem.
Som vanligt med glimten i ögat.
Hälsa din fru.
Erik / DK
Trevligt! Fina cyklar!
Stålcyklar är rackarns snygga, men det där styret hör väl inte riktigt hemma på den där? ;)
36-ekrat och 3(?) kors. Klassiskt upplägg för racerhjul som håller för mycket gatsten, eller "pavé" som vi cyklister säger. Snygga hjul och snygg cykel men jag håller med kommentaren om styret. Tror att ramen fortfarande tillverkas (http://www.somec.com/en/collection/steel_frames/rex/) med Colubusrör och allt. Snyggt men tungt med dagens mått mätt.

Jag får intrycket att din motståndare varit med om din utbrytartaktik förr och inte luras av din spelade trötthet :-)

F
Haha, stackars frun, som vanligt alltså. Du ligger på rullen och myser och sedan glassar du på...jo, man känner igen det,,,tyckr du har VÄLDIGT ful sadel, skulle få pungsprång direkt av den där fula sadeln,,,måste du göra något åt, ner i källarn och gräv fram en italiensk, svart sak,,,behöver du några sponsortröjör, typ sådana som gör reklam för audi, expressenoch vattenfall då du är ute och åker? D får du fritt fika i byarna, annars är det fruktansvärt sorgligt det som händer med vår landsbyggd. I grekland, spanien, vilken håla som helst, alltid några fik och någon restaurang. Här i Svedala har det helt rasat ihop, helt dött. Det är hemskt, helt emkelt.
Hej,
Vilken fin resa. I vårt land får man ta med fikabröd på utflykten. Det finns dock små orter i vårt land som har fikaställen på sommaren., som t ex Riddarhyttan. Alejandro Valverde borde ta gå-loss-kurs hos dig. Fördelen med en sådan sadel är ju att den är väl innött och formad efter stussen.
Ha en fin sommardag
Bob
Visste att det fanns en mycket cykelkunnig elit här på Fotosidan!
Tack för er'a trevliga och intressanta kommentarer!
/Bengan



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg