Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1741 / Idag rensning av gamla bilder! Det behövs rensas ibland för att komma vidare!

 

 

Har rensat och kastat en del bilder både i går och i dag. Och det är lätt att rensa bort det digitala! :) Det kan vara bilder som kändes spännande när jag tog dom, men sedan händer det saker som gör att det är lika bra att rensa bort dom! Även om dom bilderna kanske vore intressanta om ett antal år.  Men man kan inte spara på allt! ;)

Hittar såklart under rensningen en del bilder som jag nästan glömt! 
Och Rei, även bilder på Roffe!

Så här kommer några nyligen "upphittade" bilder, men bilder som kommer att finnas kvar. Så håll till godo i dag med den här bildblandningen i bloggen!

 

Vi brukar ofta fira nyår med släkten.  Alessio, som ingår i släkten, vars pappa har en Italiensk restaurang i Göreborg, undrade om har fick göra hela nyårsmenyn? Vad svarar man på sånt! ;)

 

 

Det blev en spännande upplevelse! Alessio är mycket duktig. Vi fick både följa med i matlagningen och hjälpa till i kök och servering! Året efter fick Alessio en förfrågan om att börja prya/arbeta på Operakällaren, inte vet jag om det berodde på det som hände här ;) men han är i alla fall på Operakällaren numera.

 

 

 

När jag fyllde sjuttio för några år sedan så ville grannen absolut ha med mig på en fjällvandring i Schweiz, Ok då sade jag. Här är det ganska lättgånget, för övrigt så va det som att gå i trappor hela tiden! ;)

 

 

 

Hallå Rei, bild på Roffe!  :)

 

 

 

 

Handelsboden!

 

 

 

Gamla Riksettan utanför Ljungskile. Vi körde såklart vänstertrafik här! :)

 

 

 

 

En av Roffes söner förra året. Det är svårt att åka och titta på sådana här små liv....  ;)
"Skall vi inte ha en till?"

 

 

 

 

 

Roffe i fjällen förra senhösten. Vi åkte upp på vinst och förlust grannen och jag och Roffe, vädret va fint de dagar vi va där, se'n kom snön i mängder! Att åka up så här sent, är en stor chansning!

 

 

 

 

 

Niclas Zander, konstnär och curator. Niclas som tyvärr lagt ned sitt galleri i Gnesta

 

 

 

 

Alf på besök i Gnesta. Vi fikade på Kaffebaren såklart! Ni ser min spegelbild i kaffeapparaten till höger.

 

 

 Snart är det vinter igen! Grannen, som "släpade" med mig till Schweiz, vill gärna släpa ut mig på isar, i kajaken, på cykeln, hur som helst, mycket trevliga grannar vi har! 

 

 

 

 

 

Och en nytagen bild på en Kiev. Brukar titta på den här kameran då och då i en värld där man hela tiden köper nytt och slänger, och köper nytt och slänger...

Den här Kiev-kameran  är ju i stort en fortsättning på Contax II som kom 1936. Eller en replika av Contax kan man väl säga. Och nästan outslitlig! Svagheten på kameran, och det här brukar vi skämta om, är ridåbanden, dom brukar bara hålla i en 40-60 år!! :)  Sedan måste man byta dom! Och så går kameran i 40-60 år till! En omodern kamera på flera sätt!
Den här Kiev-kamerahuset är från 1963, och ridåslutaren går mycket fint! Och kameran tar skarpa kort! :)

 

 

 

Avslutar med en bild tagen i Berlin för någon dryg vecka sedan. Det här är något som man hittar på flera platser i Berlin. De små plattorna sitter i trottoaren framför det hus där de här människorna bodde en gång.  Vissa bilder har jag svårt att sätta ord till....

/Bengan

 

 

 

 

 

 

 Postat 2012-08-28 12:13 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 1740 / Gnesta Konstrunda nu på lördag och söndag! 1:a och 2:a september!

 

 

 

Tänkte påminna om Gnesta Konstrunda, då i alla fall två eller tre eller fyra eller ev fem Fotosidan-medlemmar brukar dyka upp varje år. Och i år blir det ett litet jubileum för mig! Jag har ju fotat i över femtio år, så jag tänkte köra ett försenat jubileum! :) Så det blir så mycket bilder på väggarna hos Åmells! :)

Så notera i agendan, lördag eller söndag i Gnesta! Och på lördag så e Kaffebaren öppen i stationshuset! Och butiker såklart osv, osv. På söndag finns det andra fik och matställen om Kaffebaren har stängt.

Som sagt, en påminnelse om Konstrundan och hjärtligt välkomna!

/Bengan

 

 

 

 Postat 2012-08-27 21:21 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 1739 / Stockholmare är bäst på återvinning, det läste jag i DN!

 

 

 

 

Moria


När jag läste det, så blev jag ändå litet fundersam, ursäkta alla Stockholmare! ;) Jag är förresten en av er, född och uppvuxen i Sibirien i Vasasta'n! Men nu va ändå nå't som jag började fundera över när jag läste artikeln!? Varför e stockholmare så bra på det här?

Min lilla teori är nog att man konsumerar oftare och snabbare än man gör på landet, man håller ett högre tempo liksom! Man håller koll på trender mera, det som funkar i dag, e gammalt i morgon! Typ nytt kök, ny platt-tv, ny kamera, nyare miljöbil, osv, osv, och då måste man ju lägga de "gamla " prylarna någonstans, och då är man såklart miljömedveten och åker till återvinningen såklart! :)

Vad tror ni om den analysen?   :)

 

/Bengan

Ps. Undrar om man kan tävla i det här i Sverige...?
Bästa återvinningslandskapet!
Vilket landskap e bäst på att slänga mycket och ofta hos återvinningen!  :)

 

Vilse i pannkakan

 

 Postat 2012-08-27 15:22 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 1738 / DN i dag Lördag. Den analoga subkulturen lever! :)

 

 

Läst i DN i dag:  "Plåtat. Vid sidan om digitalkamerorna leveren stark subkultur kring de klassiska kamerorna med film. Begagnade kan de fås för rena vrakpriser - snåla retrorävar och nyvaknade analogfantaster kan göra fina fynd, visar Johan Smitt."

 

 

Läs mer om Subkultur:  http://sv.wikipedia.org/wiki/Subkultur

Men ni som kanske blir litet oroliga, det här är ingen stor subkulturell rörelse, pytteliten skall man nog kalla den i jämförelse med det digitala!   ;)

 

För övrigt så sitter jag och förbereder en "subkulturell" grej som skall hänga på Samlingsutställningen nere hos ART LAB under Gnesta Konstrunda.  Inlämning i dag mellan 10-12!  De e litet brådis alltså!  :)

Varje deltagare i konstrundan skall visa ett alster, eller ha information om vad man kommer att visa under konstrundan. Det här skall hänga centralt i Gnesta hos ART LAB så besökaren kan se vad som kan vara värt att titta på under själva konstrundan. Konstrundan är spridd över hela kommunen, så man hinner knappast med någon större behållning besöka alla konstnärerna under de här två dagarna.

Nog för idag!
Slut för idag!

/Bengan

 

 Postat 2012-08-25 08:24 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 1737 / Tänk om man haft en digitalkamera på 1960-talet, vilka bilder man kunde ha tagit!

 

 

 

 

Jag sitter och plockar ut bilder inför Gnesta Konstrunda, hittar en del gammalt, och har även en del nytt, men kan inte låta bli att tänka på den utrustning som numera finns. Vad lätt det har blivit att fota numera. Speciellt när det är skumt eller mörkt! Tänk om man hade haft de här möjligheterna på 1960-talet!

Men Ok, nu är nu, inte mycket man kan göra åt det!  ;)

Här är några av bilderna om jag kommer att visa i Gnesta! En del äldre bilder, som roulette-bilden ovan, samt litet nyare, som den från Hammarby IF Boxning och från ART LAB.

 


 

Hammarby IF Boxning 2012

 

 

 

 

Eriksdalshallen 1964 

Boxning 1964

 

 

Och har ni vägarna förbi Gnesta den 1:a eller 2:a september, så ställer jag ut hos Åmells möbler tillsammans med tre andra konstnärer.

/Bengan

 

 Postat 2012-08-24 22:11 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg