Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2023 / Jag tycker Tri-X bilderna tagna inomhus på full öppning håller för 50 x 60 printar!

 

 

Se'n kanske det syns litet korn, men det tillhör film! Och det kan va litet rörelseoskärpa och att inte skärpan ligger exakt, men den ligger tillräckligt exakt tycker jag!

 


Skall sända över några filer jag jobbat i PS till Crimson i morgon.  Se'n får jag se, om några dagar, hur det blev i verkligheten! Bilder skall vara i verkligheten! ;) Skall nog ta fram några bilder som jag tagit digitalt också, men det får bli senare, just nu e analogt roligare!

Nästa Ellens e på kommande onsdag, den 8:e Maj. Visserligen e det Kristi himmelfärd dagen efter, men nå'n borde väl få lov att komma! ;)

Annars inte så mycket nytt att rapportera! För det e analog-tid för mig nu, och då blir det ofta inte så mycket bilder, ganska skönt på ett sätt! Slow Photography liksom! ;)

/Bengan

 

Inlagt 2013-05-02 20:53 | Läst 2197 ggr. | Permalink
Det ser mycket bra ut!
Bilder gjorda med Tri-X har väl fungerat bra i större storlekar än så i många år, så det går nog bra nu också trots att det finns digitala apparater som ger ett mindre kornigt (eller brusigt) resultat :)

Går man för nära stora bilder spelar det inte så stor roll om de är gjorda med film eller sensor - det blir ändå inte snyggt ...
Bildbedömningen ligger i betraktarens ögon - inte i fotografens! Det är ungefär som på ett galleri: Om konstnären hävdar att hen:s konst välter världen men besökarna på vernissagen inte instämmer i den bedömningen - då gäller besökarnas värdering.

En annan sak som jag till tråkighet hävdat sedan länge:
En bild på Fotosidans blogg på 1024 pixlar duger knappt till ett vykort.
OK., det kan vara en bra bild rent innehållsmässigt men att vid denna upplösning jämföra digitalbilder med "analoga" dvs kemiskt framkallade bilder är helt och hållet meningslöst.

Tacka vet jag Planket i Gnesta! Där får vi se riktiga fotografier i rejäla format på papper! Hoppas jag.
Anders F. Eriksson 2013-05-02 22:06
Det blir nog snart möjlighet att lägga upp större bilder här också :)
Det är klart att det skall vara lite korn i Tri-X printarna! Du har några riktigt bra bilder från det här `boxningsprojektet´ så det skall bli spännande att se resultatet. (du får väl ställa ut några)

/Stephan(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg