Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1854 / Säkraste bildlagringen? Om man nu vill spara sina bilder till eftervärlden alltså! :)

 

 


Alla som fotograferar spar väl sina bilder ett tag. Och några tänkar spara sina bilder litet längre.
Kanske för att visa sina vänner eller släktingar eller kanske spara släktbilder till sina barn, barnbarn osv. Bilder som man själv tycker är viktiga att barnen får. Se'n får man hoppas att barn och ev barnbarnen också tycker de här gamla bilderna e viktiga när dom får dom!
Men det är en annan sak! ;)

Och vad gäller det digitala, så finns det en del olika sparamöjligheter, men det mesta går i alla fall ut på en det måste ske en viss bevakning under åren. Man måste kolla så bilderna finns kvar på de här digitala lagringsmedia och/eller föra över bilderna när det kommer nya lagringsmedia. Se'n får väl nå'n firma ta över "bevakningsjobbet" när man själv inte orkar eller hinner, om släkten nu inte vill ta det förståss!  ;)

Men blir man berömd fotograf, då kan det bli ett mycket "spännande" jobb för släkten efteråt såklart! ;) :)

Annars kan man göra en fotobok med sina bilder!
Tycker att det verkar vara ett ganska enkelt och bra sätt att "lagra" sina bilder säkert inför en osäker framtid! Man gör några fotoböcker med sina släktbilder, eller vad det nu är man vill spara, kanske även en bok med sina "konstnärliga bilder" och ger sedan bort några böcker i julklapp och sätter några i en egen bokhylla!
Då blir bilderna lagrade ganska säkert på flera olika ställen! :) Och så behöver man inte kontrollera med jämna mellanrum så bilderna inte försvinner!

 

 

 
Orsaken till de här funderingarna va att jag hittade en liten bok i bokhyllan. Den boken hade min frus morfar gjort. Här är några bilder ur boken. (Det kan vara litet oskärpa på bilderna då jag höll boken i ena handen och kameran med den andra)

Hur som helst, håll till godo med det här tipset på bildlagringsmöjligheter! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och jag tycker det är trevligt med text i fotoböcker, för både text och bilder blir intressantare ju mer tiden går också.  Tror förresten det är viktigt med en personlig text i personliga fotoböcker! Även med "konstnärliga" bilder. Många kanske tycker att det är väl inget viktigt med mig som person, bilderna får tala! Tror att det är ett feltänk, med åren så får en bok med både bra bilder och en intressant text, även biografisk text, ett mycket större värde! Det sämsta e nog att hitta fina gamla bilder i en skokartong utan några som helst noteringar på bilden...
Då blir det i bästa fall, loppis! ;)

/Bengan

 

Ps. Vad gäller ungdomligt intresse, så har det hänt flera gånger att nå'ra ungdomar i släkten bett att få titta i den där "gamla lilla semesterboken" igen, den som jag visat i bild!  :)

 

 

 Postat 2012-12-03 08:40 | Permalink | Kommentarer (16) | Kommentera

Straight 1853 / Dagen gick fort, först DN och läsning om Sebbe Staxx, se'n långpromenad och se'n va det mörkt....

 

 

 

 


Roffe hade en tjejkompis på besök över natten, så vi och Roffe fick även ett trevligt sällskap på långpromenaden se'n på dagen, och så va det litet sol i dag också! Hundtjejen e en Jack Russel, som heter Tesla! Väldigt mjuk och trevlig! Fast ibland så säger hon till så Roffe fryser fast liksom! Inomhus! :)

 

 Men annars så såg det ut så här nästan hela tiden mellan Roffe och Tesla! Ett ständigt nojsande! 

 

 

 

Fotade med Sonnaren i dag, med ett Leitz motsolsskydd! Det finns olika typer av skydd! :) Motvinds, motljus, motregns, motsnö, och så motsols som sagt!

 

Och i morse så läste jag DN som vanligt, och om Sebbe Staxx!  Se'n va jag tvungen att uppdatera mig litet mer om det hela vad gäller "Kartellen".

Hur som helst, ni som inte har sett det här, och inte vet vem Sebbe Staxx är, så tycker i alla fall jag att det är intressant!  Alltså, Ola Rapace & Sebbe Staxx "Kartellen" i TV4
http://www.youtube.com/watch?v=c7rPataMemY

 

Å nu e det nästan natt!
Godnatt!

/Bengan

 

 

 Postat 2012-12-02 17:17 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 1852 / Det "digitala tempot", ger det bättre bilder?

 

 

 

 

Morgontidning

 1962 c:a


Och vad är nu det digitala tempot, och vad är bättre bilder, kanske någon undrar. Jag tänker bla på att det går mycket fortare att få fram bilden numera, att man kan ta många flera bilder, och dom blir mycket skarpa, och så går det även att visa sina digitala bilder för väldigt många människor nästan direkt!

Så det är en stor skillnad på att fotografera numera. Jag tänker på den analoga tiden för c:a 10 år sedan och tidigare. Man satte in en film i kameran, och som amatör så blev det oftast inte hela rullen på 36 exponeringar under en dag, utan det tog litet längre tid, och sedan kom framkallning av filmen och kopiering eller motsvararande.
Så fotograferingstempot blev av den här anledningen inte speciellt högt.

 

 

 

  

Nu är det ju ett helt annat tempo! Och inte bara i foto! Och jag tror säkert att många gillar det här högre tempot och tar bra bilder med det digitala, men jag tycker att jag tar alldeles för många onödiga bilder när jag får tag i en digitalkamera, bilder som inte blir speciellt bra heller, även om dom e många och skarpa...

Så jag blandar gärna det digitala fotograferandet med det analoga, då jag känner för det. Det digitala har klart sina fördelar, men det analoga ger mig ofta mer betänketid, eller kalla det för "fotografisk eftertanke".   

Som i dag, hade jag tagit min Fuji X100, så hade jag säkert tagit många fler bilder än vad jag nu tog med min M Leica, och jag vet inte om det hade blivit några "bättre" bilder med X100?

Men som jag sagt tidigare, alla blir saliga på sin fason!
Och det här är min fason ;)

/Bengan

 

 

#1438876

 

 

 

 Postat 2012-12-01 14:07 | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7 

Tidigare blogginlägg