Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2033 / "The Contax G System is better for fast, fun shooting!"

 

 Leica M7 System versus the Contax G System
.
"The Contax just goes. It's easy to shoot with one hand. It autofocuses instantly and just shoots and advances so quickly and quietly to the next frame that you can just keep shooting without worrying about winding."

"The LEICA requires a lot of attention, while the Contax takes care of the grunt work so you can concentrate on making better pictures."

"All you do is shoot the Contax, while you spend a lot of time fiddling with a LEICA. Heck, LEICAs have to be taken apart into two or three pieces just to change the film!"

"Ergonomics. The Contax G System shoots much faster than the Leica M system.
The Contax just goes, while the Leica system always requires more fiddling."

Allt enligt Ken Rockwell :)

 

 

Ok, hur funkar Contax G2 då! Mycket bra tycker jag! Köpte min Contax G2 av en god vän, för att bla ha som boxningskamera, då jag fotade analogt på Kocksgatan 24! Jag hann inte med att ställa skärpan manuellt så bra på min M Leica! Å varför fota analogt över huvud taget kanske nå'n undrar?  Vissa frågor finns det inga bra och konkreta svar på. Här är det en känsla inblandad, både vid fotograferandet och senare på kopiorna. För allt är inte en fråga om teknisk perfektion!

Som sagt, Contax G2 funkar bra, är rolig att fota med, så rolig att den oframkallade filmhögen bara växer i kylskåpet!   Men jag måste ha nå't att göra i höst också! För hösten e snart här! Vänta bara! ;)

/Bengan

 

 

 Postat 2013-07-16 20:31 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2032 / Motståndare till bra fotografi, sommaren!

 

Man kan väl tycka att sommaren har en hel del fördelar för att kunna fotografera, de e varmt, hyffsat varmt i alla fall, och man har ofta en viss ledighet och så e det ljust länge. Men det här ljuset e inte så bra för just fotografering! Strålande sol tex! För hur kul e det att ständigt visa sina kolorerade semestervykort på hålögda människor! Men de e klart, man kan invänta mulna dagar eller gå inomhus för å fota!

Men det finns andra saker som försvårar fotograferingen på sommaren, trädgårdsarbete!  Så i går tog jag bara en bild! En färgbild dessutom! Och digital! Suck! ;)

 

Här e bilden! Å därborta e nyponhäcken! Men nu e i alla fall den monsterhäcken kuvad! Den lilla haken e bara att det finns tre kanter till på tomten....
Och äppelträd, och... 

Och redan nu börjar det mörkna om kvällarna, och snart så växer det mindre i trädgården, å snön börjar yra och då startar den riktiga fotograferingstiden! Noir-fotograferingen!
Men tills dess, så får man gilla leget och försöka hålla ut!

Ha det bra i uthållighetens tecken!
/Bengan


 Postat 2013-07-16 09:20 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2031 / Hur tar man bilder som väcker stor uppmärksamhet? Här är kanske ett recept !?

 

 

 

#1261263

De e väl de flesta fotografers dröm, att ta bilder så dom blir intressanta för en stor allmänhet! Och då kanske också tjäna pengar på de här bilderna! Man kan väl klura litet på det här! Nu skall jag inte vara så vulgär som en av mina kompisar, han säger bara, "Bilar, brudar och snabba stålar, de e de som säljer!" Jag vill nog försöka se litet mer nyanserat på tillvaron! Vara litet mer seriös liksom! ;)

Men ändå, en tanke slog mig i samband med artikeln om instagram i DN i dag. Det väller bilder över oss hela tiden. Alla kan ta bilder och sända! Om dom vill! Och det gör dom! Nu börjar säkert nå'n ana vart jag e på väg! ;)  Man kan väl säga så här, att många mottagare/betraktare av bilder i dag, blir nog litet bildblinda, eller kalla det uttråkade efter ett tag, så tror jag i alla fall, för det blir jag! Kalla det kanske för bildtrötthet med ett finare ord! ;)

Man bläddrar i stort bara förbi alla de bilder man får, javisst såg jag bilden på jordgubbstårtan, för det va väl en jordgubbstårta va? Jag såg ju inte så noga...  och se'n va det väl nå'n bild från...? Ja va va bilden ifrån egentligen....? Men den va fin i alla fall! En väldigt fin bild, va den nu va i från!?

Så där står den sk. fotokonstnären! Och undrar hur man skall ta bilder som väcker litet uppmärksamhet och också kanske kan säljas? Fotokonstnären som tidigare lade ner litet jobb på sina bilder, med symbolik å sån't, å kanske med litet kluriga dubbelantydningar, så alla ser att han kan sin Eisenstein, men vem f-n hinner, eller kan uppfatta dom finesserna numera? ;)

Och konstnären inser efter ett tag, att då han får sisådär en 1/2 sekund på sig att väcka uppmärksamhet med sin bild, att nå't radikalt måste göras! Och smart som han är, så börjar han fundera i vulgära banor och får efter ett tag många av sina bilder uppmärksammade! Man tar seden dit man kommer, säger konstnären! :)

Nu va det här mest en skröna, men med litet allvar faktiskt! Så lycka till alla fotokonstnärer! De e nya tider, härliga tider, med väldigt korta ögonblick av bilduppmärksamhet! ;)

/Bengan, the zombiephotograper!


Ps. Men en liten tröst kan väl vara, att lätt fångat, e ofta lätt förgånget! :)

 Postat 2013-07-15 18:15 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Straight 2030 / Ha ännu en skön Insta-dag framför er! För snart e semestern slut! ;)

 

Planket


Hittar en krönika av Catia Hultquist i DN i dag om " ....ännu en dag i paradiset"
"Nästa sommar har vi hittat något annat sätt att lura oss själva men sommaren 2013 myser vi fortfarande runt bildverktyget Instagrams digitala lägereld."  ;)

Läs gärna artikeln, den e kul och läsvärd!

För övrigt e det mest repriser nu under sommaren! Så bilderna här i bloggen e också repriser! :)

Å andra sidan, vem kan ta några nya bilder när det mesta e redan taget! Å förresten, vem vet, de flesta kanske inte har sett de tidigare fotografernas bilder, och tror därför att det kommer nå't nytt hela tiden! :) Ok, om minnestiden nu bara blir kortare och kortare, så kanske det ändå finns hopp för att hitta en "ny bildstil"!  :) 

Som sagt, ha en fin Insta-dag, önskar Bengan! :)

 

Hyperfokal

 Postat 2013-07-15 08:51 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 2029 / "Nostalgi, långt mer kraftullt än bara minnet!" Och om Kodak!

 

Björn Wiman skriver om nostalgi i dagens DN. (Krönikan) "Om jag fritt ur minnet skulle välja de tre tätaste minuterna ur tv-dramatikens historia skulle det bli avslutningen av första säsongen av "Mad men". Reklammannen Don Draper har fått i uppdrag att skapa en kampanj för en ny diabildsprojektor från Kodak, kallad "Hjulet".


http://www.dn.se/kultur-noje/kronikor/bjorn-wiman-nostalgi-kan-ocksa-vara-langtan-till-okanda-platser/

Ni som läst min blogg under några år har nog sett att jag visat det här klippet tidigare.
http://www.youtube.com/watch?v=DHUUyx0d7qw

 

Akilles vrede..

Vad gäller nostalgi, för mig själv, så tillbringade jag åtskilliga timmar på Stadsbiblioteket under 1940 och tidigt 1950-tal. Min mamma va ensamstående och arbetade i skift, och då det inte fanns några fritidshem eller liknande så tillbringade jag en del dagtid här på Stadsbiblioteket. Och nu har jag återvänt!


Ha en fin söndag!

/Bengan

 Postat 2013-07-14 09:10 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg