Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2043 / I dag e det marknad i Gnesta, å det e inte alltid nödvändigt att fotografera!


 


I dagens värld blir det massor av bilder, hela tiden, ständigt, och varför? För det går att ta massor av bilder såklart! Och jag misstänker att det blir mycket fotograferande i Gnesta idag!

Men visst tar jag kameran med mig, men tar den analoga kameran med svartvit film! Den hjälper mig bla att hålla nere bildantalet, och gör att jag måste tänka i svartvitt, om det nu blir några marknadsbilder över huvud taget.

Men det brukar ofta finnas bilder litet på sidan om sådana här marknader,
som gör "marknadsbilden" litet mer intressant och ovanlig....

Men som sagt, det är inte nödvändigt att ständigt fotografera bara för att det går! ;)

Ha en fin helg!

/Bengan

 Postat 2013-05-25 08:53 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2042 / Å hur funkar Contax G2 då? Den funkar bra! Å så litet mera om komfortzonsutbrytningen!

 

 


Litet ovant än så länge med Contax G2, men mycket kul och intressant! Litet extra ovant e laddningen av film i kameran. Man lägger i stort sett bara ned filmrullen i kameran, stänger bakluckan, och så surrar det några sekunder, och se'n e det bara att börja fota!

AF funkar bra, den "manuella" fokuseringen funkar nog också bra, men vad skall man ha den till? Jag kör ofta AF med tummen, det finns en knapp för det baktill, och trycker se'n med pekfingret för att ta bilden. Återspolningen sköter kameran ju själv, men man kan återspola tidigare, och kameran lämnar en bit av filmen utanför kassetten efter färdig återspolning.

 

Och kameran funkar ju utmärkt bra för boxningsfoto på Kockgatan 24! Här rörde vi oss båda, både motivet och jag, men kameran hittade ändå skärpan hyffsat.  Bl 2 och 1/30 del.  800 ISO Tri-X.

Men även för Gatufoto funkar G2:an,  även om skärpedjupet e svårt att avgöra, men jag vet på ett ungefär, det räcker!  Så nu e det bara att fota på så jag blir mer inkörd på den litet speciella tekniken med Contax G2!

 Och optiken verkar väl Ok? Nå'n som kan det här med att läsa de här tabellerna?  De här e 28:an!

Och kameran exponerar mycket bra! Väldigt jämt och bra!

En sak kommer också att hända, det är att jag nog kommer att ta litet fler bilder med Contax G2 än vad jag normalt gör med M Leica. M Leican hade några moment mellan varje bild, att dra fram filmen, ställa skärpan, ibland även ändra bländaren, på Contax så e det bara att trycka på avtryckaren! :)

Som jag sagt tidigare, litet av ett paradigmskifte!

/Bengan

 

Ps. Vad gäller komfortzonen, så handlar det här om Contax G2 och om en liten privat komfort!  Den stora och viktiga utbrytningen ur sin egen komfortzon, det är då man själv vågar ta några avgörande steg mot en mer spännande och mer personlig fotografi, och som kanske då uppmärksammas mera!?
Om man nu vill bli mer uppmärksammad alltså? Allt e ju ett val!

 

 Postat 2013-05-24 08:22 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 2041 / De va ett dj-a tjat om nå'n komfortzon, eller va det kallas! ;)

 

#2519818

 

De e nästan som mobbing för oss alla andra! Va e det för fel att vara i komfortzonen då? De har funkat bra under en massa år för mig! Å min kompisar tycker jag tar fina bilder! Å jag tar inte så där konstiga bilder, som man inte fattar ett dugg av! Som jag nog har sett att en del andra fotar! Man skall väl se vad bilden betyder va? Jag trivs i min konfortzon, så har jag alltid gjort! ;)

Har förresten en mobil från 2002, och operativsystem på min dator som också e tio år gammal, å min bil e också tio år gammal, å huset en sjuttio år gammalt, jag gillar mina konfortzoner! Å nu e jag tillbaka i en gammal konfortzon efter femtio år, Kocksgatan 24, även om det e helt nya och unga människor jag träffar där! Men nu känner jag faktiskt flera!

Å så fotar jag med en minst tio år gammal analog kamera! Komfort liksom!

Annars rätt lugnt i Gnesta!
Jag va uppe 05.45 och fikade med min fru som vanligt. Men idag skulle lämna bilden på verkstaden 07.00. Sedan fick jag en mobilfri promenad på en 45 minuter från bilverkstaden tillbaka till huset.

Intressant att gå mot strömmen!
Jag menar, alla skall till jobbet, jag kan gå och filosofera i min egen takt, mot intillarbetetströmmen alltså, och även ta några bilder!
Nu e det inte Tri-X, utan en FP4 i kameran, en film jag hittat i frysen. Tror jag köpte den på Sergelfoto för en tio år sedan. Filmen va nog utgången redan då! Men jag har provframkallat en rulle, den ev slöjan på filmen har jag ännu inte upptäckt!

Ok, de va en del om min komfortzon hemmavid just nu!
Å i dag e det torsdag!
Idag fixar jag pannkaka och ärtsoppa till middag!
Inga nyheter e bra nyheter! ;)

/Bengan

Ps. Men visst e min Fuji X100 ganska komfortabel, man behöver inte anstränga sig så mycket.....

 

 

Frisören

 

 


 Postat 2013-05-23 08:00 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2040 / Ellens fotografiska i dag på Tårtan kl 15.00!

 

 

Karlstad 18 Maj

Jag verkar ha rört till det, för vissa i varje fall, när jag flyttade fram Ellens en vecka från den ordinarie onsdagsmötesplaneringen! Men i dag så är det i alla fall Ellens fotografiska på Gata Horns 32!

Innan jag glömmer bort det, för det gör jag ibland, så kan jag berätta att jag pratade litet med Carl Johan De Geer i Karlstad i helgen. Bla om vårat onsdagsfika på Tårtan! Ni som kan er Tårtan-historia vet vem Carl Johan är! Och jag tog en bild såklart! Men jag frågade först om jag fick ta några bilder för han satt och samtalade med en annan person.

Men för att inte snöa in på nå'ra ytterligare mycket intressanta ämnen i bloggen, så slutar jag här!

Men som sagt, Tårtan i dag alltså!

/Bengan

Ps.  Men efter Tårtan, så blir det Kocksgatan 24! Komma ur komfortzonen på Tårtan liksom! ;)

 

Kocksgatan 24

 Postat 2013-05-22 08:01 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2039 / Gode vännen Jan Bernhardtz har utställning på 591 Photography Blog

 

 

Vi var i Berlin för ett tag sedan och hade turen att bli guidade av två Berlinare. Så de här dagarna blev direkt, eller pang på det viktiga, och även fotografiska i Berlin!  Så sa dom i varje fall!  Och några bra fikaställen blev det också, och något kafferosteri!  Här står Jan Bernhardtz till vänster och Gustaf Engberg till höger! Snygg kamera Gustaf hade!  Tack Gustaf! :)

 

Å vi kollade på fotogallerier

 

 

Och på tunnelbanestationer

 

Å samma station fast på en annan våning. Inte mycket klotter här inte!

 

 

Och som sagt,
det är den här Berlin-fotografen som nu visar sina bilder på 591 Photography Blog.

 

/Bengan

 

 Postat 2013-05-21 19:48 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 9 Nästa 

Tidigare blogginlägg