Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1903 / Första fotofikat på Ellens för vårterminen avklarat! Mycket böcker och printar visades! Och kameror!

 

 

 

 

Jag tror vi va 15 eller 16 stycken som mötte upp på terminsstarten, bla Fotosidans redaktör, Magnus Fröderberg. Och jag kan inte redogöra här för för allt som avhandlades, det skulle bli för mycket bloggtext, men det va många bra tips och nyheter.

 

 

Magnus satt länge och kände på en kamera som Peter hade med sig, mycket länge!  :)
Och såg litet fundersam och frånvarande ut....  ;)

 

 

 

 

Hur som helst, hoppas vi får fler besök från Fotosidans redaktion framöver, det är mycket trevligt.

Så nu se's vi på onsdag om 14 dagar!
Samma tid, samma plats!


/Bengan

 

Ps. Hade haft min egen kamera på service, fick den överlämnad på Ellens, så nu blir det fotande!

 

 Leica M4-2 om någon undrar!  :)

 

 

 Postat 2013-01-10 13:43 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 1902 / Tidningsläsning i en konstigare värld! Och så Ellens 15.00!

 

 

Fem dörrar, fem fingrar..


Jag tycker världen har blivit konstigare med åren, men så kanske det skall vara när man varit med några år och kan jämföra. För kan man inte jämföra, så är det ju bra som det e just nu! Man vet ju inte om nå't annat!

Nåja, jag skall inte bli för långrandig i det här, men tänker på tågen uppe i norr som nyss inköptes och som inte klarar vintern, och på försvarsministern som säger att vi behöver bara försvara oss en vecka om Sverige blir anfallet, och så en del nyheter på vår arbetsmarknad, bla ökad flexibilitet för de unga på arbetsmarknaden.

Välden blir litet konstig även för mig som varit med några år...
Förr så va det Högern/Moderaterna som villa ha ett stort och stark försvar..
Nu känns det som om dom skrotar hela försvaret!?
 

 

 

Lagerarbetare

 

När jag va ung så gick tågen om vintern, och Sverige hade ett försvar som skulle övergå i gerillakrig om så behövdes och då man fick jobb så kunde man planera  för framtiden.

Nu finns det säker nå'n som säger att tågen visst fastnade i snön även förr och att försvaret inte alls va så bra och att det fanns osäkra jobb även förr! De va osäkert även förr alltså!

Men om man skall tala om utveckling, så tycker jag i alla fall, så borde tågen funka bättre numera och försvaret borde vara ännu bättre, och jobben ge ännu bättre trygghet för dom som vill försörja sig och kanske ta ett banklån och skaffa barn!?

 

 

Nu e han här igen...

 

Orsaken till de här funderingarna är en recension av en bok i Sörmlands Nyheter, "Skitlivet drabbar unga".  Boken heter faktiskt "Skitliv",  och är skriven av Viktor Bernhardtz och handlar om vår "nya sköna flexibla arbetsmarknad" för ungdomar. 
 
Och den här flexibla arbetsmarknaden den kommer dom nog att få ha med sig hela livet misstänker jag, för varför skulle den plötsligt upphöra vid en viss ålder?


Nog för idag!
Slut för idag!

/Bengan

 

 


Ps. Ellens Fotografiska 15.00! Tar med en M Leica med Nokton SC! :)

 

 

 

 

 

 

 Postat 2013-01-09 08:18 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 1901 / Påminnelse om Ellens Fotografiska i morgon onsdag på Tårtan!

 

 

 

 

 

 

Vårterminen på Ellens Fotografiska startar i morgon onsdag på kafé Tårtan!  Men vi mjukstartar, så det blir ingen närvarokoll första gången. Ta det lugnt nu med fotoböcker, berättelser, printar, prylar för det blir fler tillfällen att visa upp grejer under terminen.

Jag tänkte ta en tur till Galleri Kontrast efter fotofikat och se'n förbi Svenska Kort för att röra till det litet i butiken för Gert och kolla leget på bilfronten!

Men som sagt, Ellens Fotografiska i morgon på Tårtan från c:a 15.00!
Gata Horns 32 e adressen!

Väl mött vid fotofikat!

/Bengan

 

 

 

 

 

 

 Postat 2013-01-08 19:22 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 1900 / De flesta människor e sällan nöjda! Varför denna jakt på det senaste?

 

 

 

 

 

Underworld 3

 

Men man får nog se det i ett större samhällsperspektiv, man måste köpa så inte samhället stagnerar!  Eller att ekonomin pajar och alla blir arbetslösa! Vår konsumtionsekonomi alltså! För det gäller att köpa nya saker hela tiden, nu när inte sydeuropa gör det hos oss, och förresten varför skall man nöja sig med gamla saker? Även om dom bara e ett år gamla!?

Och skickliga marknadsförare får såklart med oss på tåget, fast vi inte riktigt ville erkänna det, eller fattar det, utan vi hittar på "egna" anledningar för att köpa en ny kamera! "Jag undrar om inte mitt fotografiska bildspråk kommer att utvecklas enormt om jag köper den nya Fuji X100s!? Då skall ni få se på gatufotobilder!!!"

Ok, de om det, fast jag är nog mest orolig för miljön med all konsumtion och alla ständigt nytillverkade prylar...
Om det nu e nå't att oroa sig för? Miljön alltså!

Vad gäller miljön, så va svågern i Buenos Aires och berättade bla om trafik, sopor, sopförbränning och en massa annat intressant. Kortfattat kan jag väl säga att sta'n e ganska stor och att det finns inga miljöbilar och sopförbränningen sker varje vecka i gathörnen och då lägger det sig en dimma eller smog över Buenos Aires. Och det finns ett antal liknande städer i Sydamerika som fungerar på samma sätt, även i Asien, Afrika, mellanöstern osv, osv, osv, osv, osv...

*  Buenos Aires betyder ungefär "Den goda luften".

Men de e klart, vi kan ju föregå med gott exempel i Sverige!  :)
Problemet kan vara att dom som bor i de här länderna och miljonstäderna
dom vet inte vad Sverige är för nå't och var Sverige ligger....

Så det här med miljön, och att försöka begränsa utsläppen, de blir nog bara som en vacker saga!
De e kört liksom!


För övrigt så sitter jag i PS då och då och dammprickar bilder!

/Bengan


Ps. Tittade på en intressant program på Svt.Play om Dinosaurier. Dom fanns på jorden under c:a 150 miljoner år, människan har nog bara gästspelat här under 1,5 miljoner år c:a....
Vi får se hur det går framöver, planeten kanske snart blir ledig för ett återvändande....

 

 

Trappa

 

 

 Postat 2013-01-08 11:23 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 1899 / Ett mellanstick med bilder tagna med Nokton 1,4/40 mm på M Leica.

 

 

 

Nokton 1,4/40 mm e ju den där optiken som inte riktigt stämmer! Dels så ligger den mellan 35 och 50 mm! Dels så e den Single Coated, som några e misstänksamma emot ;) och så har den andra små egenheter, allt sammantaget gör optiken e aningen udda i dagens fotografi och startar diskussioner om det är lämpligt att tillverka en så'n optik! Det måste vara litet mer ordning vad gäller objektivtillverkning liksom! ;)

Och mellansticket är att jag håller på med en del negativ i PS, och bryter av med två bilder tagna med Nokton 1,4/40 mm! SC!   ;)

 

 

 

 

Här kan den observante se en liten svag ljusreflex på kvinnans rygg i kant med håret. Det är nog ljuset från bildskärmen som ger den här spökreflexen. Jag hade lätt kunnat ta bort den via PS som alla fattar.  Många objektiv kan bli mycket bättre med PS!  :)

 

 

 

 

Hornsgatan.  Hade nyss varit inne och köpt ett regnskydd till optiken av Gert på Svenska Kort så nu kunde jag fortsätta att fota. Här stannade jag upp för att ta bilden, men att stanna upp blir ändå inte så stadigt som ett stativ.

Inte så mycket mer att orda om i dag!

/Bengan


Ps. Å så e det fotofika på Ellens bageri nu på onsdag! Gäller alla!

 

 

 

 Postat 2013-01-07 15:29 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg