Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1755 / Crimson gillar nog mej! Och så litet om Palme-mordet!

 

 

 

 Förr i världen så fanns det riktiga bilar!

 

Har beställt litet mera kopior från Crimson alltså! Och det är ganska lättjobbat, jag använder tjänsten PRO, och då är det bara att ladda upp bilderna, klicka i rätt storlek och vänta på brevbäraren!

 

 

 

Fikabord!

 

Annars så har jag fotat en del med Olympus OM-1 i dag, med 24 mm! Porträtt!  :) På Roffe alltså!

Och dagarna går fort, hinner inte med allt jag vill göra!  :)  Satt och läste nyss, och min fru läser också, fast det är en talbok, en deckare! Jag läste i DN om "Palme", en svensk dokumentärfilm som Kristina Lindström och Maud Nycander gjort. Man får följa hur dom arbetat fram filmen osv. I slutet av den här långa artikeln kommer man in på mordet, man fick hjälp att börja nysta litet, men upptäckte att det finns något hotande som fortfarande vilar under ytan. De här mörka krafterna är otäcka, säger Kristina Lindström. Och det är det här som sannolikt Leif GW också har "spaning" på, vad jag förstår.

Ok, snart är dagen slut, men skall se om jag orkar framkalla två rullar Tri-X om en liten stund!

Ha en fin helg!

/Bengan

 

 

Storulvån! På vissa ställen är det brant! :)

 Postat 2012-09-07 21:16 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 1754 / Ok, här kommer litet känsliga saker, så känsliga fotografer göre sig icke besvär!

 

 

Men det handlar bara om kameror, så det kanske inte e så farligt i det stora hela ändå?  För visst e det kul med alla kameror som kommer hela tiden! Så man kan köpa en ny och bättre kamera!

Ok, nu anar nog nå'n vad som komma skall, så ni som inte gillar det här ämnet, läs-varning, hoppa av läsandet redan här så sover ni gott se'n! ;)

 

 

 

 

Frisören

 

 

 

 

Frisören

 

 

 

 

Frisören

 

 

 

 

Frisören
Ok, några har kommit ända hit alltså, så här startar läsningen för den som vill!  Men skyll inte på mej se'n, ni har gjort ert eget val! Å man MÅSTE inte läsa allt skräp man hittar i bloggvärlden, det borde finnas intressantare saker va? 

"Herregud sån'a konstiga bloggar det finns på en Fotosida, sån'a bloggar borde absolut förbjudas!"  ;)

 

Men som sagt, här är det läsning för er som klarar så'nt här! 
"The ugly truth behind our beautiful cameras!"


God natt och sov gott!  :)


/Bengan

 

 Postat 2012-09-07 00:00 | Permalink | Kommentarer (17) | Kommentera

Straight 1753 / Hösterminen på Twang startar onsdagen den 12:e september c:a 15.00!

 

 

 


Nu är det alltså dags! Varannanveckas onsdagsfika på Twang startar upp inför hösten! Så börja förbereda er! Tag med sommarens fotografiska begivenheter till Twang och visa upp! Nya printar, intressanta böcker, fotografiska tips & råd och kanske nå'n kamera!?

Och ännu en gång, kvinnliga fotografer är också välkomna!

Så notera i agendan, ta en ledig em om det behövs, och kom på onsdag till Twang på Katarina Bangata 25!

Och för er som inte har möjlighet att komma vid 15-tiden, det är inga problem,
vi sitter ofta till 18.00, se'n blir vi tyvärr utkörda! :)

Väl mött!

/Bengan

 

 

 

 

 Postat 2012-09-06 12:50 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 1752 / Det måste vara något speciellt med oss svenskar...

 

 

 

 

 


Ibland får man funderingar, ofta i samband med att man kan jämföra saker och ting. Ni som varit utomlands vet nog vad jag menar, när man kommer hem så har man ofta en jämförelse med sig hem i bagaget.

Jag var ju i Berlin för ett tag sedan. Berlin är ju en Europeiskt storstad, och inte så lätt att hitta i för en förstagångare, men vi hade två guider, nästan infödda, så det blev kul, spännande och trevligt!

Och vi åkte mycket kollektivtrafik i Berlin! U-Bahn, S-Bahn, spårvagn och bussar. Det fungerade utmärkt! Rent och fint i vagnarna, täta turer, det va mycket folk som åkte OCH det fanns inga spärrar till tågen/tunnelbanan!!

Vi köpte ett dagskort, stämplade kortet, och åkte hela dagen. Dagskortet kostade 6,50 EUR!

Nu kanske det finns skillnader bland folken, tyskar kanske är mer ärliga och renliga av sig, så kanske det är, och Berlin är en storstad och Stockholm med förorter e en liten mindre landsortsstad, och där i landsortsstaden är innevånarna kanske inte så ärliga och renliga.....?

Jag kom att tänka på den här Berlinresan också, när jag läste i DN om de skador som sker i automatspärrarna hos SL,  36 personer skadade hittills i år, men det finns nog ett mörkertal där med som vad gäller trafikolyckor.
Och hur man sitter i möte hos SL hur man skall försöka justera de här spärrarna igen. Eller lära folk att  genom spärrarna, och inte springa  i rusningen! Man kanske skall göra en brochyr och sända ut till alla hushåll: "Hur gå rätt i SL-Spärren!"  För mig känns det litet som om man kommit in i en återvändsgränd, men kan inte backa utan måste fullfölja!  De e för mycket pengar nedplöjda i det här spärrsystemet redan. Nu får det bära eller brista!

Jag har ingen aning om varför det fungerar spärrlöst i andra städer, men misstänker då att att Stockholm och svenskar ändå måste vara speciella på nå't sätt! Det är kanske därför som det också är så dyrt att åka kollektivt i Stockholm?  För att vi är litet speciella!?  Men allt beror på om man kan jämföra så klart! Hade jag inte varit i Berlin, så hade ni sluppit den här bloggen, så när ni reser till utlandet, välj resmål noga så ni slipper få med en massa onödiga funderingar med er hem!

Skall in till ögonläkaren i sta'n idag, men då kollektivtrafiken är aningen osäker (och dyr) och en läkartid bör man passa, så tar jag bilen till Rönninge och chansar på att pendeln håller tiden därifrån.
Jag vet att det blir dyrare med bil, men bilen är säkrare! ;)

Jag har åkt Regionaltåg nå'n gång när jag skulle in till sta'n, vi har ju en station här i Gnesta!  :)
Men 190 kr tur/retur, nja...  :(

/Bengan


Ps. Snart e det höst/vinter, då gäller det att hålla sig hemma, och det är lättare för mig som e pensionär såklart. Först kommer lövhalka och sedan SNÖ på spåren!

 

Roffe ville vara med på en bild också! Och då Roffe gillar vintern, så tog jag den här bilden!

 

 

 

 

 Postat 2012-09-05 07:34 | Permalink | Kommentarer (17) | Kommentera

Straight 1751 / Ibland blir jag litet förvånad när jag läser bloggar här på Fotosidan...

 

 

 

Bild 3. Ljuset faller......


Nu blir jag inte förvånad över blogginnehållet, för alla människor är olika, och tycker såklart olika, utan hur mycket känslor som kan komma i kommentarerna! (Men det här gäller även i forumen här på FS och i bloggvärlden i övrigt såklart)

Och jag har funderat på vad det är? För mycket av det som skrivs i bloggar och liknande, det skrivs ju även i andra media, tex tidningar, men där går det ofta inte att kommentera, så det kanske är där som en del av svaret ligger?

I bloggar, på Fejan och liknande, där man ju ofta kommentera. Och blir förvånad över hur oron och osäkerheten verkar öka, då någon tycker litet för olika och för ofta. 

Men om jag får tala för mig själv, så har jag läst en massa bloggar under åren och skulle jag ha fortsatt att läsa alla bloggar, även de som jag tycker har litet konstiga åsikter, och även kommentera det här konstiga åsikterna, för att försöka rätta till de här konstiga åsikterna, då blir det nog litet som han från La Macha, jag skulle ha fullt upp hela dagarna, och det har jag inte trots att jag e långledig och pensionär! ;)
 
Så ett har jag lärt mig, så tycker jag i alla fall, det är ytterst sällan att blogginnehållet förändras i sak, utan bloggaren ältar ofta samma sak gång på gång, och då vet jag ju vad som kommer, och har såklart slutat att läsa den bloggen för länge sedan! :) 

Och jag kommer säkert att missa någon bloggare som kanske utvecklas till en litteraturpristagare, men det får jag stå ut med!

Men för att inte göra en onödig historia för lång, även om jag är ledig, solen skiner, Roffe väntar, så nu "griper jag tag i dagen"tar kameran och går ut i den friska höstluften!

/Bengan

 

 

 

 

 

 

 

 Postat 2012-09-04 08:24 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7 8 Nästa 

Tidigare blogginlägg