Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1741 / Idag rensning av gamla bilder! Det behövs rensas ibland för att komma vidare!

 

 

Har rensat och kastat en del bilder både i går och i dag. Och det är lätt att rensa bort det digitala! :) Det kan vara bilder som kändes spännande när jag tog dom, men sedan händer det saker som gör att det är lika bra att rensa bort dom! Även om dom bilderna kanske vore intressanta om ett antal år.  Men man kan inte spara på allt! ;)

Hittar såklart under rensningen en del bilder som jag nästan glömt! 
Och Rei, även bilder på Roffe!

Så här kommer några nyligen "upphittade" bilder, men bilder som kommer att finnas kvar. Så håll till godo i dag med den här bildblandningen i bloggen!

 

Vi brukar ofta fira nyår med släkten.  Alessio, som ingår i släkten, vars pappa har en Italiensk restaurang i Göreborg, undrade om har fick göra hela nyårsmenyn? Vad svarar man på sånt! ;)

 

 

Det blev en spännande upplevelse! Alessio är mycket duktig. Vi fick både följa med i matlagningen och hjälpa till i kök och servering! Året efter fick Alessio en förfrågan om att börja prya/arbeta på Operakällaren, inte vet jag om det berodde på det som hände här ;) men han är i alla fall på Operakällaren numera.

 

 

 

När jag fyllde sjuttio för några år sedan så ville grannen absolut ha med mig på en fjällvandring i Schweiz, Ok då sade jag. Här är det ganska lättgånget, för övrigt så va det som att gå i trappor hela tiden! ;)

 

 

 

Hallå Rei, bild på Roffe!  :)

 

 

 

 

Handelsboden!

 

 

 

Gamla Riksettan utanför Ljungskile. Vi körde såklart vänstertrafik här! :)

 

 

 

 

En av Roffes söner förra året. Det är svårt att åka och titta på sådana här små liv....  ;)
"Skall vi inte ha en till?"

 

 

 

 

 

Roffe i fjällen förra senhösten. Vi åkte upp på vinst och förlust grannen och jag och Roffe, vädret va fint de dagar vi va där, se'n kom snön i mängder! Att åka up så här sent, är en stor chansning!

 

 

 

 

 

Niclas Zander, konstnär och curator. Niclas som tyvärr lagt ned sitt galleri i Gnesta

 

 

 

 

Alf på besök i Gnesta. Vi fikade på Kaffebaren såklart! Ni ser min spegelbild i kaffeapparaten till höger.

 

 

 Snart är det vinter igen! Grannen, som "släpade" med mig till Schweiz, vill gärna släpa ut mig på isar, i kajaken, på cykeln, hur som helst, mycket trevliga grannar vi har! 

 

 

 

 

 

Och en nytagen bild på en Kiev. Brukar titta på den här kameran då och då i en värld där man hela tiden köper nytt och slänger, och köper nytt och slänger...

Den här Kiev-kameran  är ju i stort en fortsättning på Contax II som kom 1936. Eller en replika av Contax kan man väl säga. Och nästan outslitlig! Svagheten på kameran, och det här brukar vi skämta om, är ridåbanden, dom brukar bara hålla i en 40-60 år!! :)  Sedan måste man byta dom! Och så går kameran i 40-60 år till! En omodern kamera på flera sätt!
Den här Kiev-kamerahuset är från 1963, och ridåslutaren går mycket fint! Och kameran tar skarpa kort! :)

 

 

 

Avslutar med en bild tagen i Berlin för någon dryg vecka sedan. Det här är något som man hittar på flera platser i Berlin. De små plattorna sitter i trottoaren framför det hus där de här människorna bodde en gång.  Vissa bilder har jag svårt att sätta ord till....

/Bengan

 

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2012-08-28 12:13 | Läst 3067 ggr. | Permalink
Intressant läsning.
Contax är en kamera som funkar trots allt.
Sista bilden är kuslig.
Visst behövs mässingplattorna.
/H
Ja herregud vad det verkar vara fullt upp att vara pensionär.
Jag är ganska glad att jag jobbar så jag slipper det där tuffa tempot ;-)
Det är nästan så man längtar till vintern igen, när man ser den plogade banan. ;-)
Psst. Rikstvåan
Yaaay, äntligen bild på Roffe! Men vi vill ju se Roffe vid fler tillfällen än bara vid utrensningar. Han borde definitivt få mer utrymme här. :-)(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg