Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1730 / Respekt! En Bianchi tempocykel med släpkärra! Å så en telefonbild...

 

 

 

 

 

 

Jag gillar avikare! Människor som går litet på sidan om vardagen! Som hittar egna vägar, med egna redskap, fast det kanske inte är det mest praktiska för tillfället, utan bara för det känns bra! :)

 

 

 

Tänkte på det här när jag va på hemväg från Konsum i dag och ser en litet äldre Bianchi tempocykel stå lutad mot Lilla Pizzerian, diskhjul bak, rakekrat högfläns fram och med påkopplad släpkärra! Tempocykel med släpkärra!!  Såg något annat på cykeln också, men det berättar jag inte om, men en van racercyklist ser det nog!?  :)  Och så stod det en modern landsvägsracer bredvid.

 

 

 

 

Cyklisterna hade kört en rundtur i Sörmland, men övernattning i tält nära Skottvång bla, och tog nu en Pizza i Gnesta och skulle sen cykla hem, hem som va norr om Stockholm, Solna.

Som sagt, jag gillar så'nt här, respekt liksom!

/Bengan

 

Ps. Min fru påstår fortfarande att det går att fotografera med en mobilotelefon!

 

Någonstans i Berlin, fotat med en telefon alltså... 

 

 Postat 2012-08-19 19:18 | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Straight 1729 / Rätta svaret på var bilden va tagen i förra bloggen!

 

 

 

 

 

 

För att inte skapa en långkörare, eller långgissare ;) så avslöjar jag redan nu svaret på frågan om var bilden va tagen i förra bloggen.   Och Bahnhof Berlin Alexanderplatz är värd att besöka, om inte annat för en fotograf.

För övrigt så fotade jag även litet analogt i Berlin, men som en läsare i den tidigare bloggen redan påpekat, så tar framkallningen kortare tid med det digitala. Å speciellt för mig, som ofta lägger mina exponerade Tri-X i kylskåpet ett tag!  ;)

Jag skall försöka sammanfatta de här tre Berlindagarna litet mera i en kommande blogg, men det tar tid att göra den här sammanfattningen. Orsaken är att Berlin-besöket inte blev riktigt som vi tänkt oss.  Jag hade fått ett erbjudande om tips och annat från Jan Bernhardtz via blogg/mail, och trodde att vi skulle se's i hotellfoajen under nå'n timme så vi kunde notera vad vi skulle åka och titta på i Berlin, men när vi kom in i foajen så presenterade Jan med ett stort leende även Gustaf, och så frågade Jan om det va Ok om dom båda fick visade oss runt litet i Berlin...
Två Berlinare som ville visa oss runt i Berlin!  Jo jag tackar ja!  :)

Så ni förstår säkert att vi inte riktigt har hunnit sammanfatta det hela än!   :)

Så på återseende vad gäller litet mera om Berlin!

/Bengan

 

 

Och på kvällen så satt vi på hotellrummet och försökte sammanfatta dagen...

Vi va bara i Berlin i knappa tre dagar, men det kändes som mycket, mycket längre!

 

 

 

 

 

 

 

 

 Postat 2012-08-18 09:22 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 1728 / Första Berlin-bilden! Och gissa var bilden är tagen, eller så vet du!

 

 

 

 

 

Här kommer den första Berlin-bilden nyss hämtad från Fuji X100! Den som gissar rätt på vad bilden är tagen, vinner inget pris, men däremot respekt! ;)  Och respekt är viktigt! :)

Nu får inga Berlinboende deltaga, utan bara turister!

Så kom igen nu alla som varit i Berlin!

Fler bilder kommer senare, bla bilder på våra guider och på våra äventyr tillsammans, men vi startade från Berlin-Tegel 19.40 och är litet sega just nu, så den här Berlin-bilden får räcka för i kväll!

Godnatt, önskar
Bengan

 

 

 Postat 2012-08-18 00:38 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 1727 / Tre jobbiga dagar i Berlin!! ;)

 

 

Nu är Berlindagarna slut, och det har varit fantastiska dagar tack vara tva Berlinare som guidade oss personligen via S-Bahn, U-Bahn, bussar, sparvagnar och fotvandringar! Det har varit upptackter och platser som vi aldrig kunnat finna själva som turister!
Sa tack Jan och Gustaf! Det har va en haftig upplevelse!!
Berlinbilder kommer senare, bla pa Jan och Gustaf och en del annat!  :) 

BenganPostat 2012-08-17 17:10 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 1726 / Analogt och digitalt!

 

 

 

 

 


Dom här halvdåliga bilderna ;) som jag visade som va tagna av min fru via en iphone, gjorde att jag bestämde mig för att ha en analog kamera på semestern också! Så det blir en Fuji X100 med två batterier och en M Leica med 10 rullar Tri-X.

 

 

 

Så här ser utrustningen ut. Se'n får vi se hur mycket fotande det blir med var och en.

 

 

Kollade även så M Leican med Canongluggen funkar bra i hop, och det verkar dom göra. Huset hade legat ett tag, så man vet aldrig. 

För övrigt så va jag i sta'n och köpte film. Skulle ha köpt 10 rullar, men hade en dålig rådgivare med mig in i butiken, så det blev 20 rullar! Men för övrigt så va det mycket trevligt att ta en fika ihop med Micke Borg (rådgivaren) och Olle Janson i Söderhallarna! Och vi avhandlade en del viktigt fotografiskt, tex Zeiss och Contax! Se'n träffade Micke en hojkompis från fornstora dagar, som vi och pratade med en stund vid Medis. Men det är ett väldigt liv i sta'n, man måste nästan skrika när man pratar, då är det ett bättre klimat i Gnesta, bättre klimat på flera plan!  ;)


/Bengan

 

 Postat 2012-08-13 19:43 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg