Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1902 / Tidningsläsning i en konstigare värld! Och så Ellens 15.00!

 

 

Fem dörrar, fem fingrar..


Jag tycker världen har blivit konstigare med åren, men så kanske det skall vara när man varit med några år och kan jämföra. För kan man inte jämföra, så är det ju bra som det e just nu! Man vet ju inte om nå't annat!

Nåja, jag skall inte bli för långrandig i det här, men tänker på tågen uppe i norr som nyss inköptes och som inte klarar vintern, och på försvarsministern som säger att vi behöver bara försvara oss en vecka om Sverige blir anfallet, och så en del nyheter på vår arbetsmarknad, bla ökad flexibilitet för de unga på arbetsmarknaden.

Välden blir litet konstig även för mig som varit med några år...
Förr så va det Högern/Moderaterna som villa ha ett stort och stark försvar..
Nu känns det som om dom skrotar hela försvaret!?
 

 

 

Lagerarbetare

 

När jag va ung så gick tågen om vintern, och Sverige hade ett försvar som skulle övergå i gerillakrig om så behövdes och då man fick jobb så kunde man planera  för framtiden.

Nu finns det säker nå'n som säger att tågen visst fastnade i snön även förr och att försvaret inte alls va så bra och att det fanns osäkra jobb även förr! De va osäkert även förr alltså!

Men om man skall tala om utveckling, så tycker jag i alla fall, så borde tågen funka bättre numera och försvaret borde vara ännu bättre, och jobben ge ännu bättre trygghet för dom som vill försörja sig och kanske ta ett banklån och skaffa barn!?

 

 

Nu e han här igen...

 

Orsaken till de här funderingarna är en recension av en bok i Sörmlands Nyheter, "Skitlivet drabbar unga".  Boken heter faktiskt "Skitliv",  och är skriven av Viktor Bernhardtz och handlar om vår "nya sköna flexibla arbetsmarknad" för ungdomar. 
 
Och den här flexibla arbetsmarknaden den kommer dom nog att få ha med sig hela livet misstänker jag, för varför skulle den plötsligt upphöra vid en viss ålder?


Nog för idag!
Slut för idag!

/Bengan

 

 


Ps. Ellens Fotografiska 15.00! Tar med en M Leica med Nokton SC! :)

 

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2013-01-09 08:18 | Läst 2409 ggr. | Permalink
Å jag som alltid trott att ordet utveckling betyder förbättring! Det betyder visst bara förändring numera...
Det var ju George Orwell som myntade begreppet nyspråk: Svält är mättnad, krig är fred, förfall är framåtskridande, och så vidare...
Sålunda är nedskärningar och avveckling reformer. Fattar ni inte det gubbs??
Bengan 2013-01-09 12:03
Och bort med alla bidrag och in med en massa avdrag!
Hokus Pokus, och så va det trollat och klart!! ;) :)
syntax 2013-01-09 12:46
Bidrag - uj, uj. Det kostar i statskassan! Avdrag däremot, det kostar mindre och mindre ju fler som blir arbetslösa - och följaktligen inte har något att dra av emot. Man får inte vara dum om man skall leda det mer och mer sunkiga svenska samhället av i dag.
Den värld som du visar i dina bilder Bengan, dess kvalitéer får inte barnbarnen uppleva. Det blir helt andra bullar. Var det någon som sa att det är en myt (för gamla gubbar) att det var bättre förr? Kolla ekonomi och statistik!
Ja, ja - detta är ju en fotoblogg. Vi får väl säga att vi ger en BILD av verkligheten... ;-)
angående ellens tårtan så lite trevlig läsning, för de som inte redan sett:
http://blog.svd.se/mittstockholm/2012/10/30/stall-dina-fragor-till-carl-johan-de-geer-om-tartan/



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg