Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2033 / "The Contax G System is better for fast, fun shooting!"

 

 



Leica M7 System versus the Contax G System
.
"The Contax just goes. It's easy to shoot with one hand. It autofocuses instantly and just shoots and advances so quickly and quietly to the next frame that you can just keep shooting without worrying about winding."

"The LEICA requires a lot of attention, while the Contax takes care of the grunt work so you can concentrate on making better pictures."

"All you do is shoot the Contax, while you spend a lot of time fiddling with a LEICA. Heck, LEICAs have to be taken apart into two or three pieces just to change the film!"

"Ergonomics. The Contax G System shoots much faster than the Leica M system.
The Contax just goes, while the Leica system always requires more fiddling."

Allt enligt Ken Rockwell :)

 

 

Ok, hur funkar Contax G2 då! Mycket bra tycker jag! Köpte min Contax G2 av en god vän, för att bla ha som boxningskamera, då jag fotade analogt på Kocksgatan 24! Jag hann inte med att ställa skärpan manuellt så bra på min M Leica! Å varför fota analogt över huvud taget kanske nå'n undrar?  Vissa frågor finns det inga bra och konkreta svar på. Här är det en känsla inblandad, både vid fotograferandet och senare på kopiorna. För allt är inte en fråga om teknisk perfektion!

Som sagt, Contax G2 funkar bra, är rolig att fota med, så rolig att den oframkallade filmhögen bara växer i kylskåpet!   Men jag måste ha nå't att göra i höst också! För hösten e snart här! Vänta bara! ;)

/Bengan

 

 

 

Inlagt 2013-07-16 20:31 | Läst 2337 ggr. | Permalink
En Leica M går utmärkt att använda i skumma och dåligt belysta lokaler. Många av bilderna i "settet" som jag länkar till är tagna med en M Leica och ett 21mm. Jag körde givetvis med hyperfokal som är det absolut snabbaste sättet att fokusera på. Men det här med hyperfokal är ju något som ni "autofokusnissar" har glömt bort! :) http://www.flickr.com/photos/chasid68/sets/72157634666413068/
/Mikael Good
Svar från Benganbus 2013-07-16 21:51
När jag fotar på Kocksgatan 24 med Contax G2, med 2/45 och full öppning,
så ställer jag skärpan med tummen, trycker av med pekfingret!
Ute på sta'n, med 28 mm, så kör jag autofokal på G2:an! :)
B)
Det kan vara roligt att fippla lite också =) Men jag är med på vad du menar. Jag köpte nyligen en Nikon F80 av samma anledning och bonusen med den är ju att den är skapligt liten och jobbar precis som din G2. Man behöver bara tänka på bilderna Och objektiven har jag redan.....



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg