Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1936 / Dåliga nyheter för fotografer! Fast ändå inte! Det finns faktiskt ljus i tunneln!

 

 
Läste i DN i morse om arbetsmarknaden, och fotograf är nog det sista man bör satsa på om man vill ha ett arbete. Nästan längst ned på listan i DN ligger fotograf, de e bara matros som ligger lägre. Orsaken till fotografens bottenläge kan man såklart spekulera i, men jag tror att marknaden är mättad, för det lilla behov som finns. Nu kanske nå'n tycker det är konstigt, för vi omges ju av bilder hela dagarna!
Kanske just därför, det finns för många "fotografer" redan nu! ;)  Och billigt jobbar dom också! Sänd in din läsarbild! ;) Och många tidningar och liknande nöjer sig med läsarbilder, för det är billigt! :) Men de här fotograferna som finns kvar, och har jobb, dom måste vara bra! Ta tex Paul Hansen i DN!

Ok, nu e det så här, så det e nog bara att välja ett annat yrke än fotograf om man vill ha säkert jobb! Men som vanligt, det finns såklart undantag, man kan faktiskt vinna på Triss! ;)

Men glöm inte bort, man kan ha foto som hobby! Å det e inte alls så dumt! Mitt hobbyfotande e bla boxning! Och bla miljön omkring träningen!

/Bengan

 

 

 

 

 

 

 

  Postat 2013-02-08 07:20 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Straight 1935 / "Allting är fåfänglighet och ett evigt enahanda".

 

 


"Också strävandet efter vishet är ett jagande efter vind, Inträffar något varom man ville säga: »Se, detta är nytt», så har detsamma ändå skett redan förut, i gamla tider, som voro före oss", så nu är ett par av mina vandringsskor slut!

Men Ok, jag har haft skorna i femton år, och dom har funkat bra, både vår, höst och vinter och även till golf då det varit snö på banan. Märkte i går att jag blev litet fuktig om tårna när jag va i sta'n, och vid en okulärkoll i morse så fann jag en läcka i hälen och en liten läcka i tå'n. Funderade på att börja limma, det finns ju liquid-sole eller vad det nu heter, men såg att lädret också börjar ta slut, så det är nog tyvärr bara återvinningen som gäller! Men inte vet jag hur dom här skorna skall återvinnas?
Nog om detta!

Tog nyss en runda med Roffe! Han hade såklart redan märkt att det snöat, inte vet jag hur han märker det? Han kanske hör hur det snöar...?

Och det går fort ut för Roffe när det har snöat!

Roffe e en så'n där "gömma bajs-hund!" Ursäkta ämnet och utrycket så här på förmiddagen!
Men Roffe går alltid undan då han skall göra sitt stora behov. In i nå'n häck eller in i en buske
eller som nu bakom en jättesnödriva! Jättekul att pulsa in i snön och se'n försöka hitta nå't djup nere i den här snön! Men på sommaren e det helt Ok, går vi på en skogsväg, så skall han in en till två meter i skogen för att sätta sig! Nog om detta speciella ämne så här på förmiddagen! :)

Se'n när vi skall gå in, så är hörseln aningen sämre! (Med tanke på att han ev hör när det snöar)

 

Vad gäller fåfänglighet, så håller den här kameramodellen ut ganska länge! Inget för otåliga konsumister precis! ;)

/Bengan

 

Ps. Glömde, va på Kocksgatan 24 i går och fotade!

 

 Kocksgatan 24

 

 

Kocksgatan 24Postat 2013-02-07 10:26 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 1934 / Två typer av kamera e nog ändå ganska bra att ha? Analog OCH digital!?

Jag menar för oss som inte kan hålla avtryckarfingret i styr! Mao, det är lätt att fota med en digitalkamera! De e bara å trycka, filmrullen e jättestor och kameran sköter sig själv, så det blir många, många bilder att visa upp och sprida ut på webben, och man väl undra hur många av de här bilderna som blir bra, eller om vitsen med fotograferande bara e mängden bilder? Nåja, man gör som man själv vill!

 

Jag har det här lilla problemet när jag får tag i en digitalkamera, jag vill gärna trycka på knappen för ofta, och se'n efteråt sitta och titta på en massa bilder och undra om jag ser nå't spännande i nå'n av bilderna jag har tagit! De blir ofta i litet fel ordning liksom, först ta en massa bilder, sedan titta igenom dom å se om det blev nå't! Men som sagt, man gör som man själv vill!

Men i dag tar jag både digitalkameran och den analoga! Jag har åkt på ett litet jobb, då är digitalkameran perfekt på jobbet! Många bilder, å se'n många att titta på, se'n snabb leverans av dom som blev bra! Tidens lösen, mycket och fort! ;)

För min egen fotografi under dagen, så blir det mer analogt! För då minskar tempot, nödvändigheten att ständigt ta bilder minskar, och så tycker jag mitt bildsinne öppnas! Och jag letar inte bilder via kameran, utan med mitt eget seende! Så här e i alla fall min upplevelse!

 

Sedan har ofta min "konstnärskamera" en del nostalgiska pålägg! Jag använder ofta en litet äldre optik! Kul och bildinspirerande! Men OBS, inte en nytillverkad äldre optik, utan en riktig äldre optik! ;)

Så var'e med det!

/Bengan


Ps. Ellens fotografiska idag från 15.00!   Obs, fotofikat på Ellens gäller inte bara sk "medlemmar" utan alla är mycket välkommna! Vore skönt med litet nyare och friskare fäktar! ;) :)

 

 Postat 2013-02-06 08:13 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 1933 / Varför nytillverkas gamla objektiv? Varför härma Tri-X med en digitalkamera?

Tittade nyss på Voigtlander 50/1.5 Nokton M Aspherical som presenteras här på Fotosidan, den "nya" Nokton alltså, och undrar varför det kommer sådana här nostalgiobjektiv?  Tänker även på C Sonnar T* 1,5/50 ZM, eller C Biogon T* 4,5/21 ZM eller Voigtländer Nickel 50/2 Heliar osv! Och att det även nytillverkas objektiv med en enklare antireflexbehandling för att härma 1960-talet! Som Nokton 1,4/40 mm på bilden här nedan.

Nu är de flesta av de här nostalgiobjektiven gjorda för mätsökarkameror typ Leica, Zeiss Ikon, Voigtländer osv, men ändå! Och att tillverka märsökarkamerorna numera, även det e litet udda. Vad gäller nostalgi, så kan man ju även nämna de olika tekniker som finns i det digitala för att härma analoga bilder, härma Tri-X, härma gamla diafilmer osv. Och ta tex den nya Olympus OM-D som pekar mot analoga Olympus, fast den e digital. För det här med nostalgi, är nog starkare än de flesta förstår eller kanske vill erkänna! ;)

Hur som helst, jag tycker det här e kul och spännande! Mer nostlagi åt folket!
Här finns för övrigt en del att titta på! http://www.cameraquest.com/voigtlen.htm

/Bengan


Ps. Och det här klippet har nog någon sett tidigare, det handlar om intressanta saker i marknadsföring, "nytt och nostalgi"  

 Postat 2013-02-05 17:46 | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Straight 1932 / I dag er'e tisdag, i morgon onsdag och då er'e Ellens Fotografiska på Tårtan!

Så bloggen i dag blir bara en liten kallelse till mötet i morgon. Mötet som startar vid 15.00-tiden
och går fram till 18.00. En av finesserna med Ellens Fotografiska universitet är att det inte utdelas några varningar för sen ankomst, utan kommer man senare, så hälsas man med glada tillrop! Det viktiga är att man kommer!

 

Trappan 1

Fick samtal från Svenska Kort igår, ni vet den där fotobutiken på Hornsgtan vi brukar besöka efter att Ellens personal sänd i väg oss då dom skall städa och stänga Tårtan!  Innehavaren av fotobutiken frågande om han skulle ta in några böcker av gatufotografen Vivian Maier? Om det va nå'n på Ellens Fotografiska som kunde vara intresserad? De får vi ta på onsdag sa jag!

 

Trappan 2

Hur som helst, i morgon så e det Ellens Fotografiska på Tårtan, Hornsgatan 32!
Vi träffas och fikar alltså!
Väl mött!
/Bengan

 

Trappan 3

 Postat 2013-02-05 08:38 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 4 5 6 Nästa 

Tidigare blogginlägg