Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2041 / De va ett dj-a tjat om nå'n komfortzon, eller va det kallas! ;)

 

#2519818

 

De e nästan som mobbing för oss alla andra! Va e det för fel att vara i komfortzonen då? De har funkat bra under en massa år för mig! Å min kompisar tycker jag tar fina bilder! Å jag tar inte så där konstiga bilder, som man inte fattar ett dugg av! Som jag nog har sett att en del andra fotar! Man skall väl se vad bilden betyder va? Jag trivs i min konfortzon, så har jag alltid gjort! ;)

Har förresten en mobil från 2002, och operativsystem på min dator som också e tio år gammal, å min bil e också tio år gammal, å huset en sjuttio år gammalt, jag gillar mina konfortzoner! Å nu e jag tillbaka i en gammal konfortzon efter femtio år, Kocksgatan 24, även om det e helt nya och unga människor jag träffar där! Men nu känner jag faktiskt flera!

Å så fotar jag med en minst tio år gammal analog kamera! Komfort liksom!

Annars rätt lugnt i Gnesta!
Jag va uppe 05.45 och fikade med min fru som vanligt. Men idag skulle lämna bilden på verkstaden 07.00. Sedan fick jag en mobilfri promenad på en 45 minuter från bilverkstaden tillbaka till huset.

Intressant att gå mot strömmen!
Jag menar, alla skall till jobbet, jag kan gå och filosofera i min egen takt, mot intillarbetetströmmen alltså, och även ta några bilder!
Nu e det inte Tri-X, utan en FP4 i kameran, en film jag hittat i frysen. Tror jag köpte den på Sergelfoto för en tio år sedan. Filmen va nog utgången redan då! Men jag har provframkallat en rulle, den ev slöjan på filmen har jag ännu inte upptäckt!

Ok, de va en del om min komfortzon hemmavid just nu!
Å i dag e det torsdag!
Idag fixar jag pannkaka och ärtsoppa till middag!
Inga nyheter e bra nyheter! ;)

/Bengan

Ps. Men visst e min Fuji X100 ganska komfortabel, man behöver inte anstränga sig så mycket.....

 

 

Frisören

 

 


 

Inlagt 2013-05-23 08:00 | Läst 3576 ggr. | Permalink
För att våga lämna komfortzonen behöver man en bra och trygg bas. Då blir det lättare.
Svar från Benganbus 2013-05-23 09:47
Nja...det kan också betyda att man vill vara kvar i tryggheten, för varför ge sig ut i det okända som man inte vet nå't om? Och som man kanske inte förstår! Och då svårligen kan beskriva! ;)

Jag tror på en "plattform", men vilka som sedan vågar ta språnget, har nog att göra med "plattformsprogrammeringen", eller hur uppväxtmiljön har varit där man växt upp!
Och sedan måste man nog vara nyfiken på det okända!
Men inte bara spriga till "okända" eller spännande platser som tex Tv eller media visar upp,
utan hitta egna platser! ;)
/B
Joakim K E Johansson 2013-05-23 12:16
Det finns en hel del spännande forskning som visar att barn som har en trygg uppväxt och stabila familjeförhållanden vågar ta större risker senare i livet. Detta medan de med en otrygg barndom ständigt söker trygghet och blir rädda för att ta risker eller att utsätta sig på olika sätt.

Jag tror på det och menar att samma sak gäller angående detta med att lämna komfortzonen. Har du en stabil grund att stå på och en trygghet att falla tillbaka på - då är det lättare och mera sannolikt att du vågar ta steget ut i det okända.
Bengan 2013-05-23 12:34
Jag tror också på "trygghet", med den kan beskrivas på olika sätt!
Hört talat om curling! ;)
Men även i tryggheten så måste man nog våga fota på sta'n utan att gå i grupp som på dagis! ;)
Men är i stort med på din trygghetslinje! :)
Joakim K E Johansson 2013-05-23 12:46
Jag tror vi egentligen tänker likadant, fast vi missar varandra lite här :-)
Miljöer/människor som man känner väl och är intresserad av tror jag att man skall koncentrera sig på. "Gräv där du står".



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg