Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2046 / De e inte bra å läsa för mycket! Det skapar bara oro och undran!

 

 

För jag sitter och läser i DN och SN som vanligt, och undrar om det e så bra att läsa?  För jag läser bla om hur vissa multinationella företag som många av oss köper varor av, nästan inte betalar någon skatt alls. Senast va det Apple som kallades till USA:s kongress för att få en utskällning om skatteflykt.

Hos många av oss, som inte har så stora vinster, väcks då sannolikt en undran över varför storföretagen, som verkar vara rikare än någonsin, kan flytta vinsterna hit och dit, för att till slut inte behöva betala nå'n skatt alls, samtidigt som resurser till sjukvård och skolor skärs ned. De e klart man undrar...
Å sånt här e inte nog inte bra för varumärket Apple heller! Att skatteflykten blir offentligt alltså!

Å se'n läser jag om sophanteringen runt Neapel i Italien. Någon "organisation" eldar mycket stora mängder sopor i "Dödens triangel", som området kallas, som gör att grönsaker och mozarella och annat, som vi sannolikt också får ta del av här uppe i Norden, innehåller mycket olämpliga ämnen att ha i maten! Speciellt olämpliga e de här ämnena för små barn!

Och så är det här som odlas i Mexico och på en del andra platser i Sydamerika bla, som har orsakat mängder av människors liv. En vara som även finns i Sverige, som gör att vi som brukare, även som små "partybrukare", är med och tillför pengar till den här verksamheten i Sydamerika.

Det är väl det här som kallas globalisering!? 

Och som sagt, de e kanske inte bra att läsa för mycket....!?

Annars då, för å ta det litet mer samhällslokalt odlat, så e det snart dags för sista Ellens för vårterminen! Onsdagen den 5:e juni e sista Ellens på Tårtan på Hornsgatan!
Notera det i agendan!

/Bengan

Ps. Notera även Gnesta-Planket i agendan, lördagen den 27 juli!  22 fotografer visar bilder på Färghuset och gamla godsmagasinet och det finns ett fritt plank också och även en kameraloppis!
Förra året va det över 1000 besökare under några timmar!

 

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2013-05-27 06:32 | Läst 2828 ggr. | Permalink
Hej,
Du har rätt i att man läser för mycke. Det är bättre att bara läsa bilderböcker.
En som läst
Bob
Redan som parvel kallade pappa mej "bokmal" och vuxna varnade mej för läsningens skadeverkningar, man kunde bli förläst och ögonen kunde skadas. Kantro det är därför jag ser sämre på gamledar?
...och du har parkerat utanför Ellens, ser jag! ;-)
Svar från Benganbus 2013-05-27 10:12
Jäpp! :)
Man kan skriva ut så'na där på en modern 3D-skrivare numera!
Man lägger i ett rött plastpulver i skrivaren bara! :) ;)
Det gör nog inte så mycket att saker o ting kommer ut. Om det inte gäller Toblerone eller annat viktigt då.
H&M kan visst använda hur många barnarbetare och gynna hur många sweatshops dom vill, dom säljer nog mer än förr ändå. Likaså Nike, Apple och säkert ett flertal andra. Smaken av profit och den ytliga sötman av stil överskuggas i stort sett alltid av den, förhoppningsvis, bittra smaken av förtryck. Vi går mer åt att döma efter härkomst och inte efter gärning. Jag tror nog att folk läser för lite. För lite av allt.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg