Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2025 / Att berätta en bra historia, även med bilder, de e inte alls så dumt!

 

 


Berättare är ofta trevliga att lyssna på, och en bra berättare kan får en hel salong att sitta andäktigt och lyssna under flera timmar! Nu är berättandets konst inget man föds med, utan det ligger ofta träning bakom.

De e samma med en bra bildberättare! En bra bildberättare kan fånga människors uppmärksamhet  länge, och sannolikt föds man inte med den här konsten heller!

Jag gillar fotografer där man berättar en litet längre historia i bilderna! Och kanske även har ett tema! Och då kanske ett litet ovanligt tema, som vi inte upptäckt själva, fast det kanske ligger alldeles intill vår egen vardag eller fritid!

Det är också spännande att se sådana här bilder på en utställning. Flera bilder i ett tema, ett tema som ofta även presenterar fotografens personlighet för bildbetraktaren,  mao bilderna kan läsas på flera plan!

/Bengan

 

Ps. Bilderna här i bloggen har inget med textinnehållet att göra!

 

 

 Postat 2013-05-04 11:57 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2024 / "Kapitalismus ist ein tivoli!"

 

concrete


Å va e det för fel med ett tivoli då? De e ju nya roliga grejer hela tiden! Å nå't kul skall man väl ha i livet!
Fast det är ju det här med miljön...
Ja ja, måste du ta upp det hela tiden?

Grejerna återvinns ju! Och nya grejer som tillverkas ger nya arbetstillfällen! Får hjulen att rulla fattar du väl!

Fast jag vet inte om man hinner återvinna så mycket? Halva Sargassohavet en en enda flytande Pet-flaskekontinent! Å alla billiga läkemedel som tillverkas i Indien, utan i stort sett några reningsanläggningar, läcker ut i Ishavet.
Jorden e inte så stor som man tror...

Å våra billiga kläder...som nå'n tillverkar åt oss, ständigt billigt, för nytt måste vi ha hela tiden! Även om de "gamla" kläderna inte e ett dugg slitna! Bara omoderna efter ett halvår! "Känner att jag måste förnya mig litet!" ;)
Och våra kameror som innehåller en massa elektronik med sällsynta metaller! Å allt annat i elektronik!! I stort sett överallt! Och en ständig REA på halvårsgamla prylar!

Vad är det för otålighet, otillfredställelse eller frustration i livet som gör att vi måste ha nya sk "förbättrade" grejer hela tiden? Vi blir aldrig nöjda! E själva livet så tråkigt att leva utan prylar?

Miljöoptimisterna säger att vi jobbar ju på miljön!  Vi göra miljöbilar, miljö-hus, miljö-soppåsar, å man betalar miljöavgift då man flyger till Thailand! Å jag äter bara grönsaker!
Halleluja, höll jag på att säga, ursäkta!

Allt det här påminner om Titanic, "De e lugnt, de e ingen fara, den här båten e osänkbar, vi kör vidare, vi hinner fixa det här! Vi håller utkik! Vi har koll! "

Men om vi inte hinner, för det är det mest sannolika, så får våra barn och barnbarn nå't att göra! Eller försöka göra nå't i alla fall!  Lycka till små barnbarn!
Kul att kunna lämna nå't efter sig som dom aldrig kommer att glömma! :)

Å förresten, jag har läst på internet, att allt miljösnack de e bara en enda stor bluff!
De va minsann lika mycket snö i vintras som det va förr! Så de så!!
Så man behöver nog inte bry sig...?
Så nu bloggar vi om nå't trevligare nästa gång!

Frånsett det här inlägget, ha en bra dag!  :)

/Bengan

 

A window on the world....

 Postat 2013-05-03 08:29 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 2023 / Jag tycker Tri-X bilderna tagna inomhus på full öppning håller för 50 x 60 printar!

 

 

Se'n kanske det syns litet korn, men det tillhör film! Och det kan va litet rörelseoskärpa och att inte skärpan ligger exakt, men den ligger tillräckligt exakt tycker jag!

 


Skall sända över några filer jag jobbat i PS till Crimson i morgon.  Se'n får jag se, om några dagar, hur det blev i verkligheten! Bilder skall vara i verkligheten! ;) Skall nog ta fram några bilder som jag tagit digitalt också, men det får bli senare, just nu e analogt roligare!

Nästa Ellens e på kommande onsdag, den 8:e Maj. Visserligen e det Kristi himmelfärd dagen efter, men nå'n borde väl få lov att komma! ;)

Annars inte så mycket nytt att rapportera! För det e analog-tid för mig nu, och då blir det ofta inte så mycket bilder, ganska skönt på ett sätt! Slow Photography liksom! ;)

/Bengan

 Postat 2013-05-02 20:53 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2022 / Att vara kreativ som fotograf (och kanske även som människa)!??

 

 

Lämmel!!!

 

Spännande läsning i dagen DN om "Människor rör sig på nätet som fiskar i ett stim" (Jens Krause forskare i beteendeekologi)

Å först vill jag säga, att det här e inget fel att vara i ett stim! Man gör och lever som man själv vill! Men internet är inte en värld skild från den övriga världen!

Men för mig är i alla fall kreativitet att kunna göra något intressant och spännande och kanske utanför stimmet! Så även om tex Gallerix har en massa fina bilder, så sticker dom inte ut tillräckligt som gör att dom håller i långa loppet! Så tycker jag i alla fall!
Å även om man börjar på Gallerix, så tror jag att det kan vara en bra idé att försöka gå vidare till en annan butik efter ett tag! Om man vill det alltså!

Så att starta i stimmet, e nog normalt och bra, men tror att egna utflykter, kanske i det okända, (Rabbit Hole tex) kan ge något spännande framöver! 
Och att vara på Facebook hela livet, nja...?  ;)

Men inget e rätt eller fel, allt beror på vad man själv e ute efter! ;) :)

/Bengan

 Postat 2013-05-02 09:43 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 8 9 

Tidigare blogginlägg