Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1934 / Två typer av kamera e nog ändå ganska bra att ha? Analog OCH digital!?

Jag menar för oss som inte kan hålla avtryckarfingret i styr! Mao, det är lätt att fota med en digitalkamera! De e bara å trycka, filmrullen e jättestor och kameran sköter sig själv, så det blir många, många bilder att visa upp och sprida ut på webben, och man väl undra hur många av de här bilderna som blir bra, eller om vitsen med fotograferande bara e mängden bilder? Nåja, man gör som man själv vill!

 

Jag har det här lilla problemet när jag får tag i en digitalkamera, jag vill gärna trycka på knappen för ofta, och se'n efteråt sitta och titta på en massa bilder och undra om jag ser nå't spännande i nå'n av bilderna jag har tagit! De blir ofta i litet fel ordning liksom, först ta en massa bilder, sedan titta igenom dom å se om det blev nå't! Men som sagt, man gör som man själv vill!

Men i dag tar jag både digitalkameran och den analoga! Jag har åkt på ett litet jobb, då är digitalkameran perfekt på jobbet! Många bilder, å se'n många att titta på, se'n snabb leverans av dom som blev bra! Tidens lösen, mycket och fort! ;)

För min egen fotografi under dagen, så blir det mer analogt! För då minskar tempot, nödvändigheten att ständigt ta bilder minskar, och så tycker jag mitt bildsinne öppnas! Och jag letar inte bilder via kameran, utan med mitt eget seende! Så här e i alla fall min upplevelse!

 

Sedan har ofta min "konstnärskamera" en del nostalgiska pålägg! Jag använder ofta en litet äldre optik! Kul och bildinspirerande! Men OBS, inte en nytillverkad äldre optik, utan en riktig äldre optik! ;)

Så var'e med det!

/Bengan


Ps. Ellens fotografiska idag från 15.00!   Obs, fotofikat på Ellens gäller inte bara sk "medlemmar" utan alla är mycket välkommna! Vore skönt med litet nyare och friskare fäktar! ;) :)

 

 

Inlagt 2013-02-06 08:13 | Läst 3867 ggr. | Permalink
Det är lite Putte Kock att köra med båda. Garderat, liksom =)
Svar från Benganbus 2013-02-06 11:05
Vill inte gärna förstöra mina privata bilder med för mycket skärpa! ;)
/B
Du gör rätt, Bengan. Använda digitalkameran till jobb, när kvaliteten inte är så viktigt, och köra de privata bilderna, som betyder nåt, med analog kamera ;)
Svar från Benganbus 2013-02-06 11:02
Nja, jag får väl förklara litet närmare.. ;)
De digitala bilderna blir mycket bra, mycket skarpa och passar bra för typ information.

Det analoga, läs Tri-X ;) får ett annat djup så att säga, som ofta lockar fram fantasin och känslan, både hos fotografen och betraktaren. Men de e klart, det blir inte så superskarpt! :)
N Thomas Meldert 2013-02-06 11:18
Tillräckligt skarpt är bra nog =)
Johan Pihl 2013-02-07 11:58
Jo, men precis. Det är det jag menar, Bengan. Att de analoga bilderna får ett annat djup, som kanske inte "behövs" i jobbilderna, men är viktigt för de privata bilderna. Jag syftade heller inte på skärpan, den är okej, även i digitala bilder ;)
Jag tror inte att du bara tar många bilder och sedan tittar på lika många för att se om du fångat något intressant. Jag tror att du har öga och smak för motiv och om det ändå blev många, så är frågan om vilka mindre bra som ska sållas bort. :-)
Lite extra bilder blir det nog ändå men i stort sett ligger jag ungefär som på dia-tiden. En heldag på tur ger ungefär motsvarande 5-6 rullar eller 150-200 exponeringar. Vid speciella tillfällen kan det ju bli mer förstås.
Fördelen är ju att framkallningsfakturan inte behöver betalas den sista :)
Ha D / G



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg