Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2014 / Att lämna Åre i rätt tid och kanske återvända litet senare! :)

 

Vi lämnade Åre när mildluften kom tillsammans med vårregnen. Nu regnade det nog inte så mycket uppe på Skutan men mildluft på dagen och några minusgrader på natten gör i alla fall isiga pister. Och det e väl inte så där kul. Men solen kan töa upp ytan senare under dagen så det ändå kan bla hyffsad skidåkning.

Men det finns alternativ, trakten runt Storulvån! Lätt att nå, fria parkeringar och inga skramlande liftar! :) Men man kanske kan vänta en fjorton dagar med att åka till Storulvån, så snön hinner sätter sig! Sjunka ihop liksom! Då kan man smöråka överallt! Hela fjället blir en pist! Och kommer det fram barmarksfläcker, så blir det härliga rastplatser i vårsolen! Kanske för härliga, då det är lätt att fastna där!

 

Här finns det skidåkning i minst en månad till!

Så sammantaget, när skidåkningen e slut i Årebackarna, så finns det nästan en månads skidåkning kvar runt Storulvvån! Men kan såklart vara litet jobbigt för tex skidåkare som bara e vana att åka lift uppför backarna! ;)

Ha en fin helg önskar Bengan

 Postat 2013-04-20 08:35 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 2013 / Med ålder kommer vishet, eller kalla det smarthet, eller kanske lathet!?


När jag va ung, då jobbade jag hårt, när jag blev äldre, då jobbade jag mer åt det smarta hållet! Men det e väl inget konstigt, man lär sig saker genom åren och inser att man behöver inte springa efter allt som rör sig, eller läsa alla bloggar ;) eller titta på alla tv-program! ;)

Ok, till saken!

Sista dagen i Åre så hade vi kollat på väderrapporten att det skulle börja blåsa och ev regna på eftermiddagen, och vi hade planerat en tur på skidor från Edsåsdalen till Hållfjällets fjällstation och tillbaka. Juniorerna tog lätta skidor, jag tog telemarksskidor med kabelbindning! :)

 

 

Å vissa telefoner e inte så smarta när det blir litet verklighet, så jag fick låna ut min Nokia från 2002! :)

 

Hållfjället fjällstation, utan el eller bilväg.

Men som sagt, vi insåg att det gick nog bra att komma till Hållfjället, c.a 1,5 mil och ta en fika, men risken va att vi fick regn på hemvägen! Och regn och blåst på fjället e inte bra! Väta och kyla är en dålig och farlig kombination!

 

Så det blev att åka nedkrupen i en snöskotervagn tillsammans med skidorna till Hållfjället, fika, och se'n åka skidor i medvinden tillbaka! Smart liksom! Och tur, för när vi va åter i Edsåsdalen kom regnet och stormen! Som sagt, det gäller att jobba smart, inte hårt!

Ha en fin helg!

Bengan The Zombie skier!


Ps. Men det gäller att komma ihåg saker också! När jag stod i ett isigt skidspår i en bra brant backe, i äggställning såklart, så kom jag på, eller kände, att kameran, Fuji X100 hängde och dinglade runt halsen! :) Men då tog jag bara fast kameran i händerna och höll den framför mig för att inte förstöra aerodynamiken i äggställningen!

 

 Postat 2013-04-19 17:23 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2012 / De e synd att det ibland skall vara svårt att visa saker man gillar i bild!

 

Jag menar, jag gillar Systembolaget, där finns allt jag behöver, och tyvärr en massa saker till! ;)
Och bra service! Och trevligt personal! Och kunnig personal!
Och då jag sett människor gå och fota med sina mobiltelefoner under åren på bolaget så tänkte jag att jag också skulle ta en bild! Så jag frågade om jag fick fota!
Nix, man får inte fota i lokalen!

Nu tycker jag nog det här e litet omodernt i en fin verksamhet! Om jag tex vill visa för mina kompisar vilken fin öl jag hittat i ett stort och spännande sortiment!

 


Men ok, då får jag fota av det jag köpt hem, men visst känns det litet....  ;)

/Bengan


Ps. Man får ju fota i tunnelbanan, på gator och torg och på en mängd andra ställen.
Och med mobiltelefoner så fotar ju folk ändå överallt! ;)
Så en skylt om fotoförbud kanske inte vore så dumt i butiken, om det skall vara fotoförbud.... ;)

 Postat 2013-04-19 11:07 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 2011 / Därför är jag en äkta zombie!

 

 

Sönner Tväråklumpen i bakgrunden. Åkte på den första gången för en tjugofem år sedan.


Zombie (ordet är direkt hämtat från engelska) är i främst den karibiska versionen av voodoo en människa vars sinne behärskas av en annan eller vars viljeförmåga helt försvunnit, alternativt en död människa vars kropp återfått livet enbart i så måtto att den kan röra sig och eventuellt utföra en mästares order. Det finns mycket få vetenskapliga belägg på verkliga zombier. (Wikipedia)

Men dom finns! I alla fall nå'n gång i vinterlandskapet! Men i stort så är telemarksskidåkningen ett avslutat kapitel! De va nog litet för svårt för de flesta normala skidåkare! ;) Å så går det inte tillräckligt fort! Å så kan man kan inte åka i det brantaste backarna!

Ni känner igen det va! Det låter nästan som analogt kontra digitalt! Varför använda gamla och långsamma prylar när det finns mycket bättre och nyare? Å det kommer nyare hela tiden! Progress liksom!

Å det har även kommit "modernare" prylar i telissammanhang! Plastskor och kortare och bredare carvingskidor och säkra utlösningsbindningar om man skall göra en toppbestigning!

 

Toaletten i kabinbans ena korg! Å det känner nog inte så många till, även om dom åkt kabinbanan många gånger!

Och så har några Åre-bor börjat åka telis igen, tror dom i alla fall enligt en Åre-tidning! Men nu e det plastskor som även här som sagt, breda skidor, säkra bindningar! Men det här e inte äkta telis! Det här e bara selleri!

Så här är det!
En äkta telisåkare har läderskor! Och kabelbindning! Och skidan skall funka i skogen, i motionsspåret och på fjället, antingen med fästvalla eller med stighudar, och så skall det gå att köra bil i de här läderskorna! Nu talar vi om riktig telis alltså! ;)

Nu säger såklart den "moderne" telisåkaren, utveckling, progress!
Jag säger park-telis! ;)

 

Hittade faktiskt ett par äkta ledertelisdojer hos Röda Korset i Järpen! Tyvärr va dom inte i min storlek, annars hade jag köpt dom för att ha i reserv!  

 

 

 

Som sagt, en riktigt äkta telis-zombie, han har läderskor, kabelbindning och tjugo år gamla Åsnes-skidor och gör så'na här vackra svängar i vidpackad snö på hemvägen i den nedåtgående solen! Å varför svängarna inte e så där väldigt jämna, det beror på att man måste läsa terrängen under åkningen, då det är vindpackad snö. Det har inte varit nå'n skare än och det är ingen riktig botten, utan man måste lägga svängen där snön inte e så hårt packad, för det ser man som sagt under åkningen! Så nu vet ni även det!

/Bengan The Zombie

Ps. Kommer i en kommande blogg att berätta om dagsturen till Hållfjället. Skoter dit, skidor hem! För det e ganska mycket utför tillbaka till Edsåsdalen! Det kallar jag progress! :)

 Postat 2013-04-19 07:49 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2010 / De e inte bara fotografer som e konstnärer!

 

"Tavlan" på väggen här, de e bara en skiss som Birgitta har gjort för en senare väv....


Jag sitter med i planeringsgruppen för Gnesta Konstrunda, har varit med i gruppen i en fem sex år nu, och det är mycket intressant och spännande att få sitta med bland riktiga konstnärer då och då!  ;) Och det e också bra att vidga sina vyer utanför fotovärlden! ;)

 I dag va vi bjudna att ha mötet hos Birgitta Hagnell-Lindén, och vi fick även titta in i Birgittas verkstad, se'n va det planeringsmöte för konstrundan.

 

 

Den vit/blå bonaden längst till höger här om Birgitta, den innehåller små glasformer och är ett samarbete med  en annan konstnär, Ebba von Wachenfeldt på Skeppsta glashytta.

Och det blir över femtio konstnärer i år som visar sina alster på Gnesta Konstrunda i september.

De va de om de.

/Bengan

 Postat 2013-04-18 12:44 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg