Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2042 / Å hur funkar Contax G2 då? Den funkar bra! Å så litet mera om komfortzonsutbrytningen!

 

 


Litet ovant än så länge med Contax G2, men mycket kul och intressant! Litet extra ovant e laddningen av film i kameran. Man lägger i stort sett bara ned filmrullen i kameran, stänger bakluckan, och så surrar det några sekunder, och se'n e det bara att börja fota!

AF funkar bra, den "manuella" fokuseringen funkar nog också bra, men vad skall man ha den till? Jag kör ofta AF med tummen, det finns en knapp för det baktill, och trycker se'n med pekfingret för att ta bilden. Återspolningen sköter kameran ju själv, men man kan återspola tidigare, och kameran lämnar en bit av filmen utanför kassetten efter färdig återspolning.

 

Och kameran funkar ju utmärkt bra för boxningsfoto på Kockgatan 24! Här rörde vi oss båda, både motivet och jag, men kameran hittade ändå skärpan hyffsat.  Bl 2 och 1/30 del.  800 ISO Tri-X.

Men även för Gatufoto funkar G2:an,  även om skärpedjupet e svårt att avgöra, men jag vet på ett ungefär, det räcker!  Så nu e det bara att fota på så jag blir mer inkörd på den litet speciella tekniken med Contax G2!

 



Och optiken verkar väl Ok? Nå'n som kan det här med att läsa de här tabellerna?  De här e 28:an!

Och kameran exponerar mycket bra! Väldigt jämt och bra!

En sak kommer också att hända, det är att jag nog kommer att ta litet fler bilder med Contax G2 än vad jag normalt gör med M Leica. M Leican hade några moment mellan varje bild, att dra fram filmen, ställa skärpan, ibland även ändra bländaren, på Contax så e det bara att trycka på avtryckaren! :)

Som jag sagt tidigare, litet av ett paradigmskifte!

/Bengan

 

Ps. Vad gäller komfortzonen, så handlar det här om Contax G2 och om en liten privat komfort!  Den stora och viktiga utbrytningen ur sin egen komfortzon, det är då man själv vågar ta några avgörande steg mot en mer spännande och mer personlig fotografi, och som kanske då uppmärksammas mera!?
Om man nu vill bli mer uppmärksammad alltså? Allt e ju ett val!

 

 

Inlagt 2013-05-24 08:22 | Läst 3336 ggr. | Permalink
Jag har återupptagit boxningen igen om än i liten skala och i rent motionssyfte. Men slagserierna sitter fortfarande där de ska och det är en del yngre grabbar som är förvånade och imponerade över hur hårt jag slår och hur snabb "gubben" är! Det behövs nog en riktigt snabb autofokus för att fånga mig :)
Contax G2 är en trevlig kamera. Enligt ryktet hade Kyochera en fullt fungerande prototyp på en digital G2:a när de bestämde sig för att helt lägga ned kameratillverkningen.
/Mikael Good
Svar från Benganbus 2013-05-24 08:50
Vad gäller boxningsträning Mikael, så är du i gott kultursällskap!
På Kocksgatan så går Theodor Kalifatides, Ernst Brunner och Per Ragnar och tränar!

Synd att dom inte fullföljde att bygga en digital G-modell. G2:an påminner mycket om Fuji X100 i handhavandet, och att köra de här Zeiss-gluggarna på en digitalkamera, de hade varit mumma det!
/B
Tycker Fuji EX1 påminner mycket om G2. Samma storlek, utbytbar optik, autofokus, knapp på baksidan för att låsa autofokus. Så det finns nästan en digital G2. Dessutom tar Zeiss fram en serie gluggar speciellt för Fuji, de är mumma det.
/Krister

PS Och Fujin finns i svart :)
Chasid 2013-05-24 10:21
Det ryktas om att en legendarisk kameratillverkare från Tyskland kommer att släppa något som påminner om EX1 den 11 juni. Just nu spekuleras det för fullt om hur den kameran kommer att se ut.
/Mikael Good
Bengan 2013-05-24 11:20
Krille!
Blev litet ställd ett tag å visste inte vad jag skulle svara, men se'n kom jag på det! :)
De skall vara fullformatsensor på kameran! ;)
(Men skall i alla fall kolla litet närmare på Fuji EX1)
Anders F. Eriksson 2013-05-24 11:43
Kameror från legendariska tyska kameratillverkare brukar dessvärre vara överprissatta med en faktor på tre eller så ;)
Bengan 2013-05-24 12:30
Anders!
Man får vänta några år innan köpet av de här tyska grejerna! ;)
Contax G2 har gått ner mycket i begagnatpris,
och även Leica M8/M9!



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg