Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1511 / Läste Lars Epsteins blogg nyss i dagens DN, det stämmer det här med att släta!

 

 

 

 

De e jag allra längst till vänster i bildkanten som låtsas läsa läxor.


Och visst åkte jag också skriller i Vasaparken i Stockholm, men där slätade jag inga brudar, utan det gjorde jag i Vanadislunden, för där nedanför låg Abbe, eftermiddagshemmet (på Frejgatan)  där jag höll till på eftermiddagarna!

Men knaster, i min ålder, tror inte det...?

Vi höll på med sunda saker i Vanadislunden, åkte bob på vintern, plockade bort delar av taktäckningen på Stefanskyrkan i Vandislunden på sommaren för att göra stenyxor av, och så höll jag koll en brud som jag gillade, för att få slät, men en slät i den åldern, det påminde nog mest om en liten puss i dagens språkbruk!
Så gick tiden runt Vanadislunden på se'nt 1940-tal! :)

/Bengan


http://www.dn.se/blogg/epstein/2012/04/09/hon-ville-inte-ha-ett-knaster-men-plotsligt-slatade-hon-mig/

 

 

 Postat 2012-04-13 07:55 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 1510 / Nu börjar den riktiga skidåkningen i Åretrakten när sörlänningarna åkt hem! ;)

 

 

 

 


Vid den här årstiden börjar det ofta bli litet slitet i pisterna i Åre, och Stockholmsskidåkarna har dragit söderut för att skrapa båtar och plantera blommor eller göra en ny fotobok ;) och då börjar skidåkning på riktigt i Jämtlandsfjällen!

Det är ljust en stor del av dygnet nu, skidpister i storlek av flera kvadratmil börjar öppna sig i fjällen, temperaturen är behaglig, vädret ofta högtrycksstabilt, vad kan man mer begära? Det enda problemet som kan uppstå, det är om man har för låg solskyddsfaktor i sin solkräm! :)

Och har man tur, så har det varit några dagar med riktig dagsmeja tidigare, och så när det fryser, så blir det en bra botten för den nysnö på några decimeter som brukar komma vid den här tiden! Ni som har åkt på sån't underlag, ni vet vad jag pratar om! :)

Å nu talar jag inte om åkning i Åre's lifsystem eller att åka upp i nå'n kabinbana eller nå't sån't tunt ;) Utan om Storulvån, och att man måste gå upp på skidorna på nå'n fjälltopp innan man kan åka utför!  Som sagt, få turister, och inga mygg ännu, nu är det den bästa skidåkningen! Voila!

 

 

Håller på att kolla min utrustning. Funderade på att sätta ett par Haute Routebindningar (Emery Altitude Plus) på mina telisskidor, men läderpjäxan (Asolo Extreme) passar inte riktigt in i bindningen, så det blir som vanligt en Rottefella/kabelbindning som sitter på en Voile-bindning med utlösningsfunktion.

 

 

 


 

Skidor i garaget. Hittade faktiskt flera par telis, tänk att det hade jag glömt...

Så i år blir det som vanligt ett par Åsnes A-Ski, c:a femton år gamla skidor som funkar utmärkt då skidan har en liten carvingskärning å e ganska bred framtill! Med stighudar, men även fästvalla, om det blir en längre anmarsch till "skidbacken"!

Vi blir fyra stycken grabbar som nu drar iväg vecka 17, och en stående startmaträtt i skidåkarkojan är potatissoppa, men även litet annat kommer vi att äta under veckan, tex sill och potatis!

Är det blåsigt någon dag, så har vi grejer för fotvandring med oss, rygga, thermos och tändstickor, för att tända en liten eld under en gran i Vålådalen och se'n sitta där och berätta om vad vi varit med om se'n sist vi träffades, så de e lugnt!

Och som sagt, det är nu den riktiga skidåkningen börjar!  

Men sprid inte den här informationen vidare, utan låt folk trängas då det år mörkt och kallt i Åre, för vi vill ha det här för oss själva så länge som möjligt! :)

/Bengan

 

Ps. Ni som vill ha receptet för potatissoppan, så kommer det här.

Ta en femton till tjugo potatisar, fast sort, skala, skiva potatisen och koka i två vegetariska buljongtärningar tills man kan mosa potatisen.
Men koka inte så det blir potatisgröt, utan det skall vara litet dente i potatisen!
Fyra eller fem stora vitlöksklyftor pressas eller skäres ned i soppan.
En stor purjolök skäres ned i små ringar.
Man kan tillsätta litet svartpeppar och när soppan är klar, rör man ned en eller två Creme Fraiche.
Och så toppar man den färdiga soppan med en liten grön hög av pyttesmå strimlor av purjolöksbladen!  :)

Till soppan dricker man gärna rödvin, tex Diemersfontein Coffee Pinotage (nr 6315)
Och bröd till soppan bör vara Vikabröd 2:an, men osten är valfri!

* Och ett öl att ha på balkongen i kvällssolen,  Flying Dog Kujo Imperial Coffee Stout (nr 11648)

 

 Postat 2012-04-12 15:19 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 1509 / Idag bara några rader om nattfoto!

 

 

 

 

Night Hawks!

 


Nu menar jag amatörnattfoto, och inte den fotograferingen som man ser på en del bättre nattbilder som e tagna med stativ och större format, långa tider osv, utan mera den fotograferingen som jag ibland håller på med, snapshots på kvällen/natten alltså!

Det har ju blivit mycket lättare att fota i svagt ljus via digitalkameran! Förr så gick det ju också att ta snapshots med en analog kamera när det va skumt och kväll, men det blev ofta inte så bra, kornigt, och svårt att kopiera osv, osv.

Nu har det blivit mycket lättare som sagt, men jag tycker ändå, som jag också sagt tidigare,  att det fotas ovanligt litet under kvällar/nätter utomhus!  Så fotohobbyn e nog fortfarande i stora drag en nio till fem-aktivitet, och då mest under helgerna!  ;)

/Bengan

 

 

 Postat 2012-04-11 08:23 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 1508 / Jag skulle sett Venedig för tjugotvå år sedan, nu känns det försent.

 

 

 

 

 

 

Våra kläder på tork. 

 


När vi va i talien för en tjugotvå år sedan hade vi planer på att ta tåget till Venedig över dagen, men det kom annat emellan.  När vi var nära Venedig för fem år sedan och även för tre år sedan så hade vi planer att ta en dagstur till Venedig, men det kom annat emellan. Men några vi kände åkte i alla fall till Venedig över dagen, och när dom kom tillbaka frågade vi, "Hur va det?"
"Mycket turister" sa dom, "men visst va det intressant, men det kostade mycket pengar att äta och att fika och så va det köer till allt, och som sagt, mycket folk , dyrt och mycket tingeltangel, men nu har vi varit där i alla fall".

Jag hörde mellan raderna på nå't sätt att det nog va synd att vi inte tog chansen att åka till Venedig för tjugotvå år sedan. Min tanke den gången var bla att besöka Harry's bar, men nu känns det inte lika intressant längre, för nu verkar det vara ganska sent för Venedig.

/Bengan


Ps. Ni som vill läsa litet mer om Venedig, kan läsa en artikel av Slavenka Drakulic i söndagens DN, "Europa dör i Venedigs turistflod men uppstår i Baris flyktingströmmar"

 

 

Siena..

 

 

 

 

 

 Postat 2012-04-10 15:18 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 1507 / Den kreativa fotografens dilemma, att tro att man ständigt måste "leverera" något!

 

 

 

 


Tempot ökar på de flesta områden i samhället! Vi skall ständigt vara effektiva, på jobbet skall vi "leverera" tjänster/produkter i en ökande takt, och även på fritiden så skall vi också hinna med att "leverera" ett otal saker!

Och den kreative konstnären, eller vad man skall kalla hen, kanske ibland blandar ihop äpplen och päron då insprirationen inte är på topp?
"Nu är jag inte produktiv längre, nu har jag tappat min konstnärliga förmåga!
Jag kan inte leverera lika mycket, jag har tappat min insprirationen!"

Jag tror att man ibland blandar ihop konstnärlig kreativitet med att ständigt leverera fort och mycket! Jag tror att vara kreativ och nyskapande, det är inte alls samma sak som att leverera mängder!


Det kan vara därför som man ibland tycker man stagnerar i sin utveckling, att man tappar styrfarten liksom, börjar tveka över sin förmåga, för man blandar ihop leveranseffektivitet med konstnärlig kreativitet!

Och håller man på för länge med att ständigt leverera mängder av alster, så blir man säkert mycket duktig i sin leveransproduktion, men vad är det man egentligen producerar i sådana mängder?


Därför tror jag att ett avbrott i "produktionen" då och då inte alls behöver betyda något katastof. Utan ger i stället tillfälle till "vila" och återhämtning, eftertänksamhet och att man får återkoppling på gjorda saker, man får tid för att fundera på vad för bra saker man gjort, och fundera på hur gå vidare med det som är bra! Och kanske även hitta nya infallsvinklar för skapa ännu mer kvalitet i sitt ämne!

Men visst kan det vara litet påfrestande i inte kunna leverera något i dagens "underhållningsvärld" under några dagar eller under några veckor, eller kanske under en ännu längre tid, men allt handlar om vad man vill med sin fotografi!

Vill man visa mycket, eller vill man visa bra saker!?   ;) 

/Bengan

 

 

 Postat 2012-04-09 17:02 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 6 Nästa 

Tidigare blogginlägg