Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2013 / Med ålder kommer vishet, eller kalla det smarthet, eller kanske lathet!?


När jag va ung, då jobbade jag hårt, när jag blev äldre, då jobbade jag mer åt det smarta hållet! Men det e väl inget konstigt, man lär sig saker genom åren och inser att man behöver inte springa efter allt som rör sig, eller läsa alla bloggar ;) eller titta på alla tv-program! ;)

Ok, till saken!

Sista dagen i Åre så hade vi kollat på väderrapporten att det skulle börja blåsa och ev regna på eftermiddagen, och vi hade planerat en tur på skidor från Edsåsdalen till Hållfjällets fjällstation och tillbaka. Juniorerna tog lätta skidor, jag tog telemarksskidor med kabelbindning! :)

 

 

Å vissa telefoner e inte så smarta när det blir litet verklighet, så jag fick låna ut min Nokia från 2002! :)

 

Hållfjället fjällstation, utan el eller bilväg.

Men som sagt, vi insåg att det gick nog bra att komma till Hållfjället, c.a 1,5 mil och ta en fika, men risken va att vi fick regn på hemvägen! Och regn och blåst på fjället e inte bra! Väta och kyla är en dålig och farlig kombination!

 

Så det blev att åka nedkrupen i en snöskotervagn tillsammans med skidorna till Hållfjället, fika, och se'n åka skidor i medvinden tillbaka! Smart liksom! Och tur, för när vi va åter i Edsåsdalen kom regnet och stormen! Som sagt, det gäller att jobba smart, inte hårt!

Ha en fin helg!

Bengan The Zombie skier!


Ps. Men det gäller att komma ihåg saker också! När jag stod i ett isigt skidspår i en bra brant backe, i äggställning såklart, så kom jag på, eller kände, att kameran, Fuji X100 hängde och dinglade runt halsen! :) Men då tog jag bara fast kameran i händerna och höll den framför mig för att inte förstöra aerodynamiken i äggställningen!

 

 

Inlagt 2013-04-19 17:23 | Läst 2864 ggr. | Permalink
Bästa telefonen jag någonsin haft är Ericssons Hajfena,
Den saknar jag än i dag. I dag går jag med en tråkig iphone
Fina skidbilder
mvh
Morgan Larm



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg