Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2048 / Såg en bild på en hund i går, det såg ut precis som om det va Roffe!

 

 Men det va det så klart inte, det här var en bild som va tagen för länge sedan, men ändå, det va nästan Roffe upp i dagen, så tyckte vi i alla fall.

 

"Jaha, vad e det nu då?" 

Den här rasen som Roffe ingår i, Dansk-svensk gårdshund, eller Skånsk terrier eller Skånsk råttehund, har varit litet ostrukturerad i utseeendet tidigare, man har haft hunden för funktionen och inte brytt sig så mycket om nå't rasutseende! De e en snabb liten hund, bra bla på att fånga råttor, men kan även vara litet stöddig till och från! Suck... ;)
(Roffe själv påstår att han har en stark personlighet...)

Hittade hundbilden i en blogg här på Fotosidan, Göran Tonströms blogg, en blogg som jag inte sett tidigare, men Ok Fotosidan e stor, alltid nå't att skylla på, men ändå!  Ni ser bilden en bit ner i Görans blogg med rubrik:  London, Storbritannien. (Hunden som hänger på husses axel)

Men hur som helst, både min fru och jag satt och tittade på bilden i går kväll, och undrade om det här kanske e Roffe i ett tidigare liv, vem vet!?

 

I dag sannolikt sista vändan till Kocksgatan 24 inför sommaren, tror jag i alla fall. Och senare i sommar åker vi och Roffe till fjällen igen! Roffe gillar öppna landskap!

 

The Call of the Wild

 

 Postat 2013-05-29 08:49 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2047 / Nå, funkar den "nya" kameran bra fortfarande? Tack, mycket bra!

 

Fast ny och ny, den är ju begagnad som jag sagt tidigare, men ny för mig, så får man se det! Och varför jag inte upptäckt den här kameran tidigare, de e fortfarande en mycket bra fråga, men jag tror att Fuji X100 har en del av svaret på frågan faktiskt!

 Jag har tidigare tyckt att AF varit så där lagom spännande, men då jag börjar se litet sämre på ena ögat, dra nu inga stora växlar på det här, synförsämringen e marginell, men tillräcklig för att en manuell avståndsinställning går litet långsammare, och är det föremål som rör sig, så blir det ett f-b skruvande på optiken, så när jag började fota med Fuji X100 så tänkte jag, Aha!  Och Contax G2 e mycket lik X100 i handhavandet, så nu när jag fotar rörliga föremål analogt, så sitter Contax G2 som "handen i handsken!" :)

Och mera vad gäller Contax G2, de e slutarljudet! :)
Har tidigare talat om Contax I och II och även M Leica med sitt slutarljud, man Contax G2 slår dom båda! Man kan nästan bara köpa kameran för slutarljudet! Men Ok, gluggarna som e till, dom får väl också duga! ;)

Som sagt alltså, Tack kameran funkar bra!

/Bengan

Ps. Och trots att jag har två utmärkta objektiv, så använder jag mest 2/45:an.
De e min Dogmakamera fn!

 Postat 2013-05-28 11:18 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2046 / De e inte bra å läsa för mycket! Det skapar bara oro och undran!

 

 

För jag sitter och läser i DN och SN som vanligt, och undrar om det e så bra att läsa?  För jag läser bla om hur vissa multinationella företag som många av oss köper varor av, nästan inte betalar någon skatt alls. Senast va det Apple som kallades till USA:s kongress för att få en utskällning om skatteflykt.

Hos många av oss, som inte har så stora vinster, väcks då sannolikt en undran över varför storföretagen, som verkar vara rikare än någonsin, kan flytta vinsterna hit och dit, för att till slut inte behöva betala nå'n skatt alls, samtidigt som resurser till sjukvård och skolor skärs ned. De e klart man undrar...
Å sånt här e inte nog inte bra för varumärket Apple heller! Att skatteflykten blir offentligt alltså!

Å se'n läser jag om sophanteringen runt Neapel i Italien. Någon "organisation" eldar mycket stora mängder sopor i "Dödens triangel", som området kallas, som gör att grönsaker och mozarella och annat, som vi sannolikt också får ta del av här uppe i Norden, innehåller mycket olämpliga ämnen att ha i maten! Speciellt olämpliga e de här ämnena för små barn!

Och så är det här som odlas i Mexico och på en del andra platser i Sydamerika bla, som har orsakat mängder av människors liv. En vara som även finns i Sverige, som gör att vi som brukare, även som små "partybrukare", är med och tillför pengar till den här verksamheten i Sydamerika.

Det är väl det här som kallas globalisering!? 

Och som sagt, de e kanske inte bra att läsa för mycket....!?

Annars då, för å ta det litet mer samhällslokalt odlat, så e det snart dags för sista Ellens för vårterminen! Onsdagen den 5:e juni e sista Ellens på Tårtan på Hornsgatan!
Notera det i agendan!

/Bengan

Ps. Notera även Gnesta-Planket i agendan, lördagen den 27 juli!  22 fotografer visar bilder på Färghuset och gamla godsmagasinet och det finns ett fritt plank också och även en kameraloppis!
Förra året va det över 1000 besökare under några timmar!

 

 

 

 

 

 

 Postat 2013-05-27 06:32 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2045 / Ja vad gör man när det regnar, sitter inne såklart och läser om hur smart man är! :)

 

 

Gnesta gamla vattentorn i höstlig solnedgång!  Gnesta-Pictorialismen liksom! :)Å e man inne så kan man göra en massa saker! Läsa bla. Även på internet! Men jag läser sällan dagstidningar på internet, konstigt nog nu när det finns så många tidningar på internet! Men det mesta man gör är en vana, typ religion, matvanor osv! :)

Och "Smarta hjärnor sorterar bort mest information". (Artikel i DN i dag)
"Forskningsledaren Duje Tadin vid University of Rochester i USA anser att intelligens är hur effektivt hjärnan kan hitta den viktiga informationen och fokusera på den, och strunta i det som är oviktigt."

De kanske e som att skumläsa en artikel, tills man ev hittar det intressanta,
i stället för att läsa ord för ord?
http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/smarta-hjarnor-sorterar-bort-mest-information

 

Obs! Bilden är inte tagen med Contax G2!!  Tror kameran hette Hasse Blad eller nå't sådant!?

 

Läser också om Contax G2. (Man brukar läsa en hel del den första tiden om den nya saken man skaffat, bil eller i mitt fall den "nya" kameran!)  Så man inte gjort en dålig affär! ;)

Har inte hittat Ken Rockwell tidigare, nu upptäcker jag att han skrivit en hel del om foto och om Contax G2.

"For optical excellence, either the Zeiss-for-Contax or Leica lenses are the best I've used in 35mm. Nothing is better, and everything else I've tried is usually worse in some conditions.
You only have seven lenses from which to chose for the Contax. Luckily, they're exactly the lenses you need and nothing more.
You have a ridiculous choice of lenses for Leica, which easily can hang you up wondering instead of shooting. Leica also works with all the lenses made since 1954, and with a $60 screw-mount adapter, all the lenses made for decades before that."

http://www.kenrockwell.com/leica/vs-contax-g.htm

Så en Contax G2 kan vara en tagelskjortehjälp! Hålla fingrarna borta från en massa ovidkommande saker, objektiv tex, och att fota istället!

Funderar också på det här med fototävlingar... ursäkta!
"Jag har fått med en bild i en tävling!" (Nu menar jag inte att jag har fått med en bild!)
Utan hur skall man kunna tävla i bildsmak, eller musiksmak, eller matsmak eller ölsmak!
För den öl som vinner, passar nog det stora flertalet!? Eller?
Så vinnare borde vara GALLERIX! :) ;)

Men å andra sidan, det e kanske så man får se det!
Min bild passar de flesta! Den här ölen gillar de flesta! Folköl liksom! ;)

Ok, nog för idag, hoppas regnet inte blir för långvarigt,
för då slipper ni fler liknande bloggar! :)

/Bengan

 

 St: Peterskyrkan i Rom  (Inte Contax G2 här heller)

 

 


 Postat 2013-05-26 16:01 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2044 / Inte en bild tagen i dag, bra va? ;)

 

Orsak? De va för mycket annat kul att göra och titta på! De fanns vedungsbakade kanelbuller att köpa nere på torget i Gnesta, och så köpte jag en fotoram på Lions loppisen, och så tog vi varsin "Åke" inne hos Robban på Kaffebaren! (En Åke är en latte med mindre mjölk!) och så träffade vi en massa människor, och så va det en del att göra på tomten, därför så hann jag inte fota idag! :)

Men för att det inte skall bli en blogg på en fotosida utan en bild, så kommer här en bild!

Ha en fortsatt fin helg!
/Bengan

 

Ps. Bilden e tagen med Contax G2, 2/45 och Tri-X
 

 

 Postat 2013-05-25 23:12 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 9 Nästa 

Tidigare blogginlägg