Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1780 / Artistporträtt! Från Twang och från Hammarby IF Boxning!

 

 

 

Igår va det fotafika på Twang igen och efter det gick jag till Hammarby IF Boxning för att fotsätta att ta bilder där.  Även om det kanske utåt inte ser ut så mycket för världen, några människor runt ett fikabord, eller några människor som tränar i en lokal, så innebär möten med människor alltid intressanta upplevelser!

Här kommer några porträtt från gårdagens möten!

/Bengan

 

 

 Micke Berg fotograf

 

 

 

 

 John Arthur Ekebert fotograf

 

 

 

 

Boxare, Hammarby IF Boxning

 

 

 

Mera boxning

 

 Amanda Heed, boxare

 

 

 

 

 

 

 

 

 Postat 2012-09-27 09:18 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 1779 / Fortsättning på ett fotoprojekt och så Twang i dag.

 

 

 

 

#2653025

 


Dagen startade som vanligt med DN, SN och kaffe och smörgås. Mycket att läsa i tidningarna idag faktiskt. Sedan knåpande jag ihop ett medborgarförslag till kommunen, och tog morgonturen med Roffe, och ringde från gärdet till Micke Borg för att kolla leget liksom. Micke kunde tyvärr inte komma till Twang pga jobb! Vi hann även tala litet om varför analogt fotande känns annorlunda! Men det är en sak mellan oss! :)

Nu e det litet plockande och en lunch innan jag åker in till Twang. Roffe får vakta huset några timmar tills matte kommer hem. Efter Twang går jag till Hammarby IF Boxning för att lämna några bilder och fota litet. Fota boxningsträning e fotoprojektet just nu!
Och vem vet, nästa projekt kanske blir konståkning!
En i släkten åkte för Sverige i konståknings VM för damer för några år sedan,
men tog det sedan litet lugnare, men har nu börjat träna hårt igen!

Så e're med det!

/Bengan

 

 Postat 2012-09-26 11:15 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 1778 / Har det hänt något i fotoväg sedan 1945?

 

 

 

 

 

 

Sitter och tittar i några nummer av tidningen FOTO från 1940-talet, och undrar om det har hänt något? Jovisst, det har hänt en massa under de här åren det ser man, tekniken har gått framåt med stormsteg! Nu kan man ju göra det mesta hemma också, det som man förr fick hjälp med som fotoamatör i fotobutiken. Nu har det digitala gjort allt mycket lättare!

Man behöver tex inte besöka nå'n fotobutik alls längre, inte ens när man köper kameran! Och det är mycket annat man kan göra hemmifrån numera, gå på banken, beställa mat, beställa vin, kläder osv, så några butiker behövs ju egentligen inte, man kan göra det mesta hemifrån! Gå på bio hemma också! Och jobba hemifrån kan man ju också göra!  Man behöver nog inte gå ut alls....?
Nåja, man kanske måste ut och fota nå'n gång! ;)

 

Ok, här kommer en liten fototidsresa!

 

Annonser fanns det såklart också förr i tidningarna! (Den här annonsen e från tidigt 1950-tal)

 

 

 

Och teknik skrevs det om även då!

 

 

 

Och bilder från exotiska resemål, fast då va dom nog mer exotiska då, både bilder och resemål.

 

 

 

Och amatörbilderna, tycker jag ändå va ganska moderna, jag menar att dom skulle nog ha funkat på FS även i dag!?

 

 

 

 

 

 

 

 

Och det va litet stil på skribenterna i tidningarna förr också! Kolla namnet!  :)  Och vid insändare till tidningen så startade man med, Herr Redaktör!  :)

 

 

 

Å en Contax III med Sonnar T 1,5/5 cm kostade c:a 1900 kr.  (En Leica III med Summitar kostade c:a 1100 kr)

 

 

 

 

Fast jag skulle nog valt den här kombinationen. Contax II med 3,5 cm och en extrasökare. Litet mer gatufotostuk liksom! :)

Det här att titta i gamla fototidningar, det är intressant! Men en sak som det knappt fanns i några tidningar då, det va kameratester...


Ok, slut för denna gången!

/Bengan

 

Ps. Bäst att lägga till en bild på Roffe, annars blir det klagomål!  ;)

 

 

 Postat 2012-09-25 18:51 | Permalink | Kommentarer (16) | Kommentera

Straight 1777 / Inte så mycket om foto i dag i bloggen, men fotofika på Twang i morgon i alla fall!

 

 

 

Nalen 1964

 


I alla fall inga fotodokumenterade världsomseglingar eller nya kamerainköp att redovisa i bloggen, utan bara litet vardagligt. Vardagligt som ju är olika för olika människor! Sitter under tiden jag skriver och tittar på en skata som har något för sig i björken utanför mitt fönster, och lyssnar samtidigt på radio, nyss va det varför det e så ont om specialsjuksköterskor på sjukhusen. Inte så konstigt, berättar man, det privata betalar bättre, och då väljer många att gå dit, bättre lön och bättre arbetstider. Sjukhusen ju har ett annat öppethållande och har ofta tyngre och mer udda patienter.

För övrigt skall jag beställa några kopior från Fotokungen, kolla ett Sonnar-objektiv, ge Roffe lunch, ta en påtår, lacka en tröskel, boka hus i fjällen, boka in snöplogning inför vintern, och gå och klippa mig, och som sagt, de här va högst personligt och vardagligt i bloggen i dag!

Men i morgon är det Twang i alla fall!  :)  Från c:a 15.00!
Väl mött!

/Bengan


Ps. För övrigt vad gäller foto och Photokina, så känns det bra med min Fuji X100. Den känns för mig fortfarande som den mest M Leica-liknande digitalkameran. Kompakt, liten, ljudlös, kompetent, och med en optiskt sökare som hjälper mig att fota bra även i motljus, eller då det är sol och snö!  Inga nyheter är bra nyheter! :)

 

 

Kocksgatan 24, 2012 

 

 

 

 Postat 2012-09-25 11:04 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 1776 / Är det nå'n annan som har sett filmen Sagan om ringen och undrat varför inte Tom Bombadill va med?

 

 

 

 

Slussen


För jag tycker man har tappat bort en viktig och spännande person från boken då Tom inte är med i filmen. Tom är en både mytisk och mystisk figur, tex när hoberna gästar Tom och efter en god middag tillsammans så frågar Frodo, "Vem är ni herre?" Och får till svar, "Den allra älste, det är vad jag är, Tom minns den första regndroppens och det första ekollonets fall."

Vid ett tidigare tillfälle svarar Hjortrongull på en fråga från Frodo, "Vem är Tom Bombadill?" Och Hjortrongull svarar, "Han är den han är", och fortsätter litet senare, "Han vet inte vad rädsla är, Tom Bombadill är herren över alla, alla.."

Tom lånar ju ringen av Frodo och sätter den på sig, men inget händer, och när Frodo sätter på sig ringen en stund efteråt, så ser Tom honom, så Tom Bombadill är en mycket säregen varelse, och jag tycker det är synd att man missat att ta med honom i filmen.

Viktiga funderingar på kvällskvisten! ;)
Ha en bra kväll!

/Bengan

 Postat 2012-09-24 20:35 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa 

Tidigare blogginlägg