Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1737 / Tänk om man haft en digitalkamera på 1960-talet, vilka bilder man kunde ha tagit!

 

 

 

 

Jag sitter och plockar ut bilder inför Gnesta Konstrunda, hittar en del gammalt, och har även en del nytt, men kan inte låta bli att tänka på den utrustning som numera finns. Vad lätt det har blivit att fota numera. Speciellt när det är skumt eller mörkt! Tänk om man hade haft de här möjligheterna på 1960-talet!

Men Ok, nu är nu, inte mycket man kan göra åt det!  ;)

Här är några av bilderna om jag kommer att visa i Gnesta! En del äldre bilder, som roulette-bilden ovan, samt litet nyare, som den från Hammarby IF Boxning och från ART LAB.

 


 

Hammarby IF Boxning 2012

 

 

 

 

Eriksdalshallen 1964 

Boxning 1964

 

 

Och har ni vägarna förbi Gnesta den 1:a eller 2:a september, så ställer jag ut hos Åmells möbler tillsammans med tre andra konstnärer.

/Bengan

 

 

Inlagt 2012-08-24 22:11 | Läst 2996 ggr. | Permalink
Jag tycker nog dina bilder från 60-talet är bra nog. Riktigt bra alltså, fast det inte är digitalt.
Klarar man det svåra genom att ständigt söka det lätta? Förresten måste man vara sportsman, och ge motivet en rimlig chans att undkomma.
Den största synden är att kodak slutade tillverka den gamla trix, den kunde man ju pressa ett par steg utan att svärtan dog. Sedan tenderar vi nog att anpassa oss ganska bra efter sakernas tillstånd, tänk på Brassaï som knallade runt med en Voigtläner Bergheil 6x9 i den Parisiska natten och dessutom plåtade med film som knappt höll 100 asa ens i dagsljus, det blev ju ganska hyfsade bilder det också. ;)(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg