Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1751 / Ibland blir jag litet förvånad när jag läser bloggar här på Fotosidan...

 

 

 

Bild 3. Ljuset faller......


Nu blir jag inte förvånad över blogginnehållet, för alla människor är olika, och tycker såklart olika, utan hur mycket känslor som kan komma i kommentarerna! (Men det här gäller även i forumen här på FS och i bloggvärlden i övrigt såklart)

Och jag har funderat på vad det är? För mycket av det som skrivs i bloggar och liknande, det skrivs ju även i andra media, tex tidningar, men där går det ofta inte att kommentera, så det kanske är där som en del av svaret ligger?

I bloggar, på Fejan och liknande, där man ju ofta kommentera. Och blir förvånad över hur oron och osäkerheten verkar öka, då någon tycker litet för olika och för ofta. 

Men om jag får tala för mig själv, så har jag läst en massa bloggar under åren och skulle jag ha fortsatt att läsa alla bloggar, även de som jag tycker har litet konstiga åsikter, och även kommentera det här konstiga åsikterna, för att försöka rätta till de här konstiga åsikterna, då blir det nog litet som han från La Macha, jag skulle ha fullt upp hela dagarna, och det har jag inte trots att jag e långledig och pensionär! ;)
 
Så ett har jag lärt mig, så tycker jag i alla fall, det är ytterst sällan att blogginnehållet förändras i sak, utan bloggaren ältar ofta samma sak gång på gång, och då vet jag ju vad som kommer, och har såklart slutat att läsa den bloggen för länge sedan! :) 

Och jag kommer säkert att missa någon bloggare som kanske utvecklas till en litteraturpristagare, men det får jag stå ut med!

Men för att inte göra en onödig historia för lång, även om jag är ledig, solen skiner, Roffe väntar, så nu "griper jag tag i dagen"tar kameran och går ut i den friska höstluften!

/Bengan

 

 

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2012-09-04 08:24 | Läst 2571 ggr. | Permalink
Bloggosfären är väl lite som samhället i övrigt: här finns vettiga och respektfulla människor och här finns rena skitstövlar. Det senare fick jag erfara så sent som igår då min kommentar till ett blogginlägg raderades utan att jag meddelades. Jag hade en avvikande åsikt i sakfrågan och pekade på vad jag ansåg vara problem med bloggarens inlägg. Istället för motargument blev det censur i det tysta. Så visst förekommer beteenden i bloggeriet att förvånas över.
Att gå mot strömmen och köra sitt eget race är farligt, så det ska du akta dig för Bengan! Att säga att man vågar sätta svartvit film i en traditionell kamera är svårt, ännnu värre att tycka om resultaten, det är inte lätt. Allra värst är dock att säga att man tillhör den lilla, lilla skara som fortfarande står i mörkrummet och gör sina bilder, för då tar det hus i helvete ska du veta! (nästan så man tror att en del känner att grunden under dom rämnar). Men det absolut värsta du någonsin kan göra är att säga att du tycker du gillar det du gör i mörkrummet, mera än det du själv kan få fram med andra alternativ. Då är du helt körd och för alltid dömd som fanatiker, sektmedlem, grottmålare, bakåtsträvare mm (där har fantasin inga gränser för vad du kan bli kallad och jämförd med).
Ha det fint!

http://gelatin-silver.blogspot.com
http://fotogalleriet-i-skruv.blogspot.com
Turbo56 2012-09-04 12:56
Var dig själv och tyck, det är din åsikt som andra vill ta del av, men tyck inte att andra är korkade för att de tycker annorlunda.

Jag tror att du överdriver en smula, vem bryr sig om du föredrar att fotografera analogt, det är väl ditt val och du utgör definitivt inget hot för någon annan.
Att digitalfotografer skulle ha så mycket negativt att säga/skriva om analogfotografer har jag inte upplevt. Om du vill stå i mörkrum och framkalla film så tror jag att alla tycker att det är helt ok för dig, men det innebär inte att alla vi andra skall gå in i var sitt mörkrum. Det innebär heller inte att analoga bilder vare sig är bättre eller sämre än digitala. Presenterade här på FS är "Alla" bilder digitala oavsett hur analoga de var från början.
Om man känner stor tillfredsställelse av att ta fram bilderna i mörkrum så är väl det toppen, å andra sidan finns det ett stort antal som känner samma tillfredsställelse av att ta fram bilder i datorn och då är väl även det rätt.
Jag slutade själv att fotografera analogt för några år sedan och det har jag inte ångrat, men om andra föredrar att fotografera analogt så har jag ingen åsikt om det, var och en väljer för sig.
Nils Bergqvist 2012-09-04 14:17
Jag tycker det är korkat att använda vissa uttryck, det nekar jag inte till att ha skrivit (för jag skrev väl inte att personen ifråga var korkad vilket du nu påstår), och det står jag för. Däremot har jag aldrig påstått att att andras val är fel, bara för att jag och ett ytterligt litet antal i sammanhanget väljer en annan väg. Jag kan väl ha uttryckt mig ha mindre förståelse för att man gör på ett visst sätt (t.ex att efterlikna filmens kornstruktur och uttryck digitalt, när det finns äkta vara att tillgå), men annars är det nog tunnsått med kritik av det slaget från min sida. Jag skriver bara varför jag gör som jag gör, varför jag tycker som jag tycker, och om det retar upp känslor hos den som läser det är inget jag kan göra något åt. Synd bara att det ibland misstolkas som att man tycker att andras val är fel, det är ju bara för mig det är fel vilket jag försöker vara noga med att poängtera. På fotosidan finns annars en hel del exempel på nedsättande attribut om mörkrumsarbete om man letar i arkiven, men eftersom det idag finns så få kvar av mörkrumsarbetande fotografer här (som deltar aktivt) har ju den sortens tillmälen och uttryck också minskat. Men visst dyker det upp lite då och då fortfarande i diskussionens hetta.
Tror alla väljer sina vägar och håller på det som de tror på och gärna lobbar för sitt eget tyckade många gånger - jag gör säkert det - älskar det digitala , mest för att jag egentligen var särskilt duktig i mörkrummet men saknar det inte ... det som jag tycker är intressant är att det som tidigare var "äkta vara" som Nils utrycker det kanske inte nödvändigtvis upplevs som äkta av de nya generationerna ....
Jag tycker alla får hålla på med det dom gillar men tycker inte att man behöver påstå att någon har fel oavsett på vilket sätt man utför sitt utryck.
Tyvärr tror jag många är lite för säkra på sin egen sak ibland och glömmer bort att vara lite ödmjuka ..
Ha en skön vecka.
//Glenn



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg