Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1754 / Ok, här kommer litet känsliga saker, så känsliga fotografer göre sig icke besvär!

 

 

Men det handlar bara om kameror, så det kanske inte e så farligt i det stora hela ändå?  För visst e det kul med alla kameror som kommer hela tiden! Så man kan köpa en ny och bättre kamera!

Ok, nu anar nog nå'n vad som komma skall, så ni som inte gillar det här ämnet, läs-varning, hoppa av läsandet redan här så sover ni gott se'n! ;)

 

 

 

 

Frisören

 

 

 

 

Frisören

 

 

 

 

Frisören

 

 

 

 

Frisören




Ok, några har kommit ända hit alltså, så här startar läsningen för den som vill!  Men skyll inte på mej se'n, ni har gjort ert eget val! Å man MÅSTE inte läsa allt skräp man hittar i bloggvärlden, det borde finnas intressantare saker va? 

"Herregud sån'a konstiga bloggar det finns på en Fotosida, sån'a bloggar borde absolut förbjudas!"  ;)

 

Men som sagt, här är det läsning för er som klarar så'nt här! 
"The ugly truth behind our beautiful cameras!"


God natt och sov gott!  :)


/Bengan

 

 

Inlagt 2012-09-07 00:00 | Läst 2776 ggr. | Permalink
Nu måste jag säga att jag känner mig förvirrad! Bilderna tycker jag mig sett förut och blogginlägget är konstigt :)
/Bengan 2012-09-07 09:33
Jag ville varna känsliga läsare för inlägget!
Läsare som tar det för personligt! Läsare som kanske uppfattar det som ett angrepp på sitt "lag!" :)

Men frånsett det, visst va det väl en tankeväckande artikel, eller...? :)
Själv känner jag inte igen bilderna från förrut, men kanske är inlägget konstigt, såsom Anders påpekar. :-) Varför förresten inte bege sig till Olofström för där är det Fotografica-samlarmarknad den 9 september, för 17. året! Där slipper vi de nya kamerorna!
/Bengan 2012-09-07 09:37
En av mina fotovänner, speciellt en från Helsingborg ;) brukar ibland starta kommentaren med, "Den där bilden har jag sett förut Bengan" och jag brukar svara, "Du och jag har varit väldigt länge på FS, men det kommer nya unga och friska fotoförmågor, och dom har inte sett bilden!" :)
Att vi sågar på den gren vi sitter på, och med accelererande hastighet bränner av planetens råvarutillgångar är ingen nyhet precis. Receptet mot detta ligger inte längre i att påpeka det i artiklar. Det krävs helt andra don.
Ja, man behöver inte ha det nyaste hela tiden. :-)
syntax 2012-09-07 08:57
Försök att få folk att inse det när hela ekonomin bygger på ständigt accelererande utbyte av våra prylar. Du är en fara mot välfärden, en mörkerman min käre Olle. Folk skulle börja vägra att slänga det dom nyss köpte - för att strax inhandla det allra senaste. Hela konjunkturen går åt fanders. Elände och ragnarök väntar... Hå, hå - ja, ja.
Faidros 2012-09-07 09:23
De e hur som helst kört! Vi får festa så länge vi e med på banan! :)
Vi lever i ett sk. Kunskapssamhälle. Ändå vill vi inte veta något om "the ghost in the mashine". Vad är det som driver kollektivet annat än irrationalitet som Rosseau redan 1755 beskrev som "en lidelse som tror sig resonera och ett förstånd som yrar".
/Hans
/Bengan 2012-09-07 09:42
Vi e mitt inne i festen nu! Morgondagens ev problem tar vi se'n!
Eller så kan nå'n annan ta disken och att städa upp! :)
syntax 2012-09-07 10:28
Om jag nu skulle försöka hålla mig lite allvarlig, vilket jag ofta har problem med, så kan jag betrakta saken i historiens ljus. Det har ofta ett gott förklaringsvärde.
Det har visat sig att vi som art betraktad, har mycket lätt att möta tydliga hot. Vi kraftsamlar trots stora kostnader och möter hotet snabbt och på ett adekvat sätt. När det däremot gäller förtäckta mera smygande hot, blir bilden tyvärr en helt annan. Vi bortförklarar, nedvärderar, och tittar åt annat håll. Civilisationers fall har följt av den här svagheten i vårt artbeteende.
Instantclassic 2012-09-07 10:45
När det gäller civilisationens fall så tror jag att maskinkulturen fortsätter. Den västerländska civilisationen går dock in i aftonlandet och kommer att tappa sin historiska dominans sedan Columbus beträdde det man komma att kalla den nya världen. Sem, Ham och Jafet bebodde enligt den gamla kosmologin det tre världsdelarna Europa, Asien och Afrika. Nu kom man så småningom underfund med att det inte var Asien man kommit till utan en ny världsdel.
En bibelrevidering blev inte av utan man såg det som en intrikat förståelse av Guds plan med den överläget framgångsrika europeiska kulturen,. Det är i det här skedet av historien som penningväsendet slipper bojorna av ockersynden. Räntan och utlåningsverksamheten var en nyckelfaktor i kapitalanskaffningen för att kunna exploatera Guds plan. Förstår man inte penningväsendets uppbyggnad förstår man inte heller behovet av ständig tillväxt. Vad skulle annars betala räntan, kompis?

Jag medger att det blir väl rapsodiskt att starta med Sem, Ham och Jafet men vår vilja att skapa mening och sammanhang i något vi inte förstår är begriplig. Men det får ödesdigra följder.
Exponentialfunktionen är, något som Peter mycket riktigt visar, omöjlig att införliva i våra hitte-på berättelser om hur framgång föder framgång och hur vi uppfyller något slags högre mål med vår vardagstillvaro. Det må vara någon deterministisk religion eller någon liberal osynliga-handen-troende eller någon nationalistisk blut-und-boden orerare. Resultatet blir detsamma.

Bildning (sic!) och resonemang är på FS analogt med tyvärr oftast begränsat till apparatsmekande och rationaliserade lidelser. Men ibland blixtar det till.
Tack Bengt
/H
/Bengan 2012-09-07 19:00
Och tack Hans, för mycket allmänbildande material!
Tänkte på dig och dina bilder när jag såg den här frisören i TV-dokumentären om Slussen, Bengan ;)
/Bengan 2012-09-07 14:42
Tack Johan! :)
Det verkar som att länken blivit utsliten efter så många tittar...



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg