Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1726 / Analogt och digitalt!

 

 

 

 

 


Dom här halvdåliga bilderna ;) som jag visade som va tagna av min fru via en iphone, gjorde att jag bestämde mig för att ha en analog kamera på semestern också! Så det blir en Fuji X100 med två batterier och en M Leica med 10 rullar Tri-X.

 

 

 

Så här ser utrustningen ut. Se'n får vi se hur mycket fotande det blir med var och en.

 

 

Kollade även så M Leican med Canongluggen funkar bra i hop, och det verkar dom göra. Huset hade legat ett tag, så man vet aldrig. 

För övrigt så va jag i sta'n och köpte film. Skulle ha köpt 10 rullar, men hade en dålig rådgivare med mig in i butiken, så det blev 20 rullar! Men för övrigt så va det mycket trevligt att ta en fika ihop med Micke Borg (rådgivaren) och Olle Janson i Söderhallarna! Och vi avhandlade en del viktigt fotografiskt, tex Zeiss och Contax! Se'n träffade Micke en hojkompis från fornstora dagar, som vi och pratade med en stund vid Medis. Men det är ett väldigt liv i sta'n, man måste nästan skrika när man pratar, då är det ett bättre klimat i Gnesta, bättre klimat på flera plan!  ;)


/Bengan

 

 

Inlagt 2012-08-13 19:43 | Läst 2931 ggr. | Permalink
Klart bättre att ha för många rullar film än för få - det är ju inte så himla lätt att få tag på i dessa tider. MInneskort till kameror kan man köpa på många ställen (fast förpackningarna går inte att öppna utan verktyg som man inte få ha i handbagaget på flyget).
Jag har en vana att alltid räkna ut hur många filmer jag behöver, sedan lägger jag på några till. Oftast är det ändå lite snålt i slutet.
Trevlig semester
10 filmer - låter som en weekendresa......
Jag tror du hade en bra rådgivare. Jag tycker det brukar blir fler rutor på film än digitalt.
Tack själv. :-)



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg